Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, holky chci se vas optat jak je to v těhotenství chodili jste nektera do 4.patra bez výtahu? Ja jen ze mam možnost jit k rodičům ale moc se mi tam nechce prece doma je doma, ale mam strach skrz porod. abych neporodila předčasně.
Pokud to nebudeš vyběhávat, tak bych neviděla problém. Normální běžná fyzická aktivita u zdravého těhotenství není nic proti ničemu. Asi bych do toho 4. patra nenosila těžké nákupy.
Já jako těhotná tahala děti, sjížděla krpál na koloběžce, nosila tašky s týdenním nákupem, jezdila na kole, šlapala po horách, stresovala u učení… Pokud nemáš ležet v posteli s nohama nahoře, tak vážně nevidím důvod, proč bys nemohla jít do 4. patra. Těhotenství není nemoc a z chůze se většinou předčasně nerodí.
@x-slunicko-x píše:
Ahojte, holky chci se vas optat jak je to v těhotenství chodili jste nektera do 4.patra bez výtahu? Ja jen ze mam možnost jit k rodičům ale moc se mi tam nechce prece doma je doma, ale mam strach skrz porod. abych neporodila předčasně.
Čekala jsem dvojčata, bydlíme ve 4. patře, jedno patro tu je asi jako skoro dvě paneláková… Chodila jsem pěšky celé těhotenství, celé těhotenství jsem i sportovala. Asi mi nedochází, kde je problém. Akorát jsem nahoru netahala tašky.
@x-slunicko-x Taky se muzes doma zabarikadovat a jen opatrne prechazet od gauce k lednici ana toaletu
Ne promin, ale pokud tehotenstvi probiha normalne a nemas narizeny klidovy rezim, tak otazku moc nechapu. Ja bydlela v druhem tehotenstvi taky ve 4.patre bez vytahu a tahala sem se s desetikilovym rocakem, kterej jeste neumel chodit po schodech ( navic sem byla po sekci) a vubec nic se nestalo… jenom me teda brutalne bolely zada.
Chodila jsem do čtvrtého patra celé těhotenství a úplně bez problémů. Rodila jsem v termínu. Casto jsem ještě nesla i nákup a před sebou tlačila staršího syna. Pokud jsi
v pořádku, ničemu to nevadí. Pohyb je zdravý.
Po porodu budeš do čtvrtého patra nosit miminko…
Holky no asi jsem trdlo
z přítelem cekame prvni miminko.Tak těžké nákupy necham na nem ![]()
Nebála bych se toho, kamarádka bydlí ve čtvrtém patře bez výtahu, chodila venčit několikrát denně pejska a k tomu nosila ročního syna.
Příspěvek upraven 07.01.18 v 19:16
@x-slunicko-x mmchdm, já 14 dní přenášela, ani to stěhování nepomohlo
to mi 25 tt porod horkotěžko zastavovali ![]()
A mám všechny tři děti narozené po termínu. Ten poslední tam byl nejdéle. ![]()
To už i doktorům v porodnici došla trpělivost a hnali mě na sál, aby ho vytáhli ven. ![]()
@x-slunicko-x píše:
Holky no asi jsem trdloz přítelem cekame prvni miminko.Tak těžké nákupy necham na nem
nešil, těhotenství není nemoc..
Ja mam v planu ke konci tehotenstvi beha schody, i kdyz mame vytah.
Az budu mimino inspirovat k vysadku. Ne, vazne, pokud nemas zdravotni problem, nevidim problem, naopak si myslim, ze nejake udrzovani fyzicky ti jen a jen prospeje.
Nehrot to, kdyz jsi zadychana, dej si pauzu a vydychej se, ale stehovat se kvuli tomu k rodicum je pitomost dle meho. ![]()
Rozhodně ti víc prospěje chodit pěšky 4 patra než ležet doma na gauči.