Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@LuPaPe náte to parádně vymyšlené, jen si můžu nechat zdát..odstup mezi prvním a druhým dítkem bude max 2 roky
ale třeba jednou něco takového bude fungovat..
@verulicek na druhe si chceme jeste pockat… Tak v 5-6 letech maleho. Ale treba kdyby jste cvilu doma spolecne? (Pokud kojis, tak to asi nepujde)..
@verulicek co dela za praci? Muzes mu pomoci hlavne tim jidlem, 70%je v jidle a zbytek je cviceni…
@LuPaPe píše:
@verulicek co dela za praci? Muzes mu pomoci hlavne tim jidlem, 70%je v jidle a zbytek je cviceni…
Přesně tak, kvalitní strava je základ, hlavně vynechat colu a sladkosti.
@MUFICE chlap za tyden shodil 3kg a to jen tim ze pravdielne jedl. On mi to neveril, ze se prece takhle prezira a tim nikdy nezhubne a ono ejhle povedlo se… Ale kdyby si jeste ty jidla obcas i sam nachystal, tak bych se taky nezlobila
@verulicek můj chlap taky hrozně chrápe, když do něj kopu a šťouchám, ještě mi vynadá, co ho budím, ať ho laskavě nechám spát
Když se narodil malej a v noci jsem kojila, nemohl pak pro partnerovo chrápání usnout, bál se a řval a řval-s chlapem to ani nehnulo, spal jak mimino
Naštvaná a ubrečená jsem ho vzbudila, že takhle to dál nejde, ať to kouká nějak řešit, že jedinej, kdo se vyspí je on, vyřešil to tak, že už 20 měsíců spí v obýváku. Dokud nebyl malej, měla jsem špunty a v pohodě, ale teď je mít nemůžu. Malýho se mi do pokojíčku stěhovat nechce, protože chlap spí doma 2× v týdnu, někdy ani to ne-jezdí s kamionem a mě se nechce běhat za malým do pokojíčku, když s ním se krásně vyspím. Je to zatím v pohodě, chlap nijak na svůj návrat do ložnice netlačí, sex provozujem v obýváku a já do budoucna uvažuju o oddělených ložnicích, protože on svoje chrápání nijak jinak, kromě odstěhování se z ložnice řešit nehodlá (má nadváhu-130 kg a 195 cm, ale hubnout se mu nechce) ![]()
@verulicek No, to zas ne. Učim ve školce
( i tam probíhá výchovně vzdělávácí proces
), ale piano ovládám trochu nad rámec povinností.
Můj sen je ovšem violoncello, ale možná jsem na to už moc stará začít. ![]()
My máme kluky od sebe 20 měsíců a to byl první syn děsnej kaziš. k, jak na mě muž sáhl, byl vzhůru. S chrápáním to bude brnkačka. ![]()
Teda ale jak tvého muže přimět k pohybu, to fakt nevím. To opravdu není nějaký sport, který by ho bavil?
@verulicek ne zahybat nezacal, hned nemysli na to nejhorsi, ale porad jsme se kvuli tomu hadali, ja si stala za tim, ze proste musim chodit do prace vyspana a ne se citit po noci jak vyzdimanej citron a on si trval na tom, ze partneri musi spat v jedne posteli. Nemusi, to je jen o zvyku a rozhodne to nemusi nijak zvlast narusit vztah.
Jejej, tak s kocarem a takhle malym mimcem jsem litala porad, to ted je to s rocni mnohem horsi, uz leze, obchazi nabytek, takze uz v kocare nechce byvat, ale je to o pohledu na vec a jak uz nekdo psal o vymluvach, no tak az bude starsi kupte nositko a nekam vyrazte na poradnou turu ![]()
@LuPaPe píše:
@MUFICE chlap za tyden shodil 3kg a to jen tim ze pravdielne jedl. On mi to neveril, ze se prece takhle prezira a tim nikdy nezhubne a ono ejhle povedlo se… Ale kdyby si jeste ty jidla obcas i sam nachystal, tak bych se taky nezlobila
No, ona si totiž většina lidí myslí, že zhubne, když nebude jíst, ale opak je pravdou. Navíc, někomu stačí, pokud vynechá tučné a sladké věci + pití a jde to samo. Chlapi navíc hubnou lépe než ženy, pt mají více svalové hmoty ![]()
Tak manžel taky chrápe. Začalo to postupně a teď je to fakt hlasité chrápání každou noc a v každé poloze. Ale mě to nevadí, protože my spíme s dětmi v ložnici a on na gauči v obýváku
a sex stejně provozujeme mimo postel ![]()
@Kvido říkáš 20 měsíců od sebe? A jak jste zvládali po porodu? co ten starší už uměl? Já právě nevím, jaký rozestup bychom zvládli…1,5 roku, na to si moc netroufám. Ale zase nemusí se to podařit napoprvé jako s prvním.. ![]()
@Kvido jinak zkusila jsem ještě jednu taktiku…večer když přišel z práce, já už jsem spala ale věděla jsem že půjde k pc a nechala jsem schválně tu diskusi mezi otevřenýma záložkama..tak třeba si to pročetl jak mě to trápí a něco s tím už udělá
a třeba taky ne…tak uvidíme ![]()
@verulicek píše:
@Kvido jinak zkusila jsem ještě jednu taktiku…večer když přišel z práce, já už jsem spala ale věděla jsem že půjde k pc a nechala jsem schválně tu diskusi mezi otevřenýma záložkama..tak třeba si to pročetl jak mě to trápí a něco s tím už uděláa třeba taky ne…tak uvidíme
@Kvido to jsem chtěla právě poradit od zkušenějších
jinak my se tím neživíme..jen okrajově příležitostně…já jsem na klavír a kytaru samouk. flétnu jsme měli povinnou, tak zobcovku zvládám - k narozeninám a za porod mám ale slíbenou irskou, tak se nemůžu dočkat
učíš na zušce?