Chování tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24002
5.11.17 23:42
@Katerina000 píše:
A Vám přijde naprosto normální, že přijdete někam s miminem na návštěvu a někdo ho odnáší do jiné místnosti, kde se s ním zavírá? Mě to tedy normální nepřijde a minimálně je to neslušné.

To není někam, je to k rodičům manžela, otce dítěte. Babička si ho chce užít, tak ho chová a třeba ho nosí aby se uklidnil. Myslím, že zakladatelka z toho dělá kovbojku.Moc ji nevěřím, že v její náruči se mimčo okamžitě uklidní. Když spustí, tak je jedno, kdo ho chová. Mě by vadilo, kdybych jakmile se s dítětem zvednu měla snachu v patách. Jako to mi nevěří, nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41253
6.11.17 12:06
@arada píše:
To není někam, je to k rodičům manžela, otce dítěte. Babička si ho chce užít, tak ho chová a třeba ho nosí aby se uklidnil. Myslím, že zakladatelka z toho dělá kovbojku.Moc ji nevěřím, že v její náruči se mimčo okamžitě uklidní. Když spustí, tak je jedno, kdo ho chová. Mě by vadilo, kdybych jakmile se s dítětem zvednu měla snachu v patách. Jako to mi nevěří, nebo co?

Tak po dvou operacích a problémy se srdíčkem, bych z toho kovbojku dělala klidně…chápu, že si babička chce asi dokázat, že vnouče dokáže taky uklidnit, ale vážně za takovou cenu? nemělo by být zdraví dítěte nad pocity babičky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41253
6.11.17 12:09

@Lannie Ona si babička chce asi dokázat, že to zvládne, že to dítě taky utiší. Nicméně její potřeby teď opravdu nejsou prioritní, takže jakmile by prcek začal trochu víc natahovat, nebo by mi odcházela z dohledu, jednoduše bych šla za ní. Učit se ho zvládat může, až ho to zdravotně neohrozí. Moje tchýně malou zbožňuje, ale už se mi taky stalo, že když malá spadla a začala plakat a já se k ní rozběhla, tak mě „předběhla“, aby ji mohla utěšit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
6.11.17 17:29
@Katerina000 píše:
A Vám přijde naprosto normální, že přijdete někam s miminem na návštěvu a někdo ho odnáší do jiné místnosti, kde se s ním zavírá? Mě to tedy normální nepřijde a minimálně je to neslušné.

Přesně tak. Nechápu… mě to připadá hodně neslušné a pokud to přímo nežádá situace (např. dospělí chtějí probrat něco co nemají děti slyšet) tak docela podivné.
U nás v tom byla expert švagrová, která to ještě ""vylepšovala" tím, že si je chtěla odvádět do naší dospělácké ložnice. Jsem asi divná, ale aby mi někdo odváděl pryč děti a ještě mi lozil v ložnici :roll:.. ne, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
7.11.17 00:34
@Keyllah píše:
Tak po dvou operacích a problémy se srdíčkem, bych z toho kovbojku dělala klidně…chápu, že si babička chce asi dokázat, že vnouče dokáže taky uklidnit, ale vážně za takovou cenu? nemělo by být zdraví dítěte nad pocity babičky?

Ty operace mi nějak unikly, ale i tak. Pokud něco nechci, tak to na rovinu slušně řeknu. Nikdo neumí číst myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41253
7.11.17 11:32
@arada píše:
Ty operace mi nějak unikly, ale i tak. Pokud něco nechci, tak to na rovinu slušně řeknu. Nikdo neumí číst myšlenky.

Tak myšlenky asi tchýně číst neumí, ale předpokládám, že o operacích a zdravotních problémech svého vnoučete ví, a měla by se podle toho chovat. Upozadit sebe a své touhy před potřebami dítěte, a pokud ho maminka uklidní dřív než ona, tak bohužel, volba je jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
17.12.17 01:38

Tchyně?!

Ahoj holky, nevím, zda si sem jdu pro postřehy nebo rady nebo jen pro vypsání. Každopádně za každou reakci, radu nebo podobnou situaci předem díky :D S mojí tchyní jsem se celých 7 let pohádala jednou jedinkrát a to kvůli vyčerpání nás obou ze stěhování :D Ale k věci. Její chování je nám s manželem už někdy trochu podivné. Prostě a jednoduše bydlíme pod jednou střechou, kdy tchánovci bydlí u nás :) Pro někoho peklo, pro nás mnohem lepší možnost, než si potom v jejich stáří narušovat svoje soukromí a stěhovat si je třeba do obýváku… To jen pro osvětlení. Nicméně vlastně oba denně pijí… víno, střik.. nic tvrdého… Jen už mi asi přijde, že je to přes čáru… Tchán je v pohodě a nežene to do extrému, ale tchyně… Všechno zopakuje 50×, občas je jízlivá, myslí si, že vše ví nejlíp… No děs… Nevím, zda to hraničí s alkoholismem??? :nevim: Občas mi tedy leze na nervy jen ji vidím, ale to je klasická ponorka… :D Prosím, někdo zkušenost s alkoholismem? Jak to řešit? Asi úplně nechci, aby se upila nebo tak… Díky :hug:

Příspěvek upraven 17.12.17 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.12.17 09:35
@InysekPa píše:
Ahoj holky, nevím, zda si sem jdu pro postřehy nebo rady nebo jen pro vypsání. Každopádně za každou reakci, radu nebo podobnou situaci předem díky :D S mojí tchyní jsem se celých 7 let pohádala jednou jedinkrát a to kvůli vyčerpání nás obou ze stěhování :D Ale k věci. Její chování je nám s manželem už někdy trochu podivné. Prostě a jednoduše bydlíme pod jednou střechou, kdy tchánovci bydlí u nás :) Pro někoho peklo, pro nás mnohem lepší možnost, než si potom v jejich stáří narušovat svoje soukromí a stěhovat si je třeba do obýváku… To jen pro osvětlení. Nicméně vlastně oba denně pijí… víno, střik.. nic tvrdého… Jen už mi asi přijde, že je to přes čáru… Tchán je v pohodě a nežene to do extrému, ale tchyně… Všechno zopakuje 50×, občas je jízlivá, myslí si, že vše ví nejlíp… No děs… Nevím, zda to hraničí s alkoholismem??? :nevim: Občas mi tedy leze na nervy jen ji vidím, ale to je klasická ponorka… :D Prosím, někdo zkušenost s alkoholismem? Jak to řešit? Asi úplně nechci, aby se upila nebo tak… Díky :hug:

Takže vy jste si postavili svůj dům a do něj jste si nastěhovali tchána s tchýní, abyste si je za nějakých 30 let nemuseli nastěhovat do obýváku v jejich stáří. Hm - trochu neobvyklé a nejsem si jistá, jestli moudré rozhodnutí vzhledem k tomu, že je propíráš a řešíš jejich zvyky. Lidi mají sklony k závislostem, to je prostý fakt, e jestli jsou zvyklí si nalít denně víno, může být, že ho potřebují. Je to však věc jejich a jejich syna, aby to řešil. Já mám z toho spíš pocit, že hledáš potíže, což vzhledem k vašemu společnému bydlení není dobré. Prožijete život ve vzájemném sočení, vytáčení se a nervech, což ve výsledku přinese mnohem horší výsledek, než prožít život v klidu a řešit stáří rodičů ve chvíli, kdy problém vyvstane. Rozhodně by to bylo lepší, než si zkazit celý život hádkami, výčitkami a zlobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
17.12.17 10:12

@InysekPa tak nechápu proč jste si je nastěhovali do baráku už teď. Když ti vadí, že pijou. Jejich závislost na pití se bude s věkem zhoršovat i chování s tím spojené.
Pokud ti to vadí už teď, tak ať se tchanovci odstěhují a nebo bydlení oddělte ať se nemusíte potkávat když nechcete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80142
17.12.17 15:06
@Keyllah píše:
Tak myšlenky asi tchýně číst neumí, ale předpokládám, že o operacích a zdravotních problémech svého vnoučete ví, a měla by se podle toho chovat. Upozadit sebe a své touhy před potřebami dítěte, a pokud ho maminka uklidní dřív než ona, tak bohužel, volba je jasná.

Ona o těch operacích může vědět, a asi ví, ale co už vědět nemusí, je to doporučení ohledně pláče. tajkže to by jí měli vysvětlit. Jinak to vidím stejně jako ostatní jako zbytečnou hysterii. Hlásit že jdu s dítětem do vedlejšího pokoje je blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80142
17.12.17 15:09

@InysekPa Záleží kolik pij. Sklenička vína za den není nic špatného, i lékaři to doporučují. Ta jízlivost nebo rady - jsou to rady stylu - děláš to blbě, mě la bys to dělat takto? Anebo je to komentář typu - my jsme to dělali tak a tak? On je to veliký rozdíl.
A jinak bych doporučila stanovit pravidla soužití. To znamená jsme dvě domácnosti, můžeme se navštěvovat, ale ne každý den osmkrát. To by dělalo paseku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41253
18.12.17 11:21
@inkakřivák píše:
Ona o těch operacích může vědět, a asi ví, ale co už vědět nemusí, je to doporučení ohledně pláče. tajkže to by jí měli vysvětlit. Jinak to vidím stejně jako ostatní jako zbytečnou hysterii. Hlásit že jdu s dítětem do vedlejšího pokoje je blbost.

Tak kdyby jsi četla příspěvky zakladatelky, tak by jsi věděla, že tchýně o těch operacích ví, i o doporučení, že dítko by nemělo plakat a zakladatelka ji o to několikrát i prosila, aby až dítě začne poplakávat, ať jí ho dá/přinese, že ho utiší. Kolikrát myslíš, že je potřeba to vysvětlovat, než něco tak základního jeden pochopí? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80142
20.12.17 14:28

@Keyllah Zřejmě musí opakovat znovu a znovu a znovu. Jinou cestu nevidím. I když si myslím, že čím bude dítě větší, tím lépe se bude utišovat i u té babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41253
20.12.17 16:20
@inkakřivák píše:
@Keyllah Zřejmě musí opakovat znovu a znovu a znovu. Jinou cestu nevidím. I když si myslím, že čím bude dítě větší, tím lépe se bude utišovat i u té babičky.

Opravdu to musí opakovat jednou, pětkrát, desetkrát nebo stokrát? tak to se mýlíš, nemusí. Pokud vlastní babička ani na podesáté není schopna pochopit, že svému vnoučeti fyzicky ubližuje, tak asi nebude něco v pořádku a vnouče bych s ní rozhodně samotné nenechávala. Protože buď je jí to jedno, anebo bude problém v psychice, když není schopná pochopit xkrát opakovaný zákaz. Zakladatelka není povinna nechat dítěti fyzicky ubližovat a to ani ze strany vlastní babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80142
20.12.17 17:49

Včak to dítě tam s ní samotné není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie