Velká mandle a užívání čínské medicíny

11
30.9.17 12:49

Velká mandle a užívání čínské medicíny

Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti a názory na velkou nosní mandli. Trápí to 5letou dceru přesně od začátku prázdnin. Přišlo s tím kašlání každých 10vteřin přes den. V noci vůbec nekašle. Dělali jí krevní vyšetření, byla na alergologii. Všichni se shodují, že za tím bude ta mandle, na nic jiného se nepřišlo. Začli jsme brát homeopatika a inhalovali sodium chloride. Přišlo malé zlepšení. Teď je to pár dní, kdy začla brát Hebkost labutí šíje z čínské medicíny a teď přišla viróza, zřejmě chytla něco ve školce. Mohu se zeptat, zda čínskou medicínu může dcera brát, i když má virózu, popřípadě může někdo napsat co pomohlo Vám na velkou mandli. Vytrhnutí se zatím bráníme. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
174
30.9.17 13:28

Jediný kompetentný človek, čo by sa mohol k mandli vyjadriť je lekár z ORL. Syn ju mal veľmi zväčšenú, dýchal ústami, v noci chrápal a škrípal zubami, k tomu neustále sople, začínal už aj zle počuť, s kašľom nemáme skúsenosti. Krátko pred 5 rokmi mu mandľu vybrali v celkovej anestézii. Dcérke vyberali teraz, bude mať čoskoro 4 roky. Ráno sme prišli, poobede odišli.
Preberanie z narkózy a zotavenie bolo dobré. Syn je citlivejší, mal teplotu a pár dní sa sťažoval na bolesť, ale nič strašné. Dcéra bola už večer úplne O. k. O čínskej medicíne nič neviem, ale homeopatiká určite nie… O psychickom pôvode ste neuvažovali? Len tak ma to napadlo, keď cez noc problém mená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.9.17 13:37

Zakladatelko
nedávejte prosím dítěti nějaký paták z číny bez jasného složení, původu a bez testování

oni si tam na žádnou ekologii nehrajou, ty „věci“ jsou kontaminovány, někdy v sobě mají těžké kovy…pokud si to chcete sama pojídat ano, ale takovou věc bych fakt dítěti nedala…vy nevíte naprosto co v tom je a oni taky ne, na nějakou nezávadnost a testování na zdravotní nezávadnost si tam skutečně naprosto nehrají, vůbec

:nevim:

mandle jak dítě vyroste tak oplaskne, já se také do její trhání nehrnula, ale nic z čínských patáků bych do dítěte nedala ani za nic, jsou to netestované humusy, oni za tu zdravotní nezávadnost opravdu nijak neručí a neřešej to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.9.17 13:40

Oni to sice nazvou poeticky " labutí šíje,"…ale to je jen marketingový tahák…

Rozemleté myši, rtuť, arsen a pesticidy, i to skrývají čínské bylinné směsi

Výsledky použitých chemických analýz navíc ukázaly, že přípravky se stejným názvem, u kterých by tedy bylo na místě očekávat shodné složení, se lišily s ohledem na oblast původu. Rozdíly byly i z hlediska obsahu těžkých kovů, tedy arsenu i rtuti, byť byly podle názvu deklarovány jako totožné.

Svou roli pravděpodobně hrálo znečištění životního prostředí v oblastech, kde použité byliny rostly. Většina čínských přípravků navíc neměla na obalu informace o složení, což značně komplikuje rozhodování zákazníků, protože nemají možnost zjistit, co přesně vlastně kupují. Ani v případě, že byly tyto informace uvedeny, nemají však zákazníci jistotu, že vědí, jaké rostliny a s jakými účinky se chystají použít.

http://www.zdravotnickydenik.cz/…linne-smesi/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.9.17 13:44

Ten přípravek jsem nekupovala na netu, ale mám ho doktorky čínské medicíny. Nedala bych dítěti nic, co by mu ublížilo. Když jsem dávala homeopatika, tak jsem je taky měla přímo od doktorky. Neriskla bych si dávat nic, co by mému dítěti ublížilo.
Vím, že mandle splaskne, ale to asi ještě nějaký čas potrvá, je nám teprve pět let. A nemůžu zase čekat tak dlouho, když má dlouhotrvající kašel a v noci hodně chrápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
30.9.17 13:47

@zivanacka
budu úpřimná

ona „doktorka“ čínské „medicíny“ taky netuší co v tom je a také vám nijak neručí za bezpečnost a nemá atesty zdravotní nezávadnosti toho co prodává

schválně se jí zeptejte…nechte si ukázat atesty / ne čínské ale evropské /.vy skutečně riskujete to, že dáváte dítěte nějaký paták s arsenem nebo rtutí…ač věříte že ne

pročtěte si aspon článek v odkazu, opravdu

já bych vám to nepsala ale když vidím že jde o dítě…tam je víra málo…v homeopatikách alespon nic není, jen cukr, v těchhle směsích je naopak někdy solidní ekl

i na našem trhu opakovaně zjišteny mykotoxiny, těžké kovy…jim je to jedno, oni to naprosto neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.9.17 13:51

Děkuji za vaši reakce, ráda si článek přečtu.
Posílám něco málo o firmě TCM herbs a jejich testování

Každá šarže bylinných tablet je testována v akreditované laboratoři Phytax Laboratory ve švýcarském Schlierenu a to na identifikaci bylin, dále na těžké kovy (rtuť, kadmium, olovo, arsen a měď), baktérie (E.coli, Salmonely, celkový počet baktérií), plísně, kvasinky a aflatoxiny. Všechny bylinné tablety naší firmy TCM Herbs mají jako jediné v ČR každou šarži bylin navíc testovanou mimo jiné i na 4 skupiny pesticidů (460 druhů), neboť pesticidy se dnes stávají celosvětovým problémem, obzvláště u produktů z tzv. Třetího světa. Často se stává, že zákazníci v domnění, že užívají bylinné preparáty, jsou naopak „zanášeni“ dalšími nežádoucími „chemikáliemi“. Veškeré dokumenty o vyšetření naleznete v článku Bezpečnost a kvalita produktů TCM Herbs - viz příklad takového laboratorního vyšetření na těžké kovy, na identifikaci bylin, baktérie, plísně a pesticidy. Bylinné tablety neobsahují žádné chemické látky (jako jediná pojivová látka je používaná přírodní mikrokrystalická celulóza v obsahu do 1%) ani neobsahují žádnou kyselinu aristolochovou.

Z výše zmíněného vyplývá, že bylinné tablety TCM Herbs patří z hlediska kvantity (koncentrace bylin ve směsi je 5 x vyšší, tzn. že 1 g bylinných tablet odpovídá 5 g syrových bylin) a kvality (naprosto bezprecedentní testování a to každé šarže) k tomu nejlepšímu, co si dnes můžeme v oblasti čínské medicíny a přírodní medicíny vůbec, představit a dopřát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
30.9.17 14:01

@niezabudka Děkuji za reakci a zkušenost. Ta psychika mě taky napadla, ale že by to kašlání bylo tak časté a nekončící a navíc to chrápání v noci. Má skoro tříletého brášku a oni vedle sebe nedokáží existovat. Je mezi nima obrovská rivalita. Bijou se, jen se vzbudí a až do večera. Poperou se o moji ruku na procházce, o moje koleno, když jim chci číst knížku. Prostě o každou maličkost, s manželem jsme z toho už hodně vyčerpaní. Já když potřebuji vařit, tak nedokážu ani oškrabat jednu bramboru, protože do 10s se porvou. Ale to už je jiné téma a nekonečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
18.12.22 00:41

@zivanacka Dobrý den, pomohla Vám prosím Hebkost labutí šíje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.10.23 11:16

Osobní zkušenost: Zkoušeli jsme léčit nosní mandli u čtyřleté dcerky. Trpí na chronickou zadní rýmu. Nevydrží bez výtoku z nosu déle než 3 týdny. Musíme jí nosní dutiny vyplachovat konvičku, jinak ty zelené hleny ze sebe nedostane. Užívání bylin musí vždy jít ruku v ruce s dietikou čínské medicíny. Chodíme k terapeutovi TČM i na akupunkturu. Bylinnou směs jsem dostali Hebkost labutí šíje. Dcera drží dietu bez mléka a bez cukru, dále žádné smažené, vyhýbáme se exotickému ovoci. Po 4 měsících užívání a dodržování dietiky dle rad terapeuta a zakoupení cca 5 balení bylin absolutně bez výsledku. Naprosto žádné zlepšení. K tomu chodí dcera 1 krát týdně na akupunkturu. Zkoušíme nyní i dietu bez vajec. A v prosinci je objednaná na alergologie. Máte pro neúspěch léčby nějaké vysvětlení? 🙂
Terapeutka sama naznala, že další balení nemá smysl, že výsledek by už byl zná nebo aspoň zlepšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková