Činčila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.5.13 07:10

Ahojky, chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s chovem činčily v jedné místnosti s teddy králíčkem. samozřejmě by měla vlastní klec, ale zajímá mě spíše, jestli na sebe třeba vydávají nějaké nepříjemné zvuky, jestli ze sebe navzájem můžou mít strach, kdyby byla klec naproti sobě přes pokoj. jinak se budu těšit na jakékoliv rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.5.13 09:14

S králíčkem zkušenost nemám, ale máme činčilu (zakladatelka) a tři kočky a dobré. Prostřední kočka si sice dlouho myslela, že Betyna má být zábavní atrakce pro ni, ale párkrát jsem ji pokropila vodou z rozprašovače a už se jenom mlsně kouká, ale neudělá nic. A činčila maximálně zakvíká, prskne, když jí něco fakt mooooc vadí, ale to jen tak občas. Takže s nekonfliktním králíčkem si myslím, že úplně v pohodě. Já budu pořizovat druhou činčilu do páru, to se kočky uplně potentí.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 09:25
@Elata píše:
S králíčkem zkušenost nemám, ale máme činčilu (zakladatelka) a tři kočky a dobré. Prostřední kočka si sice dlouho myslela, že Betyna má být zábavní atrakce pro ni, ale párkrát jsem ji pokropila vodou z rozprašovače a už se jenom mlsně kouká, ale neudělá nic. A činčila maximálně zakvíká, prskne, když jí něco fakt mooooc vadí, ale to jen tak občas. Takže s nekonfliktním králíčkem si myslím, že úplně v pohodě. Já budu pořizovat druhou činčilu do páru, to se kočky uplně potentí.. :lol:

jako hrát si spolu nebudou, to je mi jasné, tak by to snad mohlo být v pohodě :think: nechci ani jednomu působit nějaké trauma, proto bych nedala třeba klece vedle sebe, ale dám je naproti sobě…myslíš, že jedné činčilce bude smutno, když bude mít maximální pozornost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 09:25

@Elata a je lepší holčička nebo klučík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.5.13 09:34

@MaminkaMartinka Všeobecně se říká, že kluci jsou mazlivější a hodnější. Ženské jsou prostě moc silné osobnosti. Jestli bude jedné smutno nevím. Já viděla samce bílého v komisním prodeji ve zverimexu, tak půjdeme pro něj, okouzlil mě a dcera je celá šťastná, že jim udělá svatbu. :lol: Já si spíš lámu hlavu, jak je to u nich s množením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 09:36

Neznáš nějaké webovky s info o nich, ze kterých bych něco kloudného vyčetla? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.5.13 09:44

Konkrétní ne. Já si vždycky proletím tak 10 různých webovek a z toho vyvodím nějaké info. Jinak počítej s velikou spotřebou sena, docela žere, bordelem okolo klece, když ji pustíte, rovnou vytahuj vysavač, bobkuje total všude (tvrdé maličké bobky jak od křečka).. a má ráda svůj klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 09:49
@Elata píše:
Konkrétní ne. Já si vždycky proletím tak 10 různých webovek a z toho vyvodím nějaké info. Jinak počítej s velikou spotřebou sena, docela žere, bordelem okolo klece, když ji pustíte, rovnou vytahuj vysavač, bobkuje total všude (tvrdé maličké bobky jak od křečka).. a má ráda svůj klid. :)

jakou má spotřebu sena? náš králíček cca 3-4 balíky sena na měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 09:49

A na jak dlouho má kilovku granulek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.5.13 10:06

Granulky netuším. Ty máme jen jako doplňkové krmivo, kdyby se jí náhodou chtělo, jinak kupuju superpremiové krmivo kde jsou sušené šípky, pampelišky, nějaké další kytky, přímo už nařezané větvičky ovocných stromů, sušené ovoce.. smíchám s trochou granulek a na chvíli to má, ale vůbec nesleduju na jak dlouho. Činčila je dcery, stará se ona, já jen občas asistuju. Na seno má takovou menší závěsnou kouli a tu plníme každý večer. Jinak má v kleci i koupaliště s pískem, vápníkovou kostku, tyčinku vitamínovou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.13 10:09

Jé moc děkuji :hug: kdybych se ještě potřebovala zeptat, můžu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
21.5.13 10:26

Určitě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.13 06:48

@Elata Tak celý včerejšek jsem koukala po diskuzích o činčilkách a začínám se bát toho nočního rámusu :roll: Opravdu je to tak hrozné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
22.5.13 08:07

@MaminkaMartinka Zvykli jsme si. :) My jsme měli furt nějakého křečka, pak chvíli na hlídání osmáky, k tomu máme tři kočky.. na stupnici noční příšernosti to je ještě dobré. :) Když má opravdu dostatečně velikou klec, aby mohla skákat jak divá. Pokud bude menší, bude tak skákat z místa na místo a okusovat šprušle a tak. Dá se to eliminovat - veliká klec, pravidelně večer nechat vyběhat (chytit ji je vrcholový sport, když ještě není zvyklá přijít), koupit vápníkovou kostku, do které bude kousat, větvičky ovocných stromů, aby jí to netáhlo ožírat klec, což je dost rachot atd.. Mít ji v pokoji já, tak to nedám, zešílela bych, ale dcera si zvykla asi během dvou týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.13 08:11

Koupit činčilu nebo burunduka?

Jsem ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi. Omlouvám se za anonym, ale chodí sem jedna část rodiny, se kterou nemáme dobré vztahy a nemusí o nás všechno vědět ;)
S manželem poslední 2 měsíce přemýšlíme nad pořízením zvířátka, máme jednoho králíčka, ale láká nás činčila a burunduk. Nemůžeme se rozhodnout, tak bych vás chtěla poprosit o zkušenosti, příp. kousání, noční život, náklady atd.
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný