Čím dostat smrad z koberce?

4672
17.9.13 09:09

Čím dostat smrad z koberce?

Prosím o nějakou radu čím dostat neidentifikovatelný smrad z koberce. Máme doma cca 3 roky světlý koberec z Ikei. Loňské léto jsem ho namočila, dala Vanish, vodním luxem vysála a dala uschnout na sluníčko. A od té doby v určitých místech děsně páchne. Letos v létě jsem ho opět takto vyprala a smrad se drží. Teď se na něj vyčůrala kočka, takže jsem dala Sanytol a koberec jsem prolila horkou vodou s tím Sanytolem, nechala chvíli být, pak opět vysála, nechala 2 dny venku větrat a stále smrdí :zed: :zed: :zed: Tak jsem vzala vodu do ní dala esenciální olej Levanduli - nastříkala a na některých místech dál smrdí :,( :,( :,( Už nevím co s tím. Nemáte některá nějaký trik co s tím? Ještě mě napadla octová voda, ocet snad neutralizuje zápachy :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3175
17.9.13 09:13

A jak to smrdi? Zatuchlinou? Pokud bude jeste hezky dala bych jeste ven poradne vysusit nebo bych zkusila sypky vanish. Po nem mi koberec hezky voni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458

Tak ja predvcerem porcovala nas zasmradly koberec rovnou do kontejneru. Nepomuze nic, vanish mam, parni karcher mam a koberec vesele smrdel dal. Mam ho v loznici a v noci jsem se prevalovala, jak sel citit. Tak jsem rekla dost a uz je pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9854

Někde jsem teď četla posypat jedlou sodou posypat, nechat chvíli být a vyluxovat. Že prý soda pohlcuje zápach. Ale nikdy jsem to nezkoušela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988

Neni to takovy svetly vlneny koberec? S tim take valcim, zkousela jsem vanis, dat ho na snih, na slunicko a nic. Smrdi tak od zacatku, nejhorsi je, ze to neciti kazdy, ale ja mam pocit, ze to zasmrdi cely dum. Tak je ted stoceny a asi poleti do sberneho dvora. Je to skoda, je pekny. Ted aspon vim, ze v ikee nejde kupovat vse a koberec bych uz od tud nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
17.9.13 09:17

A ted koukam, ze jsi ho kupovala v ikee. Svagrova ma taky svetly koberec z ikei a taky ho nemuze „odsmradit“. Ale ona bojovala s tim, ze odplenkovavala synovce a ten se ji tam parkrat vycural a i kdyz ho hned vycistila, tak pry to uz nejde z toho nicim dostat. :nevim: Mozna spatny material.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
17.9.13 09:29

@andreiika Myslím, že ten zápach sama neodstraníš, pokud se tedy koberce nechceš zbavit, zkus si najmou tfirmu na čištění koberců čistícím strojem Kärcher.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
17.9.13 09:31

Zkusila bych ocet, já se snažila dostat smrad z takové chlupaté předložky, a ocet zabral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
17.9.13 09:32

Já minulý týden koberec vyhodila. Došla mi trpělivost. Páchnul, i po několika vyprání. :cert: Akorád ted v ložnici nemám nic. :oops: :oops: Než se dohodneme na barvě lina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
17.9.13 09:36
@jakuve píše:
A ted koukam, ze jsi ho kupovala v ikee. Svagrova ma taky svetly koberec z ikei a taky ho nemuze „odsmradit“. Ale ona bojovala s tim, ze odplenkovavala synovce a ten se ji tam parkrat vycural a i kdyz ho hned vycistila, tak pry to uz nejde z toho nicim dostat. :nevim: Mozna spatny material.

Ja jsem podezrivala psa, ze ho pocural. Ale fleky nikde nejsou, jen take smrdi snad moci nebo co to je. Zatuchlina to neni. Svetly, vlneny z ikea. Asi je to nejaka spatna varka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
17.9.13 10:06

Trošku jsem nezvládla krmení dcerky a koberec v dětském pokoji byl jako hovado, prasecak nebe… Smrděl a lepil… No zavolala jsem na to firmu, během dvou hodin byl koberec vycisteny, nádherné vonavy a téměř suchý, druhy den úplně suchý. Bylo to 20 m čtverečních a stalo to 500 i s cestovnym. Bez námahy:-D přímo i říkali, že vanise a jiné cistitka jsou k ničemu, že tak maximálně na malinké koberce, co das celé do vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
17.9.13 12:27

Kdyby smrděl celej tak to neřeším, ale někde je cítit prostě normálně jako koberec a někde jak kdyby se na to vydělala kočka, což klidně mohla, ale prala jsem ho teď fakt pořádně, byl mokrej durch, venku byl 3 dny. A stejně to tam je. Koberec je do „dětského koutku“ v obýváku stál přes litr, takže vyhazovat se mi ho úplně nechce. Dětem to ani nevadí, ale já na tom koberci být nemůžu :poblion: :poblion:

Ten sypací Vanish mě napadl, jenže mě přijde, že ten prášek stejně v tom koberci zůstane a to mi nějak vadí.

@MarieOVMUC a jakou firmu jsi na to volala? Že bych dala koberci poslední šanci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
17.9.13 12:30

@Cuddy není to úplně zatuchlina, ale kočičina se zatuchlinou a já nevím čím vším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
17.9.13 13:06

@andreiika já jsem z ostravska, je to místní firma. Nevím, odkud jsi. Zadej si do vyhledávače čištění koberců + tvé město a najdeš, co hledas. Dělá to hodně firem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
20.9.13 08:36

Tak nevím jestli to někoho bude zajímat, ale kočka nám opět poch.. koberec :zed: :zed: V tomhle počasí mi samozřejmě venku už neuschne, takže jsem si říkala, že ho snad vyhodím. Ale včera jsem narazila v hypernově na nějaký prostředek na to když zvířecí miláček udělá nějakou neplechu na koberec, gauč apod. Má to dezinfikovat, čistit atd. Stálo to 80 kč, tak jsem to riskla - je to taková pěna, co se nastříká na koberec, má se tam i nějak větřít, ale to se mi nedařilo a po zaschnutí pečlivě vyluxovat a musím po 2 letech konečně říct, že koberec NESMRDÍ!!! :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný