Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Zdravím holky.
Obracím se k vám, jelikož potřebuju poradit, čím nejlíp posílit imunitu? Hlavně teďka na podzim. Já dost trpím na afty, bohužel, právě je to tím, že má odolnost je na bodě mrazu. Brát nějaké vitamíny, bylinky? Navíc mám malou dcerku a nerada bych chytla nějakou angínu. Nepomohly by třeba i nějaké homeopatika? Budu ráda za každou radu, děkuju moc!
![]()
Otužování, saunování, dostatek spánku, dostatek pohybu v přírodě. Jíst tak, abyste měla dostatek vlákininy a ovoce a zeleniny. Vše jde dělat i s dítětem, které z toho bude mít jedině prospěch.
Pokud trpíte na afty, tak si především zajděte k zubaři vyléčit případné chronické záněty a používejte nějakou desinfekční ústní vodu.
Na závažější problémy s imunitou jsou tu imunologové.
Naprostá většina všech těch zázračných přípravků fungují na principu placeba a čím víc za to zaplatíte, tím víc to musí přece fungovat.
@Ketris píše:
Zdravím holky.
Obracím se k vám, jelikož potřebuju poradit, čím nejlíp posílit imunitu? Hlavně teďka na podzim. Já dost trpím na afty, bohužel, právě je to tím, že má odolnost je na bodě mrazu. Brát nějaké vitamíny, bylinky? Navíc mám malou dcerku a nerada bych chytla nějakou angínu. Nepomohly by třeba i nějaké homeopatika? Budu ráda za každou radu, děkuju moc!![]()
Chce to posilovat imunitu celý rok a ne jen teď na podzim. Už je teď skoro pozdě. Jinak na imunitu je celkem dobrá lichořeřišnice, cibule s medem - nechat přes noc v teple a pak si dát na lžičku tu šťávu. Pravidelně spát, trochu se hýbat, pobyt venku (ale teple se se obléknout).
@Ketris ja nedam dopustit na echinaceu. jsou to bylinky, vyhovuji mi kapky, tusim, ze se dela i sirup. kdyz citim, ze na me neco leze, jeden dva dny si kapu a jsem ok ![]()
Imunita by se mela posilovat od cervence-srpna, prave pred nastupem podzimu
poradila bych bud Echinacinu a nebo Narosan boruvka. ![]()
Vynechat ze stravy mleko, cukr, bile pecivo. Jist hodne cerstveho ovoce zeleniny, dostatek spanku, cviceni, sauna. Takova ta klasika
ale lepsi, nez umele vitaminy. Pri nachlazeni tymianovy caj, kokosovy olej, cesnek, cibule, zazvor, citron a pidobne ![]()
Probiotika, vitamíny B - všechny, zinek, C a k tomu Echinacea tinktura…