Jak vnímáte chudobu? Cítím se chudý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10937
1.7.22 07:13

Ty chudý určitě nejsi. Jen psychicky nemocný zoufalec.
Má představa chudoby je odjakživa subsaharská Afrika. Lidé žijí v domech z hlíny a slámy, nemají pomalu co jíst a pít a jako bonus umírají na nemoci jako ebola, HIV, atd. Žádné očkování, žádný výběr tisíce jídel ze supermarketů, žádná elektronika, dopravní prostředky, žádná skříň naplněná oblečením, botník s botami,…
My si opravdu žijeme v blahobytu, i naši bezdomovci. A vždycky nechápu, jak tady někdo frfňá, že má málo peněz a žije v nájmu v garsonce za 15 tisíc a tak dále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
1.7.22 07:14
@Anonymní píše:
Ne hlavně už žádnou káru nebo to příště může skončit i hůře…
Jsou prostě lidi kteří za volant nepatří. :)

Každopádně nejde o balení žen, jakože to jsem možná taky špatně napsal.
Ono na jednu stránku jsem teď i rád, že mám klid.

Jenomže mně jde o věc principu, zkrátka takhle to vypadá jakoby mi život totálně proklouznul mezi prsty.
A když opomenu zážitky atd., tak by se z historického hlediska dalo říct že je jedno kolik jsem kdy vydělal jelikož jsem někde uvíznul na mrtvém bodě a i ten člověk který vydělá 25 000 je na tom ve výsledku třeba daleko lépe…

Nevím možná moc rekapituluji, vyhodnocuji a soustředím se na hlouposti, zamlouvám vlastní negramotnost i problémy vést společenský život něčím co prostě není…

Každý má jiné priority. Pro někoho to mohou být ušetřené peníze, pro jiného právě třeba ty zážitky. Srovnej si i tohle v hlavě. Třeba jsi na první pohled pro někoho chudý, protože nemáš na účtu milion, ale ve skutečnosti jsi bohatý, protože máš zážitky/procestovaný svět.
A chudý člověk je pro mě takový, co musí řešit problém s nákupem základních potravin. Což ty nejsi.

• Citovat
  • Upravit
10937
1.7.22 07:15
@Anonymní píše:
Jak si ze mě vždycky dělali kámoši srandu, pro život nepoužitelný psychopat, sociopat, antisociál a asociál… :D
Takže řeším kraviny, jelikož se nedokážu srovnat… :D :pocitac: :zed:
A místo toho abych spal všechno přehodnocuji a přemýšlím nad nesmrtelností chrousta…
Zítra mě bude bolet šiška. :D

Nudíš se, zewluješ, nemáš co na práci, neumíš se zabavit… Tolik času máš jako svobodný člověk a nevyužiješ ho, žádné starosti, nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77030
1.7.22 07:16
@Anonymní píše:
Zajímalo by mě, co si člověk představí pod pojmem chudoba v dnešní době.
Upřímně ve svých letech, kdy mi je čerstvě 28 tak se cítím jako chudý člověk, jenomže nemohu zase říct že úplně chudý ale dá se říct že jsem dost věcí v životě zpackal a pár let života zahodil…

Co se týká kariéry tak si stěžovat nemohu, jelikož už první pracovní příležitost kterou jsem měl hned po škole byla platově ohodnocena 35 000 netto, což v té době nebylo úplně málo.
V dnešní době mám příjem 45 000-55 000 netto, záleží hodně na období + žiji mimo Prahu/Brno/Ostravu.

Jenomže plat/mzda samozřejmě není vše, takže zde přichází ten pocit chudoby a selhání, jelikož i s těmito příjmy jsem si byl schopen pořídit za celý život maximálně dvě auta za 200 000, ale i ty nedopadla nejlépe…
V šatníku a botníku sice mám několik značkových věcí a celkově byt mám vybavený vším i když teď když mám služební byt tak je mnoho věcí u našich na baráku…

Ale co se týká konta tak sice stranou mám 100 000, jenomže jinak žiju od výplaty k výplatě. Život který vedu je nudný a beze smyslu, zkrátka postrádaje normálních očekávání.

Nemám rodinu, partnerku, vlastní nemovitosti atd., dokonce bych mohl mít i problémy vyrazit na nějakou lepší dovolenou, jelikož zkrátka nejsem schopen se uskromnit nebo mám moc vysoké výdaje na to abych měl pár desítek tisíc na týdenní dovolenou…

Musím uznat že chudobu vnímám úplně jinak a to tak, že zkrátka člověk nemá volnost i možnost vytvořit hodnoty které by jeho život naplňovaly aby mohl být šťastný.
Místo toho vedu život ze dne na den, bez jistot či stability, ano chyba je samozřejmě ve mně a sám jsem na sebe měl trochu vyšší nároky, požadavky, cíle a představy…

Místo toho vedu chudý a zbytečný život, plný stereotypů i znudění což mě dostává do depresí.

Co pro vás konkrétně znamená chudoba/chudý život?! :/

pokud to není provokace, k čemuž se kloním, tak jsi bolestínský fňukal,
zbytečně se rozebíráš a připadáš si moc důležitý, život ti protéká mezi prsty,
pokud to není póza, ale tvé duševní nastavení, okamžitě vstup do psychoterapie nebo zajdi k psychiatrovi pro antidepresiva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
1.7.22 07:24

Tohle fakt není chudoba (aspoň ne materiální), co se týče náplně života, tak za to si můžeš sám, rodina ti nespadne jen tak do klína. Navíc teda nevím co děláš s penězi, že máš tak zoufale malou rezervu a žádné hmotné věci :nevim: vypadá to, že jsi prostě finančně negramotný nebo neskutečně rozezrany a vyhazujes peníze za hovadiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13229
1.7.22 07:25
@Bytsamsebou píše:
Nudíš se, zewluješ, nemáš co na práci, neumíš se zabavit… Tolik času máš jako svobodný člověk a nevyužiješ ho, žádné starosti, nic…

Malý dvůr a velký bič…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.22 07:28

Prosím anonym nebo smazat, nechci aby si to někdo spojil s mým nickem a šlo by to snadno. Přijdu si chudá, protože bydlím v brutálně bohaté části Prahy, kde všichni staví luxusní superdomy a pro vožení dětí do školky teď frčí elektromobily. Já mám z dědictví stoletý dům, který spoustu let sama opravuju. Je to dřina. Na zateplení a zedníka nemám peníze. A i kdybych se přetrhla, pořád to bude rujna a já chudá. A teď tu nejspíš v zimě s dítětem zmrzneme, s tím plynem.
Myslím, že chudobu do značné míry definuje prostředí, ve kterém člověk žije a hlavně nemožnost se vlastním přičiněním z daného stavu vymanit.
Třeba mít peníze na hlídání, aby člověk mohl jít do fitka nebo jíst keto stravu, letět na dovolenou, nosit značkové oblečení a nebyl jak tlustá špinavá ustaraná cuchta s fiatem mezi štíhlými vystajlovanými gazelami v BMW.

• Citovat
  • Upravit
80179
1.7.22 07:28

@Magical-eyes Ale prd, má splín, že nemá ženskou. A tak se tady pochlubil příjmem, benefity, a třeba se nějaká soucitný duše chytí. Na soucit a utrpení vždycky nějakou utáhne.
V podstatě další Zdenda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
1.7.22 07:29
@Magical-eyes píše:
Malý dvůr a velký bič…

Tak tak. Mě vždycky tito lidé připomínají naše romské spoluobčany, nebo alkáče, či feťáky, kteří celý den nic nedělají a jen si válí šunky a nic… Zbyteční vyvrhelové společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80179
1.7.22 07:30
@Anonymní píše:
Prosím anonym nebo smazat, nechci aby si to někdo spojil s mým nickem a šlo by to snadno. Přijdu si chudá, protože bydlím v brutálně bohaté části Prahy, kde všichni staví luxusní superdomy a pro vožení dětí do školky teď frčí elektromobily. Já mám z dědictví stoletý dům, který spoustu let sama opravuju. Je to dřina. Na zateplení a zedníka nemám peníze. A i kdybych se přetrhla, pořád to bude rujna a já chudá. A teď tu nejspíš v zimě s dítětem zmrzneme, s tím plynem.
Myslím, že chudobu do značné míry definuje prostředí, ve kterém člověk žije a hlavně nemožnost se vlastním přičiněním z daného stavu vymanit.
Třeba mít peníze na hlídání, aby člověk mohl jít do fitka nebo jíst keto stravu, letět na dovolenou, nosit značkové oblečení a nebyl jak tlustá špinavá ustaraná cuchta s fiatem mezi štíhlými vystajlovanými gazelami v BMW.

Bozinku, to by i skleněný voko slzu uronilo. Tak barák v luxusní čtvrti prodej a jdi do bytu někam na venkov. Ne?

Příspěvek upraven 01.07.22 v 07:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
@smutný.smajlík píše: Žiju sama s dcerou z mnohem nižšího příjmu. tvůj povzdech jsem jaksi nepochopila? :nevim:

Kaźdý má nějaké problémy, jeho je, že se nikam neposouvá, bloumá na jednom místě ve stereotypu…ty finance u něj vlastně problém vůbec nejsou, jen jeho přístup k životu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318

Ahoj, tobě jenom chybí holka. Chceš si trochu užívat života a tak rozhazuješ zbytečně. Nejsi chudý, jen potřebuješ vedle sebe někoho s kým se budeš cítit dobře. Ono procházet život sám je těžší. Ve dvou se to lépe táhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
1.7.22 07:32
@Anonymní píše:

Jediný tvůj problém, který nechápu, proč nehodláš řešit- žiješ v bohaté části Prahy, i když na to nemáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
1.7.22 07:32
@Anonymní píše:

Ty se z toho ale můžeš vymanit. Prodej dům v luxusní čtvrti, který ti padá na hlavu, lidi co na to mají ti utrhaji ruce. Za to si kup menší dům někde na okraji města, nebo byt a hned budeš „min chudá“ nebudeš cpat všechny prachy do udržení domu, třeba pak našetříš i na to bàvo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.22 07:36
@inkakřivák píše:
Bozinku, to by i skleněný voko slzu uronilo. Tak barák v luxusní čtvrti prodej a jdi do bytu někam na venkov. Ne?Příspěvek upraven 01.07.22 v 07:30

Jsme tu pátá generace a mně ti prostě nepřijde správné, jen proto, že se doba změnila a jiní mají prachy. A mám to tu ráda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný