Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Gladys já si akorát vlňáky pletu, tak uvidíme ![]()
Pro mě je látkování o tom, že nevytvářím x tun odpadu a samozřejmě, že nebudu přebalovat třeba za 5-6 hodin. Ale malý to fakt nenávidí to svlékání, takže zase přebalovat každou hodinu (nebo i méně), jak přebalovala ta moje kamarádka by mě nebavilo.
A přebalit pokaždé když je počůraný… Já ho nechávám doma bez plenky klidně hodinu a za tu hodinu čůrá 3-5×…
Ale je mi jasné co chceš říct
. Jasně, když chci látkovat tak musím počítat s tím, že to bude mokré. Ale tu hranici už máme každá jinde. A to je na tom to dobré.
Tak jsem si k tomu s mužským včera sedla (a musím říct, že je nadšený, hned se hrnul na skládání - takže já mám o práci míň
) a napsala jsem takový seznam, dokoupím ještě 10ks čtvercovek 80×80, 2 snappi sponky (já bych tu jednu určitě ztratila..), 2ks svrchňáky a ty bambusové vkládačky, ale ještě nevím kolik ks. Našla jsem na netu paní co je šije z toho 3 vrstvého bambusu a má dobrou cenu, tak jich vezmu asi 10. Dnes měl ráno malý prvně jednu čtvercovku na rovno a po hodině se vykadil a počůral a vydrželo vše!
ale teda nikdy bych neřekla, že na jeden zatáh toho vyčůrá tolik
to by bez těch vkládaček nešlo…
A ještě jsem se chtěla zeptat, které svrchňáky jsou nejlepší na čtvercovky a pak jsem na bazaru viděla bambusové plenkové kalhotky Babylucy za super cenu, vzala bych je do zálohy ale recenze nic moc, tak nevím, mám je vzít? Jsou za 130/ks.
![]()
Jo a ještě jsem chtěla napsat, že určitě ty svrchňáky musí mít patentky. Mám ty jedny popoliny na sucháč a malej si to hned rozepínal. Takže to nemá cenu. Snad se nějaké vhodné najdou. Děkuju předem za recenze ![]()
Nečetla jsem diskuzi. my začali látkovat ve 13měsících, nyní máme 15m(bojovali jsme s jednorázovkami, skrz nevyhovování, střídala jsem huggies a pampers z německa ) mám asi 60 -70 ks látkových plen 70×70, peru co 3 - 4 den. a máme takové kalhotkové zapínání na suchý zip http://www.mimifashion.cz/…otky-premium
@kacenkakz na čč jdou moc hezky GroVia kalhotky (mají na SZ i patentkové), dělají jeden z nejmenších zadečků. Není to jen můj názor, tuhle se na to někdo ptal na Modrém koníkovi a spousta holek napsala taky jako svůj tip na čč GroVia. Oni mají zespoda takovou síťovinu, takže plenka hezky drží a míň klouže než v nepodšitých PUL.
@kacenkakz já mám Baby Lucy ráda oni jsou i nové (300 Kč), podle mě cena odpovídá kvalitě. Jsou i lepší plenky, ale na den to krásně vystačí a na noc vycpané taky. A hodně se prodávají právě použité, tak se dají koupit za pěknou cenu.
Podle mě sají pěkně a rychle schnou.
@Myrha asi nemyslíš Baby Lucy bambusové, že? Protože ty mi schnou ze všech plenek nejdýl. Jsem z nich celkem rozčarovaná. Je to fakt doba, než to uschne. Oproti Anavám dvojnásobně dlouho.. ![]()
@eivlis píše:
@Myrha asi nemyslíš Baby Lucy bambusové, že? Protože ty mi schnou ze všech plenek nejdýl. Jsem z nich celkem rozčarovaná. Je to fakt doba, než to uschne. Oproti Anavám dvojnásobně dlouho..
Myslím, ale já mám sušičku ![]()
JE to tato:
http://www.branakdetem.cz/…a-plenka.htm
A třeba TotsBots vyndavám ze sušičky mokré, ale tuhle vždycky suchou.
Anavy je taky suchá to je pravda.
To je to co říkám, každá jsme jiná, mě fakt vyhovují, ale nemůžu říct jak dlouho přesně schnou. Jen vím, že je nemusím dávat jako spoustu plenek po sušičce ještě doschnout.
@Myrha no tak přesně tuto myslím. taky mám sušičku. Anavy jsou z ní suché, BabyLUcy je ještě dost vlhká a musí dlouho dosychat… ![]()
No ještě uvidím, jak budou sedět malé. Testerka už se vyklubala na svět, tak musím vyzkoušet. Zatím je ale drobek, tak nejlíp sedí novorozenecké Anavy, které jsou nejmenší.
@eivlis to je teda legrační. Takže asi i každá sušička je ke všemu jiná ![]()
Jinak novorozeneckou jsem kromě 1 Anavy měla i SwadleBee a IguLee. Ta IguLee byla úžasná. Anavka taky, SwadleBee vyhovovalal mě, ale manžel říkal, že jí nemá rád, nějak se u ní pral s patentkama.
Velmi brzy jsme nasadili právě BabyLucy (flanel - tam nám nevadilo, že je mokřejší, dokud tak nečůral) a TotsBots a Little Lamb. A z těch syn akorát vyrůstá…
Ale měla jsem je všechny ráda ty plenky ![]()
S tím dosycháním, ono to je stejně praní od praní ![]()