Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@St. Estephe píše:
Jinak si delejte co chcete ale muj subjektivni pocit je, ze tohle za prve porusuje dustojnost jedince a za druhe, vsechno je zneuzitelne. To uz bych spis pochopila cipovani pachatelu a sledovani jejich pohybu.
Jo to by bylo mnohem lepší ![]()
Ne, nenechala bych svému dítěti dát čip. Přijde mi to až moc přehnané, chápu sice důvody, které k tomu maminky ženou, ale já bych to neudělala
Nedala, jsem si naprosto jistá, že by z dítěte, které má čip, nemohl vyrůst duševně normální jedinec.
@H8N2O4S píše:
Dobrý večer, ráda bych se touto cestou zeptala, jaký by byl váš postoj k možnosti ‚čipování dětí‘? Pokud pomineme veškeré mravní zásady a případnou zneužitelnost, šly byste jako mámy do toho? Čipují se takto psi, čip s GPS. A i když je to proti mravům, já bych to svému dítěti dát nejspíš nechala taky. Ne proto, abych věděla, jestli není za školou, ale vzpomeňme například na Aničku…
nedala bych. Dítě není pes ![]()
Já chápu, že se rodiče bojí o své děti a že v jsme zas pokrokem někde jinde než za našeho dětství, ale vše má své hranice
. Při představě, že by mi rodiče dali něco takového do těla se mi dělá špatně, už u psa jsem měla celkem problémy.
A souhlasím s názorem co tady padl, že se to jenom přivolává. Je to jenom „zaplácnutí“ našeho strachu místo toho abychom žili v pohode, učili děti zodpovědnosti a tomu, že se s cizími nemluví, nic se od nich nebere a pod. To je jak někdo zakládal diskusi, že má strach z eboly. No nedovedu si přestavit, že budu teď několik měsíců žít ve strachu - no to si je raději užiju:-). Je to o přístupu.
@H8N2O4S píše:
Dobrý večer, ráda bych se touto cestou zeptala, jaký by byl váš postoj k možnosti ‚čipování dětí‘? Pokud pomineme veškeré mravní zásady a případnou zneužitelnost, šly byste jako mámy do toho? Čipují se takto psi, čip s GPS. A i když je to proti mravům, já bych to svému dítěti dát nejspíš nechala taky. Ne proto, abych věděla, jestli není za školou, ale vzpomeňme například na Aničku…
Ne. Nikdy. Ani psa. A ani náhodou.