Čím nahradit tuk Omega?

565
18.11.12 15:53

Čím nahradit tuk Omega?

Ahoj, mám jeden rodinný recept na tvarohové šátečky. Ale je v něm kostka tuku Omega. A já tomuhle tuku moc nefandím. Čím by to šlo nahradit? Bojím se, že když dám máslo, bude těsto po upečení tvrdé. Jinak je měkké. Nebo kompromis - rostlinou Heru? A nebo - můžu dát 2 a půl deci slunečnicového oleje? Ale to si vůbec nedovedu představit, co by to udělalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23864
18.11.12 16:45

Já do všeho dávám buď Heru nebo Zlatou Hanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
18.11.12 16:46

Já vždycky když neměla doma Omegu, dávala sádlo. Máslu a Heře bych se vyhnula, je to úplně jiný tuk a olej může taky dělat problém, protože netuhne a těsto bude mít úplně jinou konzistenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.11.12 16:47

Babi dává do buchet sádlo a máslo, ale nevím v jakém poměru.
Její buchty jsou dokonalé, všichni by se po nich umlátili, hlavně malé vdolečky :kytka:. Sama nevím kolik ale vím, že vždycky říká hlavně sádlo a máslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
18.11.12 16:49

Taky bych byla asi pro sádlo, ale záleží co je to za typ těsta, některé snese vše :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
18.11.12 16:55

Omega je 100% tuk a pokud je v tom receptu, nahradíš jí jenom 100% tukem, hera je stolnní tuk a je úplně jiný…o máslu ani nemluvím.
Ale nevím proč se ho bojíš, mám taky recept od babičky na šátečky se 100% tukem a jsou vynikající

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
18.11.12 17:04

Dělám tvarohové šátečky-250 g hery,250 g hl. mouky,250 g tvarohu a 1 vejce. Nevím, zda to není ten samý recept co máš ty, jen s herou? Nebo máš úplně jiný?
U nás jsou tyto šátečky hned pryč, nikdy nevydrží do druhého dne. Plním je domácí marmeládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
18.11.12 21:10

@Eugiinka Říká se, že to není úplně OK. A teď mi napadá - vlastně ani nevím, z čeho se Omega vyrábí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
18.11.12 21:12

Měla jsem recept na štrůdl ze sádla. Dávalo se rozpuštěné. Těsto nádherné. Po upečení to nebyl štrůdl, ale prkno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
5.5.16 19:56

Omega a jiné rostlinné tuky jdou nahradit kokosovým tukem. Má nízký bod tání, takže do koláčů je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
20.12.22 09:37
@archanda píše:
Omega a jiné rostlinné tuky jdou nahradit kokosovým tukem. Má nízký bod tání, takže do koláčů je super.

Tento postup silně nedoporučuji. Kokosový tuk špatně tuhne, zničilo mi to jednou domácí čokoládu na Vánoce!!! Myslím, že párkrát za rok se to s Omegou nezblázní. Však to nejíme denně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí