Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dvě umělý a 4 kety, transfery mrazáčků, vždycky se právě chytly a neudržely. Ale to, co se stalo mně, se nemusí stát tobě, znám spousty spousty holek, co mají dětičky z IVF a spousty spousty napoprvé. A jednu, co byla 9×, vždycky celý rok šetřila, pak šla na umělé, pak už jí bylo 40, měla jednoho posledního mrazáčka, ještě ne moc kvalitního, tak řekla, že naposledy, pak už bude bez dětí a chytl se, malýmu už jso dva roky.
Nakonec otěhotněly všechny, tak i ty.
Mám strach prostě proto, že mám špatnou práci psychicky deptající. taky to, že finančně to asi nebude tak nejlepší jsme oba s manželem zamestnanci za par tisíc a on platí ještě alimenty. takže toho máme dost! a moje jediný přání co mi může udělat radost a udělat mě uplně štastnou může být jen to malé.
jen nevím proč jsem schytala všechno špatný od tý doby co jsem odešla od rodičů. chlapa kterej byl užasnej pak byl z něj vybušnák a musí se s ním mluvit s obalem nejdřív úžasnou práci pak psychicky náročnou i fyzicky. no a do toho jsme pár který nemůže mít přirozeně dítě. kdy už jsi tu smůlu vyberu?! jo ted jdem k soudu 2.stupně na žádost o zvýšení alimentů!
Teda, koukám, že máš taky depku jak hrom. Takže rychle změnit myšlení.
Dám ti radu, poradil mi ji jeden úžasný člověk, je to hodný čaroděj, zdá se to směšné, jako že jsem cvok, ale po tom mimoděložním, dlouho mě nechali v nejistotě, víc jak týden, tvrdili, že těhotenství je mladší a ukáže se v děloze, že jsem těhotná, když jsem jim říkala, že je mimo, že už by muselo být 8 týdnů staré, že byl manžel na služebce a jindy nebyl styk, tak si stejně mleli svou, HCG ukázkové rostlo, takže čekali, za ten týden jsem myslela, že zešílím, až to samozřejmě ruplo a málem jsem jim zůstala na stole, takže jsem se složila, už jsem neměla sílu a chuť vůbec na nic, tolik potratů, tolik úsilí, tolik snažení a k ničemu, utáúěla jsme se v sebelítosti a depresích. Manželova neteř má kamaráda, je to nejlepší přítel jejího muže, on se zabývá bílou magií, umí pracovat s energií, něco na mě, nikdy bych ničemu tak absordnímu nevěřila, považovala jsem je včechny za blázny, tak v té letagrii jsme k němu jeli 300km, je příjemné být s ním v jedné místnosti, jeho přítomnost působí uklidňujícím dojmem, tak on mě promasíroval, otevřel nějaké energetické zony, pak že mi vezme bolest z břicha, byla jsem 6 dnů po operaci a bolesti jsme měla, břicho přestalo bolet
byl konec února a řekl mi, že v dubnu v tom břiše vidí dítě, že neví který rok, že jen vidí duben a pak mi řekl jednu zvláštní věc, že miminka si nás vybírají za rodiče, a že do těla zmítaného depresím nedůvěrou, strachem, žádné mimčo nepůjdem že v takovém břiše mu není dobře, že teď mi sdal do břicha spustu pozitivní energie a já se musím snažit, že si 2×denně stoupnu před rcadlo, kouknu sama sobě do očí a řeknu si, že život je fajn, že se mi daří, že jsem šťastný člověk, že otěhotním, že těhotenství není problém, že vše zvládnu. tak jsemto dělala, už jsem dělala zoufalejší věci, nejdřív mi to přišlo k smíchu, po týdnu jsem se sama sobě vychvalovala do zrcadla
a zabralo to, svět byl zase růžový a v dubnu jsem proti přírodě normálně otěhotněla.
Takže, negativní myšlenky pryč, slova kdy přetrhneš smůlu pryč, právě jsi ji přetrhla, stoupni si sama doma před zrcadlo a všechno co chceš, si tam řekni, že dokážeš a že to tak bude.
A co se týče toho donošení, po IVF dostaneš ihned neschopenku a celé těhotenství budeš doma, takž nějaké práce a náročnost se neboj, v klídku si užiješ těhotenství bez stresů. A teď běž sebe sama přesvědčit, že život je fajn a všechno co chceš, to taky dostaneš.
Ty jsi skvělá
dodala jsi mi usměv naději a optimismus
no to nebude u toho zrcadla těžký já dneska byla u kadeřnice tak jsem krásná
nebo si to asi myslim dneska. odpoledne půjdem na procházu s manžou dneska je krásně
ve středu jdu k doktorovi pro výsledky no a pak už jen hormonální profil a bude vše hotovo
a hurá do varu s papírama
no já už se na to všechno těším ![]()
Vidíš, to je skvělý přístup, to se vše podaří, mám z tebe radost, hezky se usmívek a bude dobře. ![]()
No to je přístup
včera jsem byla pro ty výsledky a vše mám negativní až na ureaplasmu a tak mi napsal antibiotika ty beru 15 dní
nesmim na sluníčko a ani mléčný výrobky! dnes jde k doktorovi i manža, protože se taky musí přeléčit! je to přenosné sexem. jinak ta ureaplasma také zapříčinuje neplodnost. takže jdu ještě v utery v půlce cyklu na hormonální profil a na kontrolu jdu 15.8 tak uvidim jestli me pak už pusti do toho centra ![]()
No prosím tě
ale třeba se to přeléčí a půjde to
moc bych ti to přála ![]()
Jako to jo jen se to přeléčí nic víc. to pusobení na plodnost je minimální, ale je. tak uvidim co mi řekne toho 15.8 jsem zvedava na výši hormonu. řekl, že mi uvidi jak to vyjde ty Vary a nebo mi ty hormony budou ještě srovnávat.
Ahojky
tak už jsem objednaná
jedem do centra 18.9. tak jsem zvědavá co se dozvíme
jirka půjde na spermio a já na prohlídku a aultrazvuk
děsí mi to, ale i se těšim ![]()
Už je září a první návštěva se krátí a jsme tak nák oba dva nervozní. už bych to nejradši měla za sebou. také máme strach, že se to bude táhnout další rok.
Koukej, 20.9. jde poprvé do centra brácha se švagrovou, taky už se snaží několik let, tak jsem je ukecala ![]()
Neboj, to zvládnete, je to krok k miminku
![]()
Ahojky no tak je po návšteve. všechno super. spermio byl hned moje vyšetření hned no mě zjistili syndrom PCO no a jdeme do umelýho to chtěl slyšet hned. no a tak my vyvolali menses injekci a odebrali nám tam krev no a ted čekám na menses a jedu tam zpet pro injekce na ovulku ![]()
Ahojky no tak je po návšteve. všechno super. spermio byl hned moje vyšetření hned no mě zjistili syndrom PCO no a jdeme do umelýho to chtěl slyšet hned. no a tak my vyvolali menses injekci a odebrali nám tam krev no a ted čekám na menses a jedu tam zpet pro injekce na ovulku ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.