Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, prosím, jak perete povlaky na polštáře? Muz se hodně potí a neustále se mu masti vlasy a povlaky na polštáře podle toho i vypadají. Samozřejmě často měním, peru a peru ale už jsem z toho zoufalá. Dávám mu běžné i několik povlaku na sebe abych zachránila aspoň polštář a už mě ta situace přestává bavit. Umývat si vlasy každý den muž odmítá a stejně by to asi ani nepomohlo. Obyčejné namočení do Nama přes noc nepomohlo a bílé povlaky zůstávají zažloutlé a barevné jsou flekaté a o nějaké vůni čerstvě výpravného prádla jen sním
Máte nějaké tipy jak na to? Děkuji.
A z čeho se tak potí? To máte doma takový hic, nebo to má zdravotně? Spíš než praní bych vyřešila to, co to způsobuje ![]()
Manžel vlasy nemá a taky se dost potí, při praní povlečení používám Agent od Eurony. Nejsem žádném jejich dealer, kupuju většinou drogerku obyč z obchodu, ale ten Agent je fakt super. Dřív jsem se to snažila drhnout žlučovým mýdlem, ale výsledek nic moc.
@Kriss Tina Nemá to zdravotně, prostě se v noci trochu potí jako spousta lidí. Spíš asi to maštění vlasů i kůže to bude, má i hrozně mastné čelo a pak se mu to všechno do těch povlaků utře. To je hrůza, vypadá takhle podle popisu jak nějaký špinavý, umaštěný, upocený tlusťoch (ne, není ani jedno z toho) ![]()
Bile povleceni peru na 95 vždy, to je snad úplný zaklad. Na barevné - zkoušela jsi předpírku například? ![]()
Co dva tydny peru lozni. Takze i ty vsechny polstare a male polstarky povlaky. Cas od casu projde prackou i susickou i ten polstar a perina vsem. Ale my je flekate nemame. Na prani pouzivam tekuty prasek. Vetsinou Ariel a tekute jadrove mydlo dam spolu do zasobniku na tekuty prasek v pracce. Ložní peru na 60°.
@TinaAn Žlučové mýdlo jsem taky zkoušela, taky nic moc. Agenta nemám, ale perkarbonát sodný ano, to je, myslím prašť jak uhoď, asi zkusím. Ale na to barevné se bojím.
Když je hodně špinavé prádlo. Tak se namočí přes noc do Žabky. Pak teda oprat.
@Semtex nezkoušelia, jen namáčení, ani mě to vlastně nikdy nenapadlo, díky za tip. Bílé povlečení jinak nemám, jen pár těch povlaků, bílá u nás celkové moc nefrči, to bych neměla zase s čím vyprat.
@zbrna Já dávám Agenta i na barevné. Přes noc namočím do kýble s Agentem a druhý den vyperu na 60’C a jde to dolů. A to používám Ariel/Persil, ale bez Agenta jsem to dolů nedala ![]()
Tátovi jsme pořídili ochranný povlak na polštář a teprve přes něj se navléká povlak ladící s povlečením
stejně jeho pot sežere polštář tak jeden do roka
někteří lidé mají holt agresívní pot
Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní. Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)
Krásný den
Terka ![]()
@zbrna píše: … neustále se mu masti vlasy a povlaky na polštáře podle toho i vypadají… Umývat si vlasy každý den muž odmítá a stejně by to asi ani nepomohlo. …
Pořád mi vychází, že mytí vlasů každý den by odstranilo tak 80% problému. Buď jsou ty vlasy málo špinavé, takže jsou umyté za 1 minutu a 3 kapky šampónu. Nebo jsou špinavé a pak…