Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hkac jen nasypu sypkou surovinu, pridam mleko, ev dalsi podle chuti : orisky, med,… a zapnu program na marmosku. U me pekarny trva 1h20m, ale to neni treba, vypnu klidne uz po hodine mozna i driv.
Pomer vetsinou 1l mleka + 1 hrnek ryze, ovesnych vlocek,… kdyz je to na konci moc huste, klidne rozredim studenym mlekem.
To je obyc kase.
Pak lze udelat luxusni kasi : nahradim urcite mnozstvi mleka slehackou, pridam kus masla,…to je hrozne dobry.
Jo a kdyz delam ovocnou, ovoce pridavam az na udelanou kasi na vrch. Mam radsi cerstve, ale taky by se nic nestalo, kdybys uvarila se vsim.
A jak děláte těsto na knedlíky, já mám taky pekárnu, ale knedlíky dělám min. Z 3/4 kg mouky, to se tam asi nebude vejít
![]()
@hkac píše:
@terinka4444
A nemáš program těsto? Vím, že někdo nemá přípravu, ale má těsto a je to to samé.
@terinka4444 píše:
Jak uděláš vánoční těsto? Třeba linecké? Máslo máš hodně změklé? Nebo ho rozpouštíš? Na jaký program?
na program myslím že hnětení, na program, kde to nejprve dvakrát hněte a pak teprve hřeje, ono to dvojí hnětění stačí. Máslo normálně měkké, jako když děláš v ruce, umělohmotnou špachtlí to jen hlídám a shazuju dolu, aby neuteklo a za cca 7 minut pohodička, hotovo ![]()
@Ivaneska píše:
A jak děláte těsto na knedlíky, já mám taky pekárnu, ale knedlíky dělám min. Z 3/4 kg mouky, to se tam asi nebude vejít![]()
Používám hodně, na pečení ani ne, ale na těsta, a na škvarky.
Tak jsem šla k mamče, ta má s předehřevem a á program příprava těsta, jenže to napsalo celkový čas 1:50, to znamená, že je to program na kynuté těsto, v tom to přeci neděláte, ne?
@slavuska1 píše:
Používám hodně, na pečení ani ne, ale na těsta, a na škvarky.
@terinka4444 píše:
Tak jsem šla k mamče, ta má s předehřevem a á program příprava těsta, jenže to napsalo celkový čas 1:50, to znamená, že je to program na kynuté těsto, v tom to přeci neděláte, ne?
Jo, to bude asi ono. Akorát teda nenechávám až do konce. Prostě za chvilku kouknu a když vidím že je hotovo, tak vypínám a těsto dám do lednice
Trošku se vtěrknu
@hkac k tomu vánočnímu těstu (nekynuté) mám na pekárně program Těsto ale i Těstoviny. Který bude asi lepší? Díky ![]()
@weendulka Program těstoviny neznám, takže já bych zkusila spíš to těsto. Nebo jestli máš rozepsanou tabulku těch programů, tak podle toho. Ale možná je to jedno, stejně stačí jen chvilka, než se to zamíchá.
HM, TAK rychlé hnězění ne, jen to udělala drobné kuličky másla a mouku okolo
takže zkouším klasicky kynuté těsto