Činčila

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5199
3.7.13 14:53

@Elata
Tak to je dobrý :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
3.7.13 14:58

Já bych ty naše „potvory“ taky ráda pouštěla po bytě, ale my máme hodně věcí z masivu a po tom, když jsem si procházela předešlý byt, kde jsem je pouštěla každý den, se mi tady moc pouštět nechtějí. Okousaný dřevo, palubky atd.
Uvažuji nad tím, že bych je pouštěla v koupelně (já vím, nezapomenout zadělat záchod :roll: :mrgreen: ). Tam nemají moc co ožrat, akorát musím zadělat pár děr, aby nezalezly za pračku a jinak asi dobrý. Čeká mě seznamovačka dvou činčil (nový přírůstek) a nemám čas ani prostor je mít měsíc v klecích vedle sebe, aby si zvykly, tak je asi prostě vypustím v té koupelně a budu je hlídat. Doufám, že to půjde dobře :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
3.7.13 15:04

@Pinkie Já po donesení nového úplně vyčistila klec dezinfekcí, vyměnila v ní všechno a do ní je hodila.. pak jsem zjistila, že Betynka je Maty.. :lol: tak jsem Matyho nechala volně po pokoji, protože je na to zvyklý a Willyho jsem nechala zvykat v kleci a když se oba trochu uklidnili a očmuchali přes klec, tak jsem je zas zkusila dát k sobě a už to bylo ok. Otázka pár hodin to byla. :) Pak se ještě sem tam rafli, než Willy Matymu vysvětlil, že mu nebude dělat slečnu a je klid. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
3.7.13 15:27

Mám z toho seznamování trochu bobky, mám to taky už párkrát za sebou, ale je už to dýl. Vím, že tam byla nějaká ranka okolo čumáčku a prokouslý uši. Ale jinak nic zásadního nebo krvelačnýho. Tohle je prej normální. A oak si jedna z druhý dělala polštář a od sebe se už nehnuly :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 14:53

klec

Dobrý den, činčilu si teprve hodlám pořídit a tak se chci zeptat zda je pro ni lepší klec o rozměru: výška- 116,5 šířka 48, délka 78 nebo spíš: výška 90, šířka 60, délka 100??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.8.13 15:00

@AngelsTerry Čím větší, tím lepší. A spíš vyšší, ony skáčou a potřebují mooooc skákat a hýbat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
14.8.13 15:19

Ano taky si myslím, že ším vyšší tím lépe, takže určitě bych šla do té první. Ta naše na podlaze skoro nikdy nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 15:47

A je lepší aby měla druhou činčilu do páru nebo může být sama když se jí budu věnovat? jak často se má koupat v písku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.8.13 22:06

@AngelsTerry Když se budeš opravdu věnovat, tak si myslím, že může být i jedna, ale Maty dost pookřál, když jsem donesla Willyho. :) Písek mají v takovém krytém bazenku pro činčily venku u klece a koupou se jak se jim zachce. Pouštím je každý den od šesti do desíti, během toho se vyběhají, protáhnout, obserou celý pokoj :lol: vykoupou se a v deset je jdu nahnat do klece. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 22:39

A co nahaneni do klece, je to problem..nebo jdou dobrovolne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.8.13 22:42

@AngelsTerry Asi jak kdy a jak která činčila. Matyho máme od 1.3. a ještě mu to nedošlo. Willyho máme od června a tuším třetí týden mu došlo, že když v deset přijdu, jde se prostě do klece a stačí ho popohnat a vběhne si tam sám. Kdežto Matyše musím fakt nahánět po pokoji jak pingpongový míček, ten provádí u nahánění takový room jumping, že ho kolikrát chytnu ve skoku ve vzduchu. On je hodný, my se i pomazlíme v pohodě, ale evidentně není kámoš s klecí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 23:03

Asi je to blbej dotaz…cura cincila mimo klec? :D a jake je podle vas pro ne nejlepsi krmeni? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
14.8.13 23:07

@AngelsTerry Čůrá. Minimálně, ale jo.. když je delší dobu, tak jo. A bobkuje teda fest, z ní ty bobky prostě padají snad furt. :roll: Já to večer nechávám být, ale ráno vstanu, obsloužím děti s oblečením, snídaní.. a jdu vyluxovat, aby si pak mohli jít hrát. Mezi bobky je nepustím, že jo.. a pak teprve si jdu udělat kafe a umýt se. :lol: Krmení kupuju takové lisované jakoby granulky, nevím, jak se tomu přesně nadává.. ale nejpodstatnější je pro ně seno. A u těch kupovaných směsí pozor, když už je, tak aspoň zkontrolovat, jestli tam jsou ořechy - ty nebrat! A milují čerstvé větvičky z ovocných stromů, i s lístkama.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.13 09:33

Tak to je super, máme zahradu, takže jí můžu seno usušit :) a jinak takhle z klece cítit zápach není, když se pravidelně čistí? Chtěla bych jí mít u sebe v pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
15.8.13 10:33

@AngelsTerry Nepřijde mi, že by smrděli. Čistím většinou cca týdně, mají lisovanou podestýlku, ona se postupně rozpadá, jak na ni čůrají, tak i poznáš, kdy je vhodné čistit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný