Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
terinka4444 píše:
jo aha, blbě jsem četla, to 4 roky pojmenujete milenec, to 4 týdny přítel.
No a kdy naposledy spala s milencem? Pokud už tlouklo srdíčko, je plod starý víc jak 23 dnů, nejdříve se objevuje srdíčko 23.den po oplodnění, k tomu soulož mohla být klidně i pět dnů před oplodněním, tak dlouho vydrží spermie, no já tipuju, že je to toho milence, nebo je to fakt o prsa, otěhotnět by musela hned ze začátku vztahu.terinka4444 píše:
Tomu nerozumím, možná je milence o kterém přítel neví. Chce zůstat s přítelem a ten práskl dveřmi? Proč? Pokud má napsáno v průkazce 6týdnů, a chlapi obecně neví, že plod je starý 4 týdny, když je v průkazce 6 týdnů, to znamená, že si přítel musí myslet, že je těhotná prostě 6 týdnů, to spolu ještě spali, když spolu nespí poslední 4 týdny. Nebo nechce přítele, chce milence? To nechápu.
Jj, Teri, přesně jak píšeš, může to být fakt o prsa, záleží jak dlouhé cykly ta dotyčná má a nejpřesnější by bylo, kdyby věděla, kdy přesně ovu proběhla a kolik dnů před tím s milencem spala. Bližší info jí pak dá UTZ ve 12 tt, kdy si po odečtu dvou týdnů zjistí plus mínus den ovulace, ale ani to nebývá přesné. Ani doktor nemá tak přesnou ruku aby dítě na ultrazvuku změřil s takovou přesností.
Zakladatelko, víš, jak dlouhé cykly kamarádka má a jestli má menstruaci pravidelnou? Nejlepší by vůbec bylo, kdyby věděla, kdy přesně ovulovala…
když neví ani menstruaci, nebude vědět ani ovulaci, tyhle informace jsou nepřesné, kdyby věděla, poslední styk s milencem, myslím datum, pak první styk s přítelem, napsat přesně datumy,pak přesně datum, co má v průkazce a kolik tam má napsáno tió číslo myslím třeba 6+2 apod. Ona určitě není v šestém týdnu těhotenství, už tam bude mít 6+něco, bude v sedmém týdnu těhotenství, je nepravděpodobné a to vysoce, aby v šestém týdnu byla srdeční akce. Pokud spá s přítelem 4 týdny, tipuju, že to skutečně není jeho.Kolik má v té průkazce napsáno, kdy poprvé spala s přítelem? Je to 4 týdny, určitě si bude pamatovat datum.
terinka4444 píše:
když neví ani menstruaci, nebude vědět ani ovulaci, tyhle informace jsou nepřesné, kdyby věděla, poslední styk s milencem, myslím datum, pak první styk s přítelem, napsat přesně datumy,pak přesně datum, co má v průkazce a kolik tam má napsáno tió číslo myslím třeba 6+2 apod. Ona určitě není v šestém týdnu těhotenství, už tam bude mít 6+něco, bude v sedmém týdnu těhotenství, je nepravděpodobné a to vysoce, aby v šestém týdnu byla srdeční akce. Pokud spá s přítelem 4 týdny, tipuju, že to skutečně není jeho.Kolik má v té průkazce napsáno, kdy poprvé spala s přítelem? Je to 4 týdny, určitě si bude pamatovat datum.
Máš recht, znovu jsem si přečetla co zakladatelka napsala. Při psaní mi nějak vypadla info., že nezná datum poslední MS. No já nevím, asi bych se hodně snažila si vzpomenout, kdy jsem to naposledy měla. Zapřemýšlet, co jsem tehdy dělala, spojovala bych si to určitě se nějakými situacemi, vzala bych si kalendář a přemýšlela, dokud bych na to nepřišla. Máš pravdu taky v tom, že srdeční akce nebývá v 6 tt vidět, patrně bude skutečně 6+něco, tedy v 7tt. Pravdou taky je, že u někoho bývá skutečně srdeční akce vidět dříve, u někoho později. Takže možné to je.
později, ale v 6.týdnu, to znamená 5+něco u nikoho, vzhledem k vývoji embrya a embryologii to není možné. Pokud je srdeční akce, embryo už musí mít určitý počet dnů vývoje za sebou a určitou velikost. Tudíž v 5+něco vidět srdíčko není. V 6+ něco už jo, ony ty srdeční akce nabíhají stejně, je to dáno embryologií, embryo se vyvíjí přesně na dny, ne že nějakému embryu začne tlouct srdíčko 25. den, nějakému 35.den. Jen my nevíme, kdy došlo k olpodnění,usuzujeme s poslední menstruace, s ovulačních měření apod,, ale přesně to nevíme, proto někdo má v sedmém týdnu, někdo v osmém. I termin porodu, já rodila přesně 40+0tt, i podle ovulace a bazální teploty přesně 40+0tt, jeden ultrazvuk v 16. týdnu říkal, že je plod větší, skutečně byla přenošená minimálně o týden, podle všech znaků, ikdyž šla na termín. Tím chci říct, že nikdo nevíme, kdy jsme počaly, ikdyž si myslíme, že víme. Každopádně v 5+něco není srdeční akce, je 6+něco, to znamená 4týdny +něco od oplodnění, možná víc, pravděpodobněji je to milence.
terinka4444 píše:
později, ale v 6.týdnu, to znamená 5+něco u nikoho, vzhledem k vývoji embrya a embryologii to není možné. Pokud je srdeční akce, embryo už musí mít určitý počet dnů vývoje za sebou a určitou velikost. Tudíž v 5+něco vidět srdíčko není. V 6+ něco už jo, ony ty srdeční akce nabíhají stejně, je to dáno embryologií, embryo se vyvíjí přesně na dny, ne že nějakému embryu začne tlouct srdíčko 25. den, nějakému 35.den. Jen my nevíme, kdy došlo k olpodnění,usuzujeme s poslední menstruace, s ovulačních měření apod,, ale přesně to nevíme, proto někdo má v sedmém týdnu, někdo v osmém. I termin porodu, já rodila přesně 40+0tt, i podle ovulace a bazální teploty přesně 40+0tt, jeden ultrazvuk v 16. týdnu říkal, že je plod větší, skutečně byla přenošená minimálně o týden, podle všech znaků, ikdyž šla na termín. Tím chci říct, že nikdo nevíme, kdy jsme počaly, ikdyž si myslíme, že víme. Každopádně v 5+něco není srdeční akce, je 6+něco, to znamená 4týdny +něco od oplodnění, možná víc, pravděpodobněji je to milence.
Já vím, akorát jsem to takhle už rozepisovat nechtěla. Prostě těhu počty jsou přibližné, nedá se přesně z toho něco vyvozovat. Jestli je dotyčná 7tt, tak s největší pravděpodobností bude miminko, jak píšeš, milence. Jenže k tomu, abychom se dopracovaly k nějaké pravděpodobnější možnosti by nám musela zakladatelka napsat mnohem více. Jak přesné datum, kdy naposledy s milencem a kdy poprvé s přítelem. K tomu chybí to info o poslední MS a délka cyklů. A co přesně měla napsané v den kontroly /který nevíme kdy byl/ v těhu průkazce /pokud ji dostala/ 6+?
Anonymní píše:
Nazdar Ženy!!Kamarádka je těhotná,neví přesně kdy byla poslední menstruace.S přítelem spí 4 týdny,před tím měla milence 4roky,se kterým spala bez ochrany,pouze přerušovaná soulož,a nikdy s toho nic nebylo.Nicméně jí dr. napsal do průkazky že je v 6 tt,a srdíčko jde vidět.Co myslíte???Čí to asi je?Její intuice jí říká,že přítelovo,jenže ten když zjistil že je v 6tt práskl dveřma,ale když dr. nezná přesný den poslední menstruace,tak tam může být odchylka těch 14 dní?Co myslíte?
otěhotněla před 4 týdny. Je to přítelovo. Dr vždy přidaj 14 dní, protože počítaj, že ovulACE je 14 den cyklu… dle tabulek.
a že je vidět srdíčko? U někoho je vidět v 5+ a u někoho až v 6+ jo a u mě dr tvrdí, že je mimi o týden větší a to vím přesně den oplodnění
prostě to vychází na přítele. Ono při přerušovaném milování je ta pravděpodobnost otěhotnění jen veeeeelmi malá.
u mého prvního těhu srdíčko v 5+3 a u tohoto těhu kontrola v 5+4 dle dr velikost 6+0 a srdíčko nebylo vidět. O tři dny později už ano. Záleží na tom jaký je utz. Srdíško tluče už od 22 dne po oplodnění, jen to není zachytitelné na všech utz.
Tak jsme to probírali a milencem byl styk 14 dní před tím,a před tím někdy byla i menstruace.
Anonymní píše:
Tak jsme to probírali a milencem byl styk 14 dní před tím,a před tím někdy byla i menstruace.
Tak kdyby to bylo jeho,je už tak po ukončeném druhém měsíci,ne???
14 dní před čím? Před skutečným otěhotněním bez těch dvou týdnů?
Podle mě to jasně ukazuje na přítele,a je mi dost divné,že po 4 letech s milencem,kdy se nic nestalo,by se stalo zrovna teď
To by musel být dost blbý zákon schválnosti.
mu exmanzel mel taky pocit, ze dite nemuze byt jeho (prave kvuli tomuto pocitani) a tak jsem poprosila doktora, aby mi napsal potvrzeni o moznem datu otehotneni (+ -) a on mi to normos napsal… Rekla jsem mu, jestli je mozne, abych otehotnela v urcitem datu, on rekl, ze ano a napsal mi potvrzeni…
At to kamoska zkusi… treba to potvrzeni dostane… a pak to bude OK…