Chybějící záruční listy

2398
12.6.12 08:41

Chybějící záruční listy

Minulý rok jsme přes firmu rekontruovali byt -klasika nová koupelna, nová kuchyň.
S prací a výsledkem firmy jsme byli spokojení, jen mě zarazilo,že po nich zůstal neuvěřitelný nepořádek.
Nyní se nám pokazila dřezová baterie.Manžel volal do firmy, kde jej odkázali na servisní středisko a tam po něm chtějí nějaké číslo ze záručního listu.
A teď přichází ten problém, zjistli jsme,že vlastně větší část záručních listů vůbec nemáme (jak od WC a umyvadla a baterie tam, tak od umyvadla, baterie a skříňky v koupelně a v neposlední řadě právě i od dřezové baterie.)
Fakt jsme prohledali úplně vše a jediné,co nás napadlo, bylo to,že jak chlapi tohle vše montovali, záručáky nechali v krabicích (ikdyž WC a umyvadlo snad v krabici ani nebývá zabalené :nevim: ), no a buď ty krabice vyhodili oni nebo my.
Manžel dnes bude do firmy volat znovu, máme fakturu a na ní všechny položky vypsané,tak snad bude stačit aspoň to, protože jinak netuším, co budeme dělat.

I si říkám, zda nám neměli po skončení práce tyhle všechny záručáky předat oni, přece nemůžou počítat s tím,že budu prohlížet karton po kartonu,zda tam není něco důležitého (navíc byste ten binec fakt museli vidět - ytongy na plovoucí podlaze apod.).
Ano, je chyba, že jsme si my tohle vše nezkontrolovali,ale při té vši práci jsme si nejspíš mysleli,že když nám nějaké doklady předávali,že je tam vše.

Poradíte jak postupovat,kdyby trvali na záručním listu? Stačila by faktura jako doklad? (Ať jsme ev. připraveni s protiargumenty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
12.6.12 08:44
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
12.6.12 08:49

Podle zákona faktura záruční list nahrazuje, tak by jim to mělo stačit.
Ono je to logické - tou fakturou prokážeš, žes to kupovala u nich, tak na co ještě extra lejstro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
12.6.12 08:51

právě proto mě i zarazilo,že jsme si měli sami volat servisní středisko.
Přece reklamuju u toho, kde jsem tu danou věc koupila.
Boty např. od Batě taky nevozím do Zlína, ale jen do obchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
12.6.12 08:54
@danik píše:
právě proto mě i zarazilo,že jsme si měli sami volat servisní středisko.
Přece reklamuju u toho, kde jsem tu danou věc koupila.
Boty např. od Batě taky nevozím do Zlína, ale jen do obchodu.

Tak ono pokud se má jednat o opravu u tebe doma, tak je logické, že si to domluvíš přímo se servisákem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
12.6.12 10:44

Opravář od Whirlpoolu tvrdil, že stačí faktura :nevim: Záručáky sice máme, ale ne potvrzené, navíc z nich není jasné, který patří ke kterému spotřebiči :oops:
A s tím servisním střediskem je to podle mě rozdílné výrobce od výrobce. Kuchyň mi dělalo kuchyňské studio, spotřebiče kupovali oni od jedné místní firmy, ale pokud potřebuju servis, volám přímo výrobci na servisní linku :nevim:
V případě baterie jsme jeli přímo do Sika, kde jsme ju my koupili, i když do úplně jiné pobočky, stačila faktura.
Držím palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný