Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Unosy mimin rozhodne nebyvaji nejcastejsi, mimina se totiz obvykle nepohybuji sama po ulicich…
@brulinka A když už máš takový strach tak je milion věcí který jsou mnohokrát častější než únos, např zákeřné nemoci proti kterým ti čip bude k ho… ![]()
@natyber píše:
@brulinka A když už máš takový strach tak je milion věcí který jsou mnohokrát častější než únos, např zákeřné nemoci proti kterým ti čip bude k ho…
Ano, ale tady se bavíme o čipech! Ne o nemocech.
Nechápu proč by ho sekal na maděru? Jak pozná, že dítě které unáší má čip nebo ne? Jak si vybere správné dítě bez čipu? Tahle rozseká na maděru i dítě, které čip nemá! A to nemá ani šanci aby ho někdo našel.
@brulinka Jak to pozna? Bud to naznaci media (a ta to naznaci poradne) nebo se to rozmuze a bude se hledat preventivne. Jenze malokdy to bude takovy gang, aby mel sveho lekare/chirurga, ktery by to bezpecne odstranil. Vetsinou jsou to jednotlivci a ti ve zmatku udelaji jedinou vec.
No tak když to naznačí media, tak to budou mít všechny děti smůlu. Myslím si že dnes jsou takové možnosti (neříkám, že levné),že ten čip nebude mít šanci najít. Když jsou lékaři schopni, dát kardiostimulátor do srdce, čip pro ně nebude problém (neříkám, že do srdce). Ale tohle je už trochu scifi.
@brulinka píše:
@lucenka A jak víš kde ten čip bude umístěn? V náušnici? Ve vlasech Zubu? Pod kůží? kde? @natyber Mám strach hlavně o svoje mimino, to mi přijde snad nejčastější, únos miminek!
Tak šperků se zbaví hned, takže čip ti bude k ničemu. A pak ho může najít nějakým detektorem. A lékař to nejspíš nebude, takže to vyndá dost neodborně. A o možnosti čipovat děti budou média určitě dostatečně informovat, takže případní únosci si na tohle budou dávat pozor.
@brulinka Predstavujes si to moc cernobile. Proste pritomnost cipu by pro dite velmi pravdepodobne mohla znamenat ztratu sanci. Pokud by se cipy davaly, pravdepodobne na nejaka konkretni mista. Sundat nausnice, vytrhnout zub, atd. to by asi problem nebyl, ze? A pokud ma cip lokalizovat policie, pak prece musi byt dohledatelny nebo jak si to predstavujes?
No vy si to zase představujete moc krvavě… Dítě někdo unese, než ho někam přepraví, už můžu kontaktovat polici, ta během minuty čip dohledá, dítě by mohlo být potencionálně zachráněné. Když dítě čip nemá, šance skoro nulová. Když čipy budou medializované, každé dítě je podezřelé. I když čip někdo vyjme a zneškodní, věřím tomu, že nějaké poslední udaje o poloze si čip bude schopen uchovat.. Ale dost spekulací, já na to vyjádřila svůj názor. Víc se o tom s Vámi nebudu bavit, stejně tady nic nevyřešíme a myslím, že ani jedna znás nerozumí technice a unosům.
@brulinka píše:
Ano, ale tady se bavíme o čipech! Ne o nemocech.Nechápu proč by ho sekal na maděru? Jak pozná, že dítě které unáší má čip nebo ne? Jak si vybere správné dítě bez čipu? Tahle rozseká na maděru i dítě, které čip nemá! A to nemá ani šanci aby ho někdo našel.
Jo bavíme se o čipech, jen jsem chtěla aby sis uvědomila, že je tisíc způsobů jak můžeš přijít o dítě a zrovna únos je podle mě jeden z posledních způsobů. Jak to únosce pozná ti tu už napsaly ostatní pisatelky. Já prostě nechápu, proč bych měla nechat do svého dítěte implantovat čip jak do nějakého robota, fuj je to hnus. Připomínáš mi známou, která zakázala svému dítěti běhat, prostě má tak velký strach, že se dítěti něco stane tak běhat nesmí
v šesti letech nesmí ani sám po schodech
Čipovat lidi mi fakt přijde jak scifi ![]()
@natyber prosím tě. Hnus je úplně něco jiného.
Psa mám také očipovaného. Myslím, že tohle s tvojí kamarádkou nemá nic společného. Já jen napsala, že bych nechala. Ano je to scifi!! ![]()
@brulinka Vsak se bavit nemusis. Mimino obvykle sebere nejaka nestastna osoba, ktera nemuze mit vlastni. Mimino nikde nenechavej a mas po starostech, netreba mu proto do tela vpravovat cizi predmet. Rozhodne se neztraci predevsim mimina. Nebude podezrele kazde dite, nesledujes zpravy, nevis, jak media pracuji? Staci blba zminka typu: Z verohodnych zdroju vime, ze policie ma informace o miste pobytu pohresovaneho…
@brulinka No tak pes a člověk je trochu rozdíl, ale jak myslíš ty, já bych nedala ani náhodou ![]()
@brulinka a tobě by se líbilo být očipovaná? Nepřijde ti to jako zásah do základních práv člověka?
Jinak si delejte co chcete ale muj subjektivni pocit je, ze tohle za prve porusuje dustojnost jedince a za druhe, vsechno je zneuzitelne. To uz bych spis pochopila cipovani pachatelu a sledovani jejich pohybu.
@brulinka Jo a ještě jsi psala, že bys ho nechala tak do 14 let, to bych teda řekla, že dívky i chlapci v tomto věku bývají častějšími obětmi násilí, než mimina. A zrovna přemýšlím, kdy jsem naposledy slyšela o tom jak někdo unesl dítě z kočáru, na telku teda nekoukám bych se musela po
ale stejně lidi hodně nakecaj a nic o únosech mimin v poslední době neslyším ![]()