Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@SabinaG píše:
@MišelkaX
Dle naší doktorky ty teploty prostě k této chřipce patří,
Horečky patří ke každé chřipce, chřipka není běžná viróza.
Začátek - večer suchej kasel, v noci horečka 40, šla srazit Nurofenem, přes den průhledná rýma, horečka zase 40, srazitelná. Další dva dny a noci 40, který už nešly vůbec srazit. Čtvrtej den v noci horečky klesly, už to vypadalo nadějně a pátej den hopla! A jelo se na novo. K tomu se přidal neustálej kašel a tak jsme vyrazily k doktorce a malá (3 roky) dostala ATB. Pravděpodobně nasedla bakteriální infekce? ![]()
Po dobrání ATB přetrvává průhledná rýma…
@Lucieus syn měl loni kašel v kuse přes 3m
vyšetření měl snad na vše, odběry krve taky a nikde nic nenašli ![]()
@Bábrdl vim ze chripka neni sranda, je to nejhorsi svinstvo co muze byt..bohuzel jsme se ji nevyhli..myslite, ze lepsi je ockovat? Nekdo zase tvrdi, ze ockovaci latka je take svinstvo, ze muze byt reakce i na ni..
@B-lue Děkuji.. u nas to vypadalo uz dvakrat nadejne a buch, horecky jsou znova..
ja myslela treba kdyz jsme byli u dr, zda si neodnesli něco jineho, zda nemeli treba jen virozu, protoze kaslat s horeckama zacali az po navsteve u dr..
Snad uz bude brzo lépe..
@MišelkaX píše:
@Bábrdl vim ze chripka neni sranda, je to nejhorsi svinstvo co muze byt..bohuzel jsme se ji nevyhli..myslite, ze lepsi je ockovat? Nekdo zase tvrdi, ze ockovaci latka je take svinstvo, ze muze byt reakce i na ni..
Ano, z běžně „dostupných“ viroz je to skutečně ta nejhorší.
O očkování bych se tady nechtěla bavit vůbec. Očkování proti chřipce? to by dostala místní antiočkovací klika psotník.
Řeknu jenom to, že úmrtím nebo komplikacemi jsou většinou ohroženi lidé s dalším chronickým onemocněním. Takže tobě a dětem to nejspíš nehrozí, s komplikacemi je to horší, ale tak je to vždycky.
Já se nechávám očkovat každý rok, ale já mám to chronické onemocnění. A i tak chřipku sem tam chytnu, ten virus je mrcha měnivá, třeba loni byla parádní úspěšnost očkování 25%, letos je to lepší asi 80% (atiočkovací klika bude tvrdit, že úspšnost je 0 a ještě vám ilumináti píchnou čip)
Na každé očkování může být reakce
Musíš si rozhodnout sama. Já sama se bojím víc chřipky než očkování, z dobrých důvodů. Ale většina Čechů se očkovat nenechává a nic se jim neděje.
@MišelkaX píše:
@B-lue Děkuji.. u nas to vypadalo uz dvakrat nadejne a buch, horecky jsou znova..
ja myslela treba kdyz jsme byli u dr, zda si neodnesli něco jineho, zda nemeli treba jen virozu, protoze kaslat s horeckama zacali az po navsteve u dr..
Snad uz bude brzo lépe..
Možné to je, že na ně nasedlo něco jiného. Ale může to být klidně i ta chřipka. Vracející se horečky patří ke klinickému obrazu. Pokud jsi viděla seriál První republika tak tam se Štěpánková zdánlivě uzdravila a pak se horečky vrátily. To byla Španělská chřipka, ten samý virus, jen agresivnější mutace.
edit: To bude dobrý, udrž je v klidu, hodně tekutin, návrat horeček je ztracená bitva, ne válka. Virus se prostě znovu pomnožil a imunitní systém usoudil, že je třeba ho znova přibrzdit. Hlavně počítej s dostatečnou rekonvalescencí.
@Bábrdl prosim te a muzu se zeptat jak se zvladne chripka kdyz do toho dostane nestovice? Jen reknu ze chřipku ma od te neděle, coz uz je skoro tyden, takze nejhorsi je za nami..ted jsem nasla dva pupinky, mozna zy vcerejsi horecky uz nebyla chripka ale z nestovic..chripka se uz nemuze nejak znova rozjet a zkomplikovat ze ne..Děkuji za uklidneni
@MišelkaX píše:
@Bábrdl prosim te a muzu se zeptat jak se zvladne chripka kdyz do toho dostane nestovice? Jen reknu ze chřipku ma od te neděle, coz uz je skoro tyden, takze nejhorsi je za nami..ted jsem nasla dva pupinky, mozna zy vcerejsi horecky uz nebyla chripka ale z nestovic..chripka se uz nemuze nejak znova rozjet a zkomplikovat ze ne..Děkuji za uklidneni
A kdy se potkal s neštovicemi? Děti mívají pupínky i z horečky, třeba to vůbec nejsou neštovice.
Teď hned přestaň číst články na internetu, jenom se vystresíš vzácnými komplikacemi, které se týkají minima pacientů. Měř teplotu, když bude moc vysoká, srážej. Uvědom si, že jediná zbraň, kterou máme proti virům (kromě očkování), je náš imunitní systém. Tak mu udělej ideální podmínky (ležet jak jen to jde, popíjet, jíst jen lehce, ať se nevysiluje trávením). A bude to dobrý.
Kdyby ty horečky nechtěly odejít, nebo bylo dítě hodně vyčerpané, tak k doktorovi.
Chtěla jsem šířit osvětu, že chřipka není sranda, ale zase zbytečně nikoho neděsit, není to ebola.
@Bábrdl diky.. ![]()
Noo od známých deti maji..vezla jsem ji nejake veci a s malym se setkali, a pak u nas byl tatinek sw starsi dcerou..a je to presne 2tydny. takze myslim ze budou..byl za posledni dva dny strasne protivny, az moc, takhle jsem ho nikdy nezazila..a pupinku uz ma asi 6, takze postupne přibývají..on je ted nosici a hodne spi, nyni bez teplot, tak snad uz bude lip ![]()
@MišelkaX píše:
Snad uz bude brzo lépe..
No, já právě k doktorce proto radši ani nechodím, ale je fakt, že mě znervóznil ten opětovnej nástup horeček. To, že je to u chřipky běžný, jsem se bohužel nikde nedočetla (všude tak 3 - 4 dny) - zdá se teda, že jsme měli ATB zbytečně ![]()
Tak ať je líp!