Čištění povlaku na polštář

227
3.5.22 19:11

Čištění povlaku na polštář

Zdravím, prosím, jak perete povlaky na polštáře? Muz se hodně potí a neustále se mu masti vlasy a povlaky na polštáře podle toho i vypadají. Samozřejmě často měním, peru a peru ale už jsem z toho zoufalá. Dávám mu běžné i několik povlaku na sebe abych zachránila aspoň polštář a už mě ta situace přestává bavit. Umývat si vlasy každý den muž odmítá a stejně by to asi ani nepomohlo. Obyčejné namočení do Nama přes noc nepomohlo a bílé povlaky zůstávají zažloutlé a barevné jsou flekaté a o nějaké vůni čerstvě výpravného prádla jen sním :( Máte nějaké tipy jak na to? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37140
3.5.22 19:21

A z čeho se tak potí? To máte doma takový hic, nebo to má zdravotně? Spíš než praní bych vyřešila to, co to způsobuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
3.5.22 19:25

Manžel vlasy nemá a taky se dost potí, při praní povlečení používám Agent od Eurony. Nejsem žádném jejich dealer, kupuju většinou drogerku obyč z obchodu, ale ten Agent je fakt super. Dřív jsem se to snažila drhnout žlučovým mýdlem, ale výsledek nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
3.5.22 19:35

@Kriss Tina Nemá to zdravotně, prostě se v noci trochu potí jako spousta lidí. Spíš asi to maštění vlasů i kůže to bude, má i hrozně mastné čelo a pak se mu to všechno do těch povlaků utře. To je hrůza, vypadá takhle podle popisu jak nějaký špinavý, umaštěný, upocený tlusťoch (ne, není ani jedno z toho) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14669
3.5.22 19:36

Bile povleceni peru na 95 vždy, to je snad úplný zaklad. Na barevné - zkoušela jsi předpírku například? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.22 19:36

Co dva tydny peru lozni. Takze i ty vsechny polstare a male polstarky povlaky. Cas od casu projde prackou i susickou i ten polstar a perina vsem. Ale my je flekate nemame. Na prani pouzivam tekuty prasek. Vetsinou Ariel a tekute jadrove mydlo dam spolu do zasobniku na tekuty prasek v pracce. Ložní peru na 60°.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
3.5.22 19:39

@TinaAn Žlučové mýdlo jsem taky zkoušela, taky nic moc. Agenta nemám, ale perkarbonát sodný ano, to je, myslím prašť jak uhoď, asi zkusím. Ale na to barevné se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.5.22 19:39

Když je hodně špinavé prádlo. Tak se namočí přes noc do Žabky. Pak teda oprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
3.5.22 19:45

@Semtex nezkoušelia, jen namáčení, ani mě to vlastně nikdy nenapadlo, díky za tip. Bílé povlečení jinak nemám, jen pár těch povlaků, bílá u nás celkové moc nefrči, to bych neměla zase s čím vyprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
3.5.22 19:53

@zbrna Já dávám Agenta i na barevné. Přes noc namočím do kýble s Agentem a druhý den vyperu na 60’C a jde to dolů. A to používám Ariel/Persil, ale bez Agenta jsem to dolů nedala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
3.5.22 20:01

Tátovi jsme pořídili ochranný povlak na polštář a teprve přes něj se navléká povlak ladící s povlečením
stejně jeho pot sežere polštář tak jeden do roka
někteří lidé mají holt agresívní pot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
6.5.22 17:12

Milé uživatelky,
otevřeli jsme pro Vás novou Poradnu na téma vše kolem praní. Dozvíte se zde, jak si poradit i s těmi nejodolnějšími skvrnami a mnohé další užitečné informace. =)

Krásný den

Terka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
6.5.22 17:16
@zbrna píše: … neustále se mu masti vlasy a povlaky na polštáře podle toho i vypadají… Umývat si vlasy každý den muž odmítá a stejně by to asi ani nepomohlo. …

Pořád mi vychází, že mytí vlasů každý den by odstranilo tak 80% problému. Buď jsou ty vlasy málo špinavé, takže jsou umyté za 1 minutu a 3 kapky šampónu. Nebo jsou špinavé a pak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný