Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jé, nechytala jsem. To bych mu musela několik týdnů stát celý den za zadkem. Samozřejmě podle situace- pokud blbnul u rohu stolu, na nebezpečném místě a pod, tak jsem jistila. Ale jinak ne. Oni se musí i naučit správně padat ![]()
Syna jsem cca 3 týdny hlídala a chytala - padal tak, že se pokaždé bouchl do hlavy a pak mu na chvíli vypadlo dýchání.
Co nechat proběhnout někdy někde třeba v parku?
tam se napadá habaděj a snad ani nic nehrozí, ne? ![]()
Taky jsem nechytala, ale když jsem byla zrovna u ní a viděla že padá, tak jsem ji třeba chytla nebo jsem pod ní dala deku nebo něco měkkého at padá do měkčího, jak začla chodit, tak taky kolikrát spadla na placáka na pusu a rozkousla si ret, ted už se ale naučila dávat hlavu nahoru, když padá
No, mě určitě moji rodiče padat nechali
horší to bude, až se bude rozběhávat proti stěně, topení apod. ![]()
Nechytala jsem, odstranila jsem z dosahu pádu nebezpečné věci, když sebou švihnul, dala jsem najevo, že se nic hrozného neděje, trvalo mu to asi týden, než začal padat na zadek.
Starší syn se začal stavět a obcházet nábytek v 7 měsících. Doktorka mi říkala, že má ještě měkkou hlavičku, že na ní nesmí padat
tak jsem asi šest týdnů nedělala nic jiného, než za ním seděla a chytala
stejně mi několikrát spadnul.. A u mladšího jsem to neřešila, ale on začal později, takže padal na zadek ![]()
Já chytala ale úspěšnost byla tak třicetiprocentní
Řešila jsm to nedávno, syn od sedmého měsíce stojí a za krátko začal pochodovat (spíš poběhávat) kolem nábytku. Je strašně aktivní, kdybych ho nechala je schopen se záměrně mlátit hlavou o skříň a hlav ně ohlodovát vše co není hračka ![]()
Ahojky,
já jsem to naštěstí nijak řešit nemusela, protože malá, když se postavila a opřela ve stoje třeba o gauč, tak když chtěla zase dolů, tak prostě poklekla a bylo to
. Asi by to chtělo, aby se tvoje dítě naučilo slézt dolů do kleku a pak by to už bylo jednoduché. Záleží na tom, jak tvoje dítě padá. Pokud ze stoje neumí dolů a padá rovnou střemhlav třeba na záda, tak to bych asi jistila. Zkus jí třeba pokrčit to jedno kolínko, aby šla do sedu
. Záleží taky na tom, jestli tvoje dítě umí už sedět anebo ne.
Nechytala jsem ho. Na rohy jsem dala gumové krytky a spíš když stál, tak jsem ho učila, aby si sednul. Většinou se při pádu složil tak, aby si sednul na zadeček a na hlavu spadnul jen párkrát. Musela jsem ho naučit i slézat z gauče, taky byl furt nahoře a tam jsem teda měla z pádu větší strach než při chození.
@zrzana2 ono chytat…musela by si za ní nonstop stát a t nejde, malá párkrát spadla, přesně jak píšeš…jako pravítko přímo na hlavu, snažila jsem se za ni dávat když stála aspoň polštář, aby se tolik neuhodila, a když jsem viděla že chce dolů, ukazovala jsem jí jak má jít dolů bezpečně, a asi po deseti dench cca se naučila, jako vyloženě záměrně padat na hlavu teda nenechávám, a ani toho nejsem zastáncem…jinak třeba ano, ať se naučí, ale na hlavu ne, nebo tu hlavu asoň ochránit tím polštářkem ať to není taková rána
Mala ma prave zitra sedm mesicu, proste je jeste miminko
prochazka v parku zatim nehrozi. Ona jeste nechodi. Obcas udela krok ci dva u gauce
@zrzana2 je na stoj opravdu malá, hlavička je ještě křehká, rozhodně aspoň zabránit pádu na hlavu, ono se ti to samo nepodaří vždycky, ale aspoň ať padne do měkýho na tu hlavičku
Ahojky, doufam, ze nikoho nepohorším…Mam sedmimesicni holcikcku a před par dny se zacla stavet na nohy(neleze, ale skace jak zaba, nesedi). Vzdycky jsem ji při jejím prozkoumavani bytu nechavala(pokud nehrozilo něco vazneho), at zjisti, jak co boli, ale ted opravdu nevim. dnes se dvakrát postavila a po chvili se pustila a samozrejme spadla jak sloup. Nic strasneho, ale chvilku plakala. Ted jsem na vazkach, jestli ji mam radsi porad chytat??? Ted vecer uz mi prisla opatrnejsi, ale prece jen mam strach ji nechat padat vlastne na hlavu.
Jak jste to resily u svých deti?