Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, ráda bych se touto cestou zeptala, jaký by byl váš postoj k možnosti ‚čipování dětí‘? Pokud pomineme veškeré mravní zásady a případnou zneužitelnost, šly byste jako mámy do toho? Čipují se takto psi, čip s GPS. A i když je to proti mravům, já bych to svému dítěti dát nejspíš nechala taky. Ne proto, abych věděla, jestli není za školou, ale vzpomeňme například na Aničku…
Nešla bych do toho, i přesto, že svou dcerku nadevše miluji a mám o ni hrozný strach. Dle mě to popírá veškerou svobodu, na kterou má každý jedinec právo.
@H8N2O4S Jenže mravní zásady a zneužitelnost pominout prostě nemůžeme. Takže bych do toho nešla. I když bych si samozřejmě přála, aby bylo možné mé dítě ochránit před zlem. Ale otázkou zůstává, jestli to nakonec nezpůsobí ještě větší zlo.
OT: Ammonium sulfát???
Které čipy pro psy mají gps? To si pleteš s čipy do auta, ne? ![]()
Proboha ne, v žádném případě.
Nemam ocipovaneho ani psa a natoz dite ![]()
spis by se mel clovek zajimat o to, jak nalozit s takovym hovadem.oko za oko, zub za zub a ne ze se kvuli nim budou cipovat lidi
pokud bude chtit nekdo ublizit, tak ublizi. a zadnej cip tomu nezabrani.melo by se zacinat od zdroje problemu
a nehlede na to, ze s ocipovanim prijde na radu i vynalezavost, jak cip dostat z tela ven
K cemu ti bude cip? Pokud bude nekdo chtit diteti ublizit, udela to cip necip.
Dala bych. Tak do 15 let.
Ale muselo by to mít asi určitá pravidla. Například, když by jsme chtěli vědět kde se dítě nachází a je k tomu vážný důvod, muselo by se to třeba nahlásit policii, která dítě pomocí GPS najde. Já sama, pro vlastní „potřebu“ bych toho využít nemohla.
Jako gps funguji mobily nebo hlidaci zarizeni, ktere mapuje pohyb ditete a ty se muzes kdykoliv podivat kde dite je. Ty krabicky maj i Sos tlacitko. Muze ti poslat signal stejne tak nejblizsim zachranarum, policii atd. Nemusis mu nic implantovat
Jestli o takovou vec mas zajem stoji to par korun
@H8N2O4S píše:
Dobrý večer, ráda bych se touto cestou zeptala, jaký by byl váš postoj k možnosti ‚čipování dětí‘? Pokud pomineme veškeré mravní zásady a případnou zneužitelnost, šly byste jako mámy do toho? Čipují se takto psi, čip s GPS. A i když je to proti mravům, já bych to svému dítěti dát nejspíš nechala taky. Ne proto, abych věděla, jestli není za školou, ale vzpomeňme například na Aničku…
Ano, jen tak dál a za pár let jim na hlavy přivrtáme vrtulku na dálkové ovládání, abychom je mohli přivolat, když se jim nebude chtít dom
![]()
@panenka87 píše:
Dala bych. Tak do15let.
Ale muselo by to mít asi určitá pravidla. Například, když by jsme chtěli vědět kde se dítě nachází a je k tomu vážný důvod, muselo by se to třeba nahlásit policii, která dítě pomocí GPS najde. Já sama, pro vlastní „potřebu“ bych toho využít nemohla.
Ale raději do 18. Věř, že v 15 letech dítěte bys ten čip teprve začala pořádně využívat. ![]()
@natyber
a bude to fungovat i opacne?
me hnedka blejskl hlavou strycek Fido ![]()
@jája428 Tvl já jsem z té angličtiny tak děsně zblblá ![]()
Ale PROČ síran amonný?
tak zrovna v případu Aničky by byl čip na nic ne? on ji nikde nedržel týdny, ale zavraždil ji hned ne? jen by dřív našli tělo… ![]()
jinak očipovat dítě bych nedala ani omylem…