Chytrá domácnost

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9935
30.6.16 11:31
@Jana525 píše:
Zkratka, dalsi cesta k tomu, aby jsi uz nemusela zvedat zadek vubec kvuli nicemu. Brr, nechtela bych to ani, kdybych na to mela :mrgreen: Ale urcite si to sve zakazniky najde v dnesnim zvlastnim svete

Tak jsem se konečně dozvěděla konstuktivně co to je…no a mám naprosto stejný názor jako ty. :palec: Jako jo, ráda si leckdy ušetřím práci, ale toto…to neeeee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 11:52

Me by zajimalo proc ten zasadni negativni postoj?!
Neni fajn byt na vylete s manzelem, zjistit, ze jste zapomneli na DHL co vam neco meli dovest. Pustite ho na zahradu, on slozi balik, zase ho pustite ven. Nebo zahradnici jsou na pozemku a chteji si zajet na svacinu. Tak je pustite, pak zase zavrete…jste na veceri, ze slunecneho dne najednou bourka. Zatahnete z restaurace markyzu, zatahnete venkovni rolety…sedite doma na terase a chcete si rozsvitit jen urcitou cast zahradnich prvku a pritom neprerusovat rozhovor s manzelem a upijet vino…
Jste na vylete, je teplo tak si na urcitou dobu pustite klimatizaci aby se dum vychladil…a vy se vratili a uz to nefoukalo (nemam rada primo pustenou klimu na me)
Mate naladu na romantiku, pustite si predem nadefinovanou hudbu jednim kliknutim v mobilu…
Dobre to byly takove spis srandicky…
Prakticke: jsem doma s ditetem. Dite potrebuje nutne najist/prebalit/oblect…u jednoho z vjezdu ceka necekane moc brzo nakladak se senem a blokuje castecne prujezd silnici…brana je 500m, dite hladove/posr. ne…jednim kliknutim z mobilu otevru vrata a je vyreseno
Nebo jsem uz doma v posteli a zjistim po kontrole kamer, ze jsem nechala rozsviceno hloupe konim ve staji…fakt radeji pres mobil vypnu svetlo nez se obleknout a jit 500m zhasnout…
To me ted jen rychle napadlo. Tech situaci se naskytne hodne a je to prakticka vec ktera usetri hodne casu a hlavne nervu!!
 D

• Citovat
  • Upravit
20777
30.6.16 12:07

Ja se priznam, ze bych asi nic z toho nevyuzila. Ale to je tim, ze jsem dost ekologicky smyslejici clovek. Nicmene nevadi mi, kdyz to ma nekdo jiny. Jedine, co by se mi libilo, jsou automaticky oteviratelna vrata, nicmene my stejne pred otevrenim vrat musime jit zavrit psa, takze by mi i v tomhle pripade byla elektronika k nicemu :lol: Ale moc by mi zajimalo (skutecne zajimalo, fakt to nemyslim jako rypani!!!), jak se to resi, kdyz treba nejde elektrika. Ma to nejake zalozni zdroje? A jak tu nekdo psal, ze si babicky neumi rozsvitit, to neni zadna alternativa, to je vse jen dalkove ovladane? Predpokladam, ze jsem to pochopila spatne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 12:12

@Amys zalohovy zdroj je samozrejmost a kdyz dojde i ten tak manualni pohon (viz vrata, dvere, rolety)
Neni vsechno jen na dalkove ovladani, ale treba v koupelne je jeden spinac - manualni - kterym se ovladaji az 4varianty osvetleni, ventilator…ale to se da vyresit jinym designem spinacu - pak to vypada jako normalni vypinac. Ale nam se libi design viceucelovych spinacu a tam je trosku problem pro starsi lidi

• Citovat
  • Upravit
9918
30.6.16 12:13
@Anonymní píše:
Neni fajn byt na vylete s manzelem, zjistit, ze jste zapomneli na DHL co vam neco meli dovest. Pustite ho na zahradu, on slozi balik, zase ho pustite ven. Nebo zahradnici jsou na pozemku a chteji si zajet na svacinu. Tak je pustite, pak zase zavrete…jste na veceri, ze slunecneho dne najednou bourka. Zatahnete z restaurace markyzu, zatahnete venkovni rolety…sedite doma na terase a chcete si rozsvitit jen urcitou cast zahradnich prvku a pritom neprerusovat rozhovor s manzelem a upijet vino…
Jste na vylete, je teplo tak si na urcitou dobu pustite klimatizaci aby se dum vychladil…a vy se vratili a uz to nefoukalo (nemam rada primo pustenou klimu na me)
Mate naladu na romantiku, pustite si predem nadefinovanou hudbu jednim kliknutim v mobilu…
Prakticke: jsem doma s ditetem. Dite potrebuje nutne najist/prebalit/oblect…u jednoho z vjezdu ceka necekane moc brzo nakladak se senem a blokuje castecne prujezd silnici…brana je 500m, dite hladove/posr. ne…jednim kliknutim z mobilu otevru vrata a je vyreseno
Nebo jsem uz doma v posteli a zjistim po kontrole kamer, ze jsem nechala rozsviceno hloupe konim ve staji…fakt radeji pres mobil vypnu svetlo nez se obleknout a jit 500m zhasnout…
To me ted jen rychle napadlo. Tech situaci se naskytne hodne a je to prakticka vec ktera usetri hodne casu a hlavne nervu!!
D

hele, ja bych zadny z tech prikladu, co udavas nevyuzila ve svem zivote a jsem taky hodne ekologicky clovek, takze za me ne. Ale at si ma kazdy, co chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
30.6.16 12:20
@Anonymní píše:
D

mě by zajímalo proč anonym? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.16 12:25

@Kotatko03 prijde ti pri popis meho bydleni malo soukroma informace?!!! 8o

• Citovat
  • Upravit
1263
30.6.16 12:32

Když nejde elektřina jsou záložní zdroje, které fungují. Já v tom vidím jen a jen výhody. Měla jsem nejdřív problém s tím, že sebou hudu muset všude tahat mobil, co když se mi vynije, rozbije atd. Z toho důvodu jsme zařídili i klasické vypínače a je vyřešeno. Jen se musí stisknout dvakrát. Zatahnuti rolety v dešti a fujavici v době kdy nejsem doma je asi top. Hodně taky oceňuji, že si vypnu jedním tlačítkem všechno ze sítě a šetřím tím energii. Vše má samozřejmě svůj okruh.
Ekologicky smýšlející lidé, nechápu co je na tomto neekologické :mrgreen:. Ono to nevypousti žádné škodliviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20932
30.6.16 12:48

Možná proto, že to spotřebovává energii aniž je to bezpodmínečně nutný? Ale to není žádnej hřích, haha, když na motorce cestou z práce nagumuju 80 km a přitom mám práci od baráku půl hodiny šourem tak to taky není moc ekologický :mrgreen:

Já bych měl problém s komplikovaností systémů, tam je prostě daný že se to bude srá t, nejde o to zda ale o to kdy. A podle popisu je to natolik komplikovaný, že to doma nikdo spravit nedokáže. Tož to by mi vadilo.

A na hodně vyfikundací co ulehčujou život mám asi tento názor:

Byl to obchodník se znamenitými pilulkami utišujícími žízeň. Když člověk polkne jednu týdně, nemusí už pít. “Proč to prodáváš?” zeptal se malý princ. “Je to velká úspora času,” odpověděl obchodník. “Znalci to vypočítali. Ušetří se padesát tři minuty za týden.” “A co se udělá s těmito padesáti třemi minutami?” “Co kdo chce…”
Kdybych já měl padesát tři minuty nazbyt, řekl si malý princ, šel bych docela pomaloučku ke studánce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
30.6.16 13:36
@KalamityJohn píše:
Možná proto, že to spotřebovává energii aniž je to bezpodmínečně nutný? Ale to není žádnej hřích, haha, když na motorce cestou z práce nagumuju 80 km a přitom mám práci od baráku půl hodiny šourem tak to taky není moc ekologický :mrgreen:

Já bych měl problém s komplikovaností systémů, tam je prostě daný že se to bude srá t, nejde o to zda ale o to kdy. A podle popisu je to natolik komplikovaný, že to doma nikdo spravit nedokáže. Tož to by mi vadilo.

A na hodně vyfikundací co ulehčujou život mám asi tento názor:

Byl to obchodník se znamenitými pilulkami utišujícími žízeň. Když člověk polkne jednu týdně, nemusí už pít. “Proč to prodáváš?” zeptal se malý princ. “Je to velká úspora času,” odpověděl obchodník. “Znalci to vypočítali. Ušetří se padesát tři minuty za týden.” “A co se udělá s těmito padesáti třemi minutami?” “Co kdo chce…”
Kdybych já měl padesát tři minuty nazbyt, řekl si malý princ, šel bych docela pomaloučku ke studánce…
:lol: :lol: :lol: Tak tohle to vystihuje uplne presne.

No proste je to neco, na co je potreba servis. Predpokladam, ze minimalne jednou rocne zkontrolovat a pokud se neco potento, tak opet sehnat danou firmu. My kuprikladu klimatizaci doma nemame a ani nepotrebujeme, mame normalni klasicky barak, ktery se v lete nepretapi a v zime to trva dele, nez by pripadne vymrzl. Zas na druhou stranu topime drevem a plynem, na kazdem radiatoru mame termostat a pokud se udrzuje teplota tak, aby nevychladly zdi a podlaha, tak kdyz se pak prijde domu a zatopi v krbove vlozce, je teplo behem pul hodiny. Ale proste je to prace. Zas na druhou stranu se doma zahrejeme nekolikrat - pri skladani dreva, pri prikladani… :lol: :lol: :lol: Co se mi na tom libi, je centralni vypinani spotrebicu, nicmene my mame spotrebice napojene vzdy pobliz sebe a pomoci zasuvkoveho systemu, ktery funguje taky jako chvilkovy zalozni zdroj, takze se to cele uplne normalne vypina cudlikem. Takze kdyz vypnou elektrinu, vim, ze mam patnact minut na to, abych vypla pocitac, pak mu dojde stava :lol:
Takze jsou i jednodussi a levnejsi zpusoby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
30.6.16 18:58
@Anonymní píše:
@Kotatko03 prijde ti pri popis meho bydleni malo soukroma informace?!!! 8o

Ano, pokud napíšeš, cituji: Mame dum 1000m2. Dalsi dve budovy v blizkosti, venkovni prostory v radu hektaru s osvetlenim, vice vjezdu tak mi to nepřijde nějak detailní popis bydlení (VELMI citlivý údaj), žádný jiný popis tvého bydlení jsem nenašla, ale pokud tu někde je a pletu se, tak se omlouvám, pokud ne, pak mi to osobní nepřijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.9.16 21:48

Důvěřuj ale prověřuj

Když si budete někdo pořizovat chytrou domácnost, tak davejte bacha na to, co si tam dávate.
S „chytrýma“ chůvičkama bylo loni nebo předloni nějaký haló kvůli tomu, že se vám na ně mohl z internetu dostat kdokoliv a koukat na vás nebo vaše dítě.
A když chcete chytrou zásuvku nebo žárovku, tak taky bacha na to, viz. například **

Edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
13.9.16 22:11

@radilek tak ono je to v každém případě fajn nepřehánět a trochu u toho promýšlet i rizika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
13.9.16 22:13

Každopádně máte někdo dobré zkušenosti s nějakou firmou třeba na ty zmiňované markýzy/zimní zahrady/skleníky apod.? Nejde mi teď o to, aby mi pračka posílala smsku, ale vyloženě o zajištění otevírání/zavírání tady těch venkovních věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
13.9.16 23:09

@Nimie Takovéhle věci není nutné řešit přes chytrou domácnost. Venkovní rolety a markýzy poháněné motorem lze osadit čidlem a v případě větru či deště to zatáhne samo, bez tabletu či mobilu. A předpokládám, že skleník bude umět něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný