Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, mám jeden rodinný recept na tvarohové šátečky. Ale je v něm kostka tuku Omega. A já tomuhle tuku moc nefandím. Čím by to šlo nahradit? Bojím se, že když dám máslo, bude těsto po upečení tvrdé. Jinak je měkké. Nebo kompromis - rostlinou Heru? A nebo - můžu dát 2 a půl deci slunečnicového oleje? Ale to si vůbec nedovedu představit, co by to udělalo.
Já vždycky když neměla doma Omegu, dávala sádlo. Máslu a Heře bych se vyhnula, je to úplně jiný tuk a olej může taky dělat problém, protože netuhne a těsto bude mít úplně jinou konzistenci
Babi dává do buchet sádlo a máslo, ale nevím v jakém poměru.
Její buchty jsou dokonalé, všichni by se po nich umlátili, hlavně malé vdolečky
. Sama nevím kolik ale vím, že vždycky říká hlavně sádlo a máslo.
Taky bych byla asi pro sádlo, ale záleží co je to za typ těsta, některé snese vše ![]()
Omega je 100% tuk a pokud je v tom receptu, nahradíš jí jenom 100% tukem, hera je stolnní tuk a je úplně jiný…o máslu ani nemluvím.
Ale nevím proč se ho bojíš, mám taky recept od babičky na šátečky se 100% tukem a jsou vynikající
Dělám tvarohové šátečky-250 g hery,250 g hl. mouky,250 g tvarohu a 1 vejce. Nevím, zda to není ten samý recept co máš ty, jen s herou? Nebo máš úplně jiný?
U nás jsou tyto šátečky hned pryč, nikdy nevydrží do druhého dne. Plním je domácí marmeládou.
@Eugiinka Říká se, že to není úplně OK. A teď mi napadá - vlastně ani nevím, z čeho se Omega vyrábí ![]()
Měla jsem recept na štrůdl ze sádla. Dávalo se rozpuštěné. Těsto nádherné. Po upečení to nebyl štrůdl, ale prkno. ![]()
Omega a jiné rostlinné tuky jdou nahradit kokosovým tukem. Má nízký bod tání, takže do koláčů je super.
@archanda píše:
Omega a jiné rostlinné tuky jdou nahradit kokosovým tukem. Má nízký bod tání, takže do koláčů je super.
Tento postup silně nedoporučuji. Kokosový tuk špatně tuhne, zničilo mi to jednou domácí čokoládu na Vánoce!!! Myslím, že párkrát za rok se to s Omegou nezblázní. Však to nejíme denně ![]()