Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o nějakou radu čím dostat neidentifikovatelný smrad z koberce. Máme doma cca 3 roky světlý koberec z Ikei. Loňské léto jsem ho namočila, dala Vanish, vodním luxem vysála a dala uschnout na sluníčko. A od té doby v určitých místech děsně páchne. Letos v létě jsem ho opět takto vyprala a smrad se drží. Teď se na něj vyčůrala kočka, takže jsem dala Sanytol a koberec jsem prolila horkou vodou s tím Sanytolem, nechala chvíli být, pak opět vysála, nechala 2 dny venku větrat a stále smrdí
Tak jsem vzala vodu do ní dala esenciální olej Levanduli - nastříkala a na některých místech dál smrdí
Už nevím co s tím. Nemáte některá nějaký trik co s tím? Ještě mě napadla octová voda, ocet snad neutralizuje zápachy ![]()
A jak to smrdi? Zatuchlinou? Pokud bude jeste hezky dala bych jeste ven poradne vysusit nebo bych zkusila sypky vanish. Po nem mi koberec hezky voni
Tak ja predvcerem porcovala nas zasmradly koberec rovnou do kontejneru. Nepomuze nic, vanish mam, parni karcher mam a koberec vesele smrdel dal. Mam ho v loznici a v noci jsem se prevalovala, jak sel citit. Tak jsem rekla dost a uz je pryc.
Někde jsem teď četla posypat jedlou sodou posypat, nechat chvíli být a vyluxovat. Že prý soda pohlcuje zápach. Ale nikdy jsem to nezkoušela… ![]()
Neni to takovy svetly vlneny koberec? S tim take valcim, zkousela jsem vanis, dat ho na snih, na slunicko a nic. Smrdi tak od zacatku, nejhorsi je, ze to neciti kazdy, ale ja mam pocit, ze to zasmrdi cely dum. Tak je ted stoceny a asi poleti do sberneho dvora. Je to skoda, je pekny. Ted aspon vim, ze v ikee nejde kupovat vse a koberec bych uz od tud nevzala.
A ted koukam, ze jsi ho kupovala v ikee. Svagrova ma taky svetly koberec z ikei a taky ho nemuze „odsmradit“. Ale ona bojovala s tim, ze odplenkovavala synovce a ten se ji tam parkrat vycural a i kdyz ho hned vycistila, tak pry to uz nejde z toho nicim dostat.
Mozna spatny material.
@andreiika Myslím, že ten zápach sama neodstraníš, pokud se tedy koberce nechceš zbavit, zkus si najmou tfirmu na čištění koberců čistícím strojem Kärcher.
Zkusila bych ocet, já se snažila dostat smrad z takové chlupaté předložky, a ocet zabral.
Já minulý týden koberec vyhodila. Došla mi trpělivost. Páchnul, i po několika vyprání.
Akorád ted v ložnici nemám nic.
Než se dohodneme na barvě lina.
@jakuve píše:
A ted koukam, ze jsi ho kupovala v ikee. Svagrova ma taky svetly koberec z ikei a taky ho nemuze „odsmradit“. Ale ona bojovala s tim, ze odplenkovavala synovce a ten se ji tam parkrat vycural a i kdyz ho hned vycistila, tak pry to uz nejde z toho nicim dostat.Mozna spatny material.
Ja jsem podezrivala psa, ze ho pocural. Ale fleky nikde nejsou, jen take smrdi snad moci nebo co to je. Zatuchlina to neni. Svetly, vlneny z ikea. Asi je to nejaka spatna varka.
Trošku jsem nezvládla krmení dcerky a koberec v dětském pokoji byl jako hovado, prasecak nebe… Smrděl a lepil… No zavolala jsem na to firmu, během dvou hodin byl koberec vycisteny, nádherné vonavy a téměř suchý, druhy den úplně suchý. Bylo to 20 m čtverečních a stalo to 500 i s cestovnym. Bez námahy:-D přímo i říkali, že vanise a jiné cistitka jsou k ničemu, že tak maximálně na malinké koberce, co das celé do vany.
Kdyby smrděl celej tak to neřeším, ale někde je cítit prostě normálně jako koberec a někde jak kdyby se na to vydělala kočka, což klidně mohla, ale prala jsem ho teď fakt pořádně, byl mokrej durch, venku byl 3 dny. A stejně to tam je. Koberec je do „dětského koutku“ v obýváku stál přes litr, takže vyhazovat se mi ho úplně nechce. Dětem to ani nevadí, ale já na tom koberci být nemůžu
![]()
Ten sypací Vanish mě napadl, jenže mě přijde, že ten prášek stejně v tom koberci zůstane a to mi nějak vadí.
@MarieOVMUC a jakou firmu jsi na to volala? Že bych dala koberci poslední šanci ![]()
@Cuddy není to úplně zatuchlina, ale kočičina se zatuchlinou a já nevím čím vším…
@andreiika já jsem z ostravska, je to místní firma. Nevím, odkud jsi. Zadej si do vyhledávače čištění koberců + tvé město a najdeš, co hledas. Dělá to hodně firem.
Tak nevím jestli to někoho bude zajímat, ale kočka nám opět poch.. koberec
V tomhle počasí mi samozřejmě venku už neuschne, takže jsem si říkala, že ho snad vyhodím. Ale včera jsem narazila v hypernově na nějaký prostředek na to když zvířecí miláček udělá nějakou neplechu na koberec, gauč apod. Má to dezinfikovat, čistit atd. Stálo to 80 kč, tak jsem to riskla - je to taková pěna, co se nastříká na koberec, má se tam i nějak větřít, ale to se mi nedařilo a po zaschnutí pečlivě vyluxovat a musím po 2 letech konečně říct, že koberec NESMRDÍ!!!
![]()