Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Urcite tu bylo uz trilion diskuzi na tema nejemni a sousedske vztahy a hodne podobne tohoto razu.
Pronajimam byt od zari 3studentkam. Jiz 5let tam bydli mladi lide a krom posledniho paru s nimi nikdy nebyl problem. Uz kdyz jsem s jednou jednala mi prislo, ze je takova trochu oprsklejsi. Proste takovy styl vyjadrovani kdy vam uprimne vmete co si mysli a nula rekneme „podrizeneho“ respektu. No nebyla jsem mozna o moc lepsi a zazila jsem v tom byte horsi lidi.
Ccca. pred mesicem mi volala sousedka co bydli v byte pod nimi, ze ma s nimi nemale problemy. Ze po sobe sproste rvou, zvou si tam navstevy, party atp., ale spis jsem mela pocit, ze to hodne zvelicovala a bude trochu vztahovacna. Podotykam, ze v minulosti s nikym nemela problem. Ani s tema hovadama co tam byly predtim, ale proste byli tissi. Co jsem ale zaznamenala, ze si napadne vsima ostatnich lidi a dost mozna ty predchozi majitele „vystvala“ co vim jen tak od reci a podle toho co rikala ona. Proste to vypada, ze kdyz ma na nekoho lidove receno pifku tak ho vyprudi do bela jinak je v klidu. No a to ted zjevne na jednu (apodotykam jen na ni) z tech slecen ma. Uz mi to i nekolikrat psala. Driv jsem u ni zadne zvlastni chovani nepozorovala, ale ona i tvrdi, ze ji slovne napada, ze je stara a ze zrovna ona ma mlade lidi rada, ale ne takove…
Kdyz jsem se ptala slecny a treti strany, pry tam parkrat mejdlo mely, alej inak dobry a nikoho dalsiho tam ubytovavat nebudou (tak uz taky vi, ze jsou pod drobnohledem) a ze se se sousedkou vlastne nikdy nebavili, tak moc nepobiraji co ji to napada a ze jim pri sebemensim sumu, zacne mlatit do topeni, ze si casto mluvi pro sebe atp…
No z meho pohledu - chapu pani, ze ji vadi nejaky ruch, ale to proste v panelaku je a ikdyz to nemuzu posoudit, nemam pocit, ze by ty holky vyvadely neco neobvykleho. Jen jsem je upozornila na 22:00. Navic tato slecna ma proste takovy styl vyjadrovani, ktery opravdu slusneho cloveka dokaze dopalit, ale neni na tom nic co by nejaky sousedce melo vadit, kdyz si ji sama slecna nevsima. Jen mne pobavilo, ze jsem ji prave driv rikala, at si na to dava pozor, ze tim mozna casem nekoho nastve (znam to od sebe).
Na druhou stranu chapu holky, kterym spis verim, ze nic tak sileneho nedelaji, jen je proste ta jedna trnem v oku sousedce. Nekolikrat jsem jim domlouvala a preposilala to na sousedku, ta si ale neda rict a opakuje mi, ze je to moje zodpovednost v krajnim pripadeb ude informovat SVJ, policii atp. ale jak rikam, podle mne, ikdyz nejsem zucastnena, je to proste vyhroceny blud.
Holky jsou v pohode, plati (rodice) a trpi ten studentsky standart a chtely by tam byt dlouhodobe. Az tedy na ot, ez mi nechteli pristoupit na prevedeni energii (coz je v podstate ma chyba a dalo by se vyresit s dalsi smlouvou).
Premyslim tedy pokud bude sousedka dal prudit, ze jim smlouvu od zari neprodlouzim, protoze jsem v minulosti mela uz s najemniky neplatici problemy a fakt se mi to nechce resit nebo skladat nejak 3studentky dokopy kdyz tyto tam chteji byt dlouhobe?
Co byste delaly na mem miste?
No, dobre, ale kdyby informovala policii, tak se stane co? Policie přijede, v byte se nic nestandardniho dít nebude… tak zas odjedou a babce bude akorát trapně
Bych řekla sousedce, ze ano, jistě, v pořádku, ze je to její občanská povinnost a ať policii samozřejmě okamzite zavolá, az uslyší něco podezřelého ![]()
Ať tu policii zavolá. Ukáže se, kde je pravda. Jestli baba jen prudí, a nebo jestli holky zlobí. A ty budeš vědět, na čem jsi.
A já teda spíš lituju tu sousedku. Protože jsem taky byla mladá a moc dobře vím, jak jsme třeba na koleji měli všechno na háku a jaký jsme uměli dělat bordel, nejlépe po nocích („prý párkrát tam mejdlo měly“
). Odpovězte si sama upřímně, zda byste tyto vaše nájemnice chtěla mít nad svojí hlavou. A dneska už se neříká, že je někdo drzý a nevychovaný? Už se říká, že je takový oprsklejší a že má takový styl vyjadřování? Tak to jo. Musím jít s dobou teda. ![]()
No to se uz stalo, jen ono staci, kdyz tam ti policajti zajedou vickrat, tak se to bude posilat dal (aniz by se neco vyresilo) a ja taky nepotrebuju aby tady nekdo nekoho vystvaval a nechci aby na mne byli zbytecne nastvani dalsi lide, kdyz je to tedy ma zodpovednost. Ale pis tedy bduu vyckavat. ![]()
Už jen jeden večírek je těžce přes čáru a já jako pronajímatelka bych za to ty lidi, pokud by to bylo možné, vyhodila.
Uvědom si, že ty nepronajímáš pokoj na koleji, ale byt v normálním domě, kde se předpokádají ohledy a ne večírky.
Z celého tvého příspěvku je jasné, že ta holka je oprsklá nedospělá puběrťačka, která si prostě chce dělat to, co se jí zrovna chce a každý, kdo ji omezuje, je prostě starý nechápající…doplň si, co chceš.
A ty to bagatelizuješ, protože platí a tobě se nechce to řešit. Pokud ta sousedka neřešila každou maličkost předtím, což sama píšeš, že ne, tak je celkem jasné, kdo je na vině nynější situace.
Pises, ze doteraz so susedou problemy neboli. To je asi na tebe, ci ti ide viac o harmoniu so susedmi, alebo o nieco ine. Len by som sa zamyslela nad tym, ake to bude mat nasledky, ked bude susedka dlhodobo drazdena a nespokojna.
Ja moc nechapu, co se stalo.. mely vecirek? Tak mela zavolat mestaky. Pri opakovani bych jim rekla, ze najem neprodlouzim. Jinak bych urcite neresila, ze je nekdo drzy. S tim se bude muset sousedka vyrovnat sama.
@Sany80s tak i dospeli nedrzi lide poradaji vecirky. To jsi na muj vkus zbytecne prisna.
Ja se vzdy starala a lidi resila, to prizna i pani sousedka. A nebagatelizuji, jen jsem take byla na vejsce a zazila daleko horsi veci z koleji zaroven mam velkou miru tolerance a empatie. Tohle je proste vec pocitova, protoze zatimco muj soucasny partner na men zdviha pri setmeni ukazovak, ze nemam vyklizet mycku ten predchozi sel v 9vecer sekat travu na sidlaku, ze pry jeste neni 10. ![]()
Ja proste jen nechci nikomu krivdit a mit pohodu. JE mi ale jasny, ze neci charakter nezmenim, pani je proste takovej studenej cumak a holka je hodne ziva, ![]()
@TerezkaSt píše:
@Sany80s tak i dospeli nedrzi lide poradaji vecirky. To jsi na muj vkus zbytecne prisna.Ja se vzdy starala a lidi resila, to prizna i pani sousedka. A nebagatelizuji, jen jsem take byla na vejsce a zazila daleko horsi veci z koleji zaroven mam velkou miru tolerance a empatie. Tohle je proste vec pocitova, protoze zatimco muj soucasny partner na men zdviha pri setmeni ukazovak, ze nemam vyklizet mycku ten predchozi sel v 9vecer sekat travu na sidlaku, ze pry jeste neni 10.
Ja proste jen nechci nikomu krivdit a mit pohodu. JE mi ale jasny, ze neci charakter nezmenim, pani je proste takovej studenej cumak a holka je hodne ziva,
Na koleji ať si dělají co chtějí. Ty pronajímáš byt v bytovce a tam není nikdo na mejdany zvedavej.
@lucad77 to ano, ale ja fakt neverim, ze by ty holky zvracely z oken… spis urcite ze se vyjadruji ve stylu „ty pi**“ „no to se po***“ z uzasu… a jeji drzost spociva v tom, ze na to moje upozorneni po 22:00 zareagovala stylem „tak hrat karty pri svickach zatim neni nas zivotni styl“ nebo „nechapu, co pani trapi na tom kdyz si vyskrabavam misku od jogurtu“ - proste je takova moc primocara. Vsimla jsem si toho hned a taky jsem ji na to upozornila, protoze si myslim, ze je vhodne, aby to clovek umel zreflektovat… ale zazila jsem predtim daaaleko horsi lidi.
Prosim tedy o definici drzy a nevychovany? Dle meho je to clovek co opravdu jedna bez respektu a mluvi o druhych sproste, xenofobne, neumi se omluvit, zamyslet se nad nasledky spatneho chovani, otravuje ostatnim zivot a nekouka z toho zadny sarkazmus. Tohle mi ani tak hrozne neprijde i pres to, ze sama pisi, ze jsem se nad tim pozastavila (ale protoze jsem videla moje ja pred 10lety a jak to muze pusobit na lidi).
Jen to tu perte, ja jim to dam proste potom precist (oboum) a treba si sve chovani oboustranne uvedomi. ![]()
@TerezkaSt píše:
@Sany80s tak i dospeli nedrzi lide poradaji vecirky. To jsi na muj vkus zbytecne prisna.Ja se vzdy starala a lidi resila, to prizna i pani sousedka. A nebagatelizuji, jen jsem take byla na vejsce a zazila daleko horsi veci z koleji zaroven mam velkou miru tolerance a empatie. Tohle je proste vec pocitova, protoze zatimco muj soucasny partner na men zdviha pri setmeni ukazovak, ze nemam vyklizet mycku ten predchozi sel v 9vecer sekat travu na sidlaku, ze pry jeste neni 10.
Ja proste jen nechci nikomu krivdit a mit pohodu. JE mi ale jasny, ze neci charakter nezmenim, pani je proste takovej studenej cumak a holka je hodne ziva,
No, tak pokud dospělí pořádají studenstké večírky, tak žiješ asi mezi asociály.
@TerezkaSt píše:
@lucad77 to ano, ale ja fakt neverim, ze by ty holky zvracely z oken… spis urcite ze se vyjadruji ve stylu „ty pi**“ „no to se po***“ z uzasu… a jeji drzost spociva v tom, ze na to moje upozorneni po 22:00 zareagovala stylem „tak hrat karty pri svickach zatim neni nas zivotni styl“ nebo „nechapu, co pani trapi na tom kdyz si vyskrabavam misku od jogurtu“ - proste je takova moc primocara. Vsimla jsem si toho hned a taky jsem ji na to upozornila, protoze si myslim, ze je vhodne, aby to clovek umel zreflektovat… ale zazila jsem predtim daaaleko horsi lidi.Prosim tedy o definici drzy a nevychovany? Dle meho je to clovek co opravdu jedna bez respektu a mluvi o druhych sproste, xenofobne, neumi se omluvit, zamyslet se nad nasledky spatneho chovani, otravuje ostatnim zivot a nekouka z toho zadny sarkazmus. Tohle mi ani tak hrozne neprijde i pres to, ze sama pisi, ze jsem se nad tim pozastavila (ale protoze jsem videla moje ja pred 10lety a jak to muze pusobit na lidi).
Jen to tu perte, ja jim to dam proste potom precist (oboum) a treba si sve chovani oboustranne uvedomi.
No neviem. Mne by ako prenajimatelke bytu zalezalo na tom, aby neboli na moju podnikatelsku cinnost ponosy. Nic viac by ma netrapilo. Mozes si narobit vela zbytocnych problemov.
@TerezkaSt píše:
@lucad77 to ano, ale ja fakt neverim, ze by ty holky zvracely z oken… spis urcite ze se vyjadruji ve stylu „ty pi**“ „no to se po***“ z uzasu… a jeji drzost spociva v tom, ze na to moje upozorneni po 22:00 zareagovala stylem „tak hrat karty pri svickach zatim neni nas zivotni styl“ nebo „nechapu, co pani trapi na tom kdyz si vyskrabavam misku od jogurtu“ - proste je takova moc primocara. Vsimla jsem si toho hned a taky jsem ji na to upozornila, protoze si myslim, ze je vhodne, aby to clovek umel zreflektovat… ale zazila jsem predtim daaaleko horsi lidi.Prosim tedy o definici drzy a nevychovany? Dle meho je to clovek co opravdu jedna bez respektu a mluvi o druhych sproste, xenofobne, neumi se omluvit, zamyslet se nad nasledky spatneho chovani, otravuje ostatnim zivot a nekouka z toho zadny sarkazmus. Tohle mi ani tak hrozne neprijde i pres to, ze sama pisi, ze jsem se nad tim pozastavila (ale protoze jsem videla moje ja pred 10lety a jak to muze pusobit na lidi).
Jen to tu perte, ja jim to dam proste potom precist (oboum) a treba si sve chovani oboustranne uvedomi.
Takže je drzá a sprostá. Fuj. Připadá mi, že se jí snažíš zastávat, jako kdyby se snad jednalo o tebe.
@TerezkaSt Ta sousedka si nemá co uvědomovat, ať si laskavě něco uvědomí ta slečna. Ty věty, co tady prezentuješ, tak tohle moje dítě vypustit z úst jako reakci na upozornění, tak si vyslechne hodně velkou přednášku o základech slušného chování a ubytování bych jí sehnala v ghetu, kde se podobné chování bere jako norma.
A nezlob se na mě, hlučný věčírek v bytě je prostě v bytovce nevhodný a je snad fuk, zda dojde na zvracení z balkonu nebo ne.