Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn (8 měsíců) má už asi 4. den průjem. Bohužel lékařka je na dovolené. Smecta nepohámá, dnes zkusím dát Enterol. Zároveň jsem nasadila dietu… k jídlu mu dám jen mrkvové pyré a k večeři rýžovou kaši. Ale co s mlékem? Je zvyklý pít kojenecké mléko Hipp2 co tři hodiny. Čím ho nahradit? Mohu použít sojové mléko?
@rusidi já jsem dělala UM do rýžového odvaru místo do vody. Poradila mi to lékařka v nemocnici, šlo o mimino, nemělo ještě 6 týdnů.
Obvodní pediatr tvrdil, že mu mám dávat hořkej černej čaj, ale to se mi nezdálo.
Když byla dcera malá a měla průjem a zvracela tak místo mléka sem jí dávala hodně rozředěnou bezmléčnou kaši
Sojove mleko urcite ne… pokud uz je prikrmech, nechala bych mrkev a ryzi a k piti se v lekarne prodava detsky cerny caj, megafyt myslim, nebo hodne slaby normalni…
Mléko zatím nechat. Do kdy má doktorka dovolenou? Sójové ne - obsahuje fytoestrogeny a to pro děti není dobré
Malej měl nedávno taky prujem doktor mi řekl dát UM bez laktozy. Je na léčbu průjmového onemocnění. koupila jsem nutrilon low lactose a do 3 dnů bylo po prujmu. Po dopití tohoto UM jsem najela zpět na mlíčko které pil a všechno v pohodě.
![]()