Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Gladys píše:pryfish píše:
Hlavne sušim v sušičcenic jinyho tak hebky pradlo neudela
Přesně tak, žádná aviváž se nemůže rovnat sušičce
Na vůni mě ještě napadají éteráky, já to zkusila párkrát na plíny, po vyprání to vonělo, ale uschlé už moc ne.Akorát teda suška vyfouká z prádla většinu pachů, použít aviváž je v podstatě zbytečné, protože ty částice se zkrátka neudrží.
Používám na praní prací gel frosch aloe vera a na věci, které nejdou do sušky, tak aviváž též od nich, ale dítěti bych aviváž nedala, pořád je to nějakž mastný základ, který ulpí na prádle a dítě bych do toho neutírala, nebalila…
také neužívám aviváž na oblečení holek, ba ani na jejich povlečení. Mám Lovelu. Pro naše dospělácký Persil a Silan aviváž. Je prádlo voňavé, ale už ne tak měkoučké.
Bylo to pouze přirovnání toho, jak bych chtěla mít své vyprané prádlo. ![]()
Příspěvek upraven 21.02.12 v 18:27
Mišuna píše:
Peru v gelech, v Perwollu nebo Woolite,podle toho co přivezu, ale konkréně ručníky byl problém vždycky, prala jsme je na 60° a kolikrát smrděly už při vyndavání z pračky a to jí sodou a octem čistím dost často.Pochopila jsme až když jsem začla sušit v sušičce, že na prášku až tak na nezáleží, apíš na sušení.
Tak s tím souhlasím, nemáme sušičku a manžel pořád, proč to prádlo nevoní jako mojí mámě. Prostě to nemám kde sušit, suším ve sklepě, kde to musím sušit 3 dny, než je to jakž takž. Takže kéž by bylo na sušičku ![]()
Příspěvek upraven 19.02.12 v 21:10
klárka14 píše:Gladys píše:také neužívám aviváž na oblečení holek, ba ani na jejich povlečení. Mám Lovelu. Pro naše dospělácký Persil a Silan aviváž. Je prádlo voňavé, ale už ne tak měkoučké.pryfish píše:
Na vůni mě ještě napadají éteráky, já to zkusila párkrát na plíny, po vyprání to vonělo, ale uschlé už moc ne.Akorát teda suška vyfouká z prádla většinu pachů, použít aviváž je v podstatě zbytečné, protože ty částice se zkrátka neudrží.
Používám na praní prací gel frosch aloe vera a na věci, které nejdou do sušky, tak aviváž též od nich, ale dítěti bych aviváž nedala, pořád je to nějakž mastný základ, který ulpí na prádle a dítě bych do toho neutírala, nebalila…Bylo to pouze přirovnání toho, jak bych chtěla mít své vyprané prádlo.
Mě lovela teda nevoní. Ten frosch mi vydží jemňoulinký závan i ze sušky. Já zase nemám moc ráda různé chemické vůně, takže upřednostňuju ekogely. Taky ecover má takovou zase lesní vůni. Ale s měkostí to nic moc neudělá
Já peru ve Formilu a aviváž mám Softlan momentálně (růže).Maslím si že hodně žáleží na sušení a viváži, pokud nemáš sušičku.
Aviváž pro dceru používám od Dedry - ne chemie a krásně voní i po vyprání a v létě i po usušení. Pro nás od Silanu, úrášek Lanzu, Persil, ale opravdu prášek, lepší než gely (teda to se zdá mně, nemusí ostatním) ![]()
A ja porad premyslim,proc mam ty rucniky tak tvrde?!Aha takze susenim tady v tom nasem vyhratym bytecku.Holky,nevite cim to?Male peru vetsinou na 30-40stupnu- v Persilu, avivaz Silan nebo Lenor a delaji se mi na nem zmolky.Jedine co me napadlo,tak jestli to neni vodou,mame vlastni studnu.I novy veci po 2-3pranich uz nemaji pekne barevny.Cim to muze byt?Omlouvam se,ze vstupuji opet do diskuze ![]()
Gladys píše:pryfish píše:
Používám na praní prací gel frosch aloe vera a na věci, které nejdou do sušky, tak aviváž též od nich, ale dítěti bych aviváž nedala, pořád je to nějakž mastný základ, který ulpí na prádle a dítě bych do toho neutírala, nebalila…
já dávám aviváž batole-bílou pro mě s manželem, modrou pro malou a máme sušičku, každý den mi někdo řekne, jaktože tak krásně voníme miminkem, takže se to asi drží, i když já už to vůbec necítím ![]()
lesněnkaa píše:
já dávám aviváž batole-bílou pro mě s manželem, modrou pro malou a máme sušičku, každý den mi někdo řekne, jaktože tak krásně voníme miminkem, takže se to asi drží, i když já už to vůbec necítím
SOUHLASÍM, KÁMOŠKA MÁ SUŠIČKU A JÍ PRÁDLO FAKT VONÍ AVIVÁŽÍ KRÁSNĚ TAKŽE NENÍ PRAVDA ŽE SUŠIČKA NIČÍ VŮNI AVIVÁŽE.
lesněnkaa píše:
já dávám aviváž batole-bílou pro mě s manželem, modrou pro malou a máme sušičku, každý den mi někdo řekne, jaktože tak krásně voníme miminkem, takže se to asi drží, i když já už to vůbec necítím
Manžel mi taky pořád říká, že voním miminkem, i když mám týden staré triko, pokecané od kaší atd.
Ale malá se ráda muchlá, tak to bude možná tím (nebo má manžel zrovna tulivou
).
NikiRusicova píše:
A ja porad premyslim,proc mam ty rucniky tak tvrde?!Aha takze susenim tady v tom nasem vyhratym bytecku.Holky,nevite cim to?Male peru vetsinou na 30-40stupnu- v Persilu, avivaz Silan nebo Lenor a delaji se mi na nem zmolky.Jedine co me napadlo,tak jestli to neni vodou,mame vlastni studnu.I novy veci po 2-3pranich uz nemaji pekne barevny.Cim to muze byt?Omlouvam se,ze vstupuji opet do diskuze
Tak ten problém mám taky, taky máme studnu a tvrdou vodu, malé peru na 30 v jemném pracím prášku a aviváži. Dědíme nějaké oblečení po ségře, má ho vždycky krásné a z mojí pračky totálně žmolkovité. Teď peru prádlo naruby a trochu to pomohlo, tak to kdyžtak zkuste, jinak fakt už nevím ![]()
Diky,zkusim to.Rikam si,kdyby byla voda tvrda,tak se zanasi i pracka vodnim kamenem,jenze podle opravare,ktery koukal na pracku od rodicu manzela,je uplne cista.Cim jinym by to mohlo byt to uz me opravdu nenapada.Ach jo
![]()
tekutým pracím práškem Persil Sensitive a přidáváme aviváž Silan