Čím ohřívat vodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8099
10.5.22 09:32
@JTom píše:
Po zkušenostech s 200 l kombinovaným bojlerem bych ten krám nedoporučil ani největšímu nepříteli. Zabírá spoustu místa, má velké ztráty a tedy velkou spotřebu energie, když je potřeba víc vody, tak je studená a na nahřátí se čeká dlouho. Pravidelné čistění je špinavá a nepříjemná práce. Za deset let se u toho člověk ještě vyblbne se svářečkou, než to definitivně vyhodí z baráku. Osobně nedám dopustit na starou karmu. Nezabírá místo a dodává neomezené množství čisté teplé vody. Jednoduchá údržba, provoz bez poruch. Za čtvrt století jsem jen dvakrát měnil membánu a O kroužek za pár korun.

Myslíme pod pojmem kombinovaný bojler stejnou věc? Bojler, který vypadá úplně stejně, jako klasický, jen má ještě navíc příruby pro vodní okruh od kotle? Co na tom chceš čistit a svařovat? Navíc když máš kobinovaný, tak nepotřebuješ tak veliký, protože není závislý jen na tom, kdy se ti sepne levný tarif.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
10.5.22 11:38

@rmot Ano, myslíme tutéž věc. Bojler do domácnosti je vždy ocelový a je jen otázkou času, kdy prorezaví. Tento čas se u moderních výrobků blíží době záruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.5.22 11:54

Bojler bývá smaltovaný a má (snad vždy) obětovanou elektrodu, která koroduje tak nějak přednostně. Tím nechci vést polemiku o luxusně „načasované“ životnosti spotřebičů- i když jen třeba použitím levných materiálů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8099
10.5.22 12:25
@JTom píše:
@rmot Ano, myslíme tutéž věc. Bojler do domácnosti je vždy ocelový a je jen otázkou času, kdy prorezaví. Tento čas se u moderních výrobků blíží době záruky.

Mám jiné zkušenosti, zatím mi bojler vždy vydržel minimálně deset let. A jak píše Ivan, případně jde ohřívací prvek jako první, vymění se a jede se dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
10.5.22 12:36

Ani ne ohřívací prvek, ale spíš hořčíková elektroda, která se sežírá a také vyměňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný