Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
A taky záleží na tom, jestli výrobce autoskel ty svoje výrobky pokovuje… kolikrát to pokovení ani nemusíš pouhým okem poznat. Vím, o čem mluvím, dělal jsem pár měsíců ve skle jako technická kontrola.
Ještě jsem si vzpomněl - pokud to okno, za kterým jsi seděla v místnosti, bylo plastové, tak i na tom je zvenku tenká pokovená vrstva… Dneska dávají vnější sklo nepokovené jenom ti, kteří nabízejí okna za „super cenu“…
Juro, díky za vyčerpávající vysvětlení. A já jsem si říkala, že to není možné, že by ta chůvička měla tak krátký dosah
Napadlo mě, jestli to nebude tím autem, ale neuměla jsem si to vysvětlit. Jo, okna doma máme plastová, a jak jsem psala - po otevření okna v kuchyni jsem signál chytla. Okýnko v autě však zůstalo zavřené - přece jen byla venku zima ![]()
Takže když příště pootevřu okýnko v autě, tak signál chytnu? ![]()
Jura007 píše:
To, jestli signál projde skrz okenní sklo auta, záleží na svislém rozměru okna
Chápu to dobře, že čím menší okno, tím slabší signál? Naše okýnka jsou vzhledem k celkovým rozměrům auta celkem malá (Jeep Grand Cherokee) – a taky nevím, jestli Amíci pokovují skla, ale asi jo, když jsem ten signál na tak krátkou vzdálenost nechytla ![]()
Lulje, zkusím vysvětlit, i když teď bude strojař fušovat do radiotechnicky…
Každý signál se dá znázornit nějakou křivkou, většinou je to sinusovka. No a ten rádiový signál má nějakou frekvenci a nějakou výchylku (amplitudu). Když má ten signál projít nějakým otvorem, tak ta frekvence i ta výchylka musí být v nějakém vztahu ke svislému rozměru toho otvoru. Přesný vozorec ale nevím… Plyne z toho jedna podstatná věc: pokud má chůvička víc volitelných frekvencí, tak si můžeš ozkoušet, kterou frekvenci používat pro hlídání v autě.
Jura007 píše:
pokud má chůvička víc volitelných frekvencí, tak si můžeš ozkoušet, kterou frekvenci používat pro hlídání v autě.
Juro, takže to ještě není úplně ztracené? Naše chůvička má spoustu volitelných frkvencí, takže zkoušet, zkoušet, zkoušet…???
Jinak - díky za vysvětlení. Stejně nejsem o nic moudřejší
ale i tak díky!!!! Zrovna dneska jsem zase zuřila - pár metrů to je (auto mi stojí hned pod okny) a chůvička houkala jsk splašená, že není signál. Dnes nepomohlo ani otevřít okno v kuchyni. Ale jakmila jsem pootevřela dveře u auta, signál byl. Ale nechávat otevřené dveře - to fakt nejde
Tak já budu zkoušet a lovit vhodnou frekvenci
Hlavně, žes mi dal naději, že to půjde
![]()