Čípek na teplotu, kadí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
435
3.7.12 21:01

Mě dr. radil vždy, že je lepší sirup, je přehled lepší, že to v dítěti zůstane. S těma čípkama je to těžké prý, často to jde hned ven, dá se další, opakuje se to, pak se ani neví kolik té účinné látky je v tělíčku. Já dávala vždy jen Nurofen sirup když to bylo akutní a pomohl do deseti minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
3.7.12 21:02
@Hmarilla píše:
@fragola chápu. :-) moje malá se většinou vzteká zase, když se jí něco strká do zadku. :-D takže nám to takhle vyhovuje. :-)

A „vo tom to je“ :lol: Každému holt sedí něco jiného 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
3.7.12 21:04

Malá zase nerada ten sirup - začne se dávit.. Je fakt, že je hrozně přeslazenej, já ho zkusila a taky mě v krku dráždil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.7.12 21:05

@abela Můžeš dát po nurofenu paralen-dělala jsem na dětským 6 let. Tyto dva léky se mohou navzájem kombinovat. Jestli nemáš jistotu, kolik nurofenu se stihlo vstřebat, paralenem nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
3.7.12 21:14
@ivodička píše:
@abela Můžeš dát po nurofenu paralen-dělala jsem na dětským 6 let. Tyto dva léky se mohou navzájem kombinovat. Jestli nemáš jistotu, kolik nurofenu se stihlo vstřebat, paralenem nic nezkazíš.

S tématem diskuze můj příspěvek až tak nesouvisí, ale když už řešíte, jestli čípky nebo sirup, tak se taky přidám. Doktorka nám doporučila čípky. Pak měla malá nějakou střevní potvoru, očekávala jsem průjem, tak jsem koupila sirup. Naštěstí. Měla fakt hodně vysoké teploty a jak píše ivodička, dají se po cca 3 hodinách kombinovat, nemusí se dělat přestávka 6 hodin.
Takže za mě - je dobré mít doma sirup i čípky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
3.7.12 21:17

Také souhlasím, při zvracení čípky, při průjmu sirup… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.7.12 21:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.7.12 21:20

Já dávám čípky raději, než se prát se sirupem, je to hned.. ale když by kadilo dítě, tak dostane sirup, když by zvracelo, čípky. Když je v pohodě, kombinuju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
3.7.12 21:26

Ted jsem ji znova merila a trochu to kleslo, takze se asi cipek trochu rozpustil, chvili pockame a dame ten paralenový, pořád to je přes 39.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hellenka1
7.11.12 12:58

Pokud ti ho hned vykadí tak bych spíš dala sirup. Po očkování hexou se nurofen sirup dát může, i před třetím měsícem. Jinak čípek se rozpouští asi 5 minut.

• Citovat
  • Upravit
karinaP
7.11.12 21:02

A do jaké doby by sirup nemělo dítě vyblinkat?

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
19.11.12 19:09

Maminky, teplota při nemoci, po očkování atd. je známka dobře fungující imunity, nechte ji proběhnout, pomůžete svým dětem. Je to názor např. MUDr. Strnadelove, MUDr. Elekové, MUDr. Dostála (Lukáš), MUDr. Jonáše. podáváním „léku“ nicite to nejcennější, čím nás příroda vybavila k boji proti nemocem. Pokud teplota neprobehne, „škůdce“ zůstane v těle a kdo ví, co se časem bude dít, jestli astma, exem… Umožněme tělu, aby se zbavilo jedů přirozenou cestou. O přírodních léčebných postupech se lze dočíst v knize MUDr. Strnadelove: Radost ze zdravých děti. Myslím, že ji lze i někde stáhnout.

• Citovat
  • Upravit
hellenka1
19.11.12 20:27

Před padesáti lety u nás umíraly děti „na pouhou horečku“. Ano, nebylo očkování které je teď, tudíž žádné reakce… ale horečka spojená s nemocí, to bohužel bylo.
Jak píšete, je to názor několika lékařů. Můj to však ale nezmění. Pokud bude mít moje dítě horečku, budu ji lékem snižovat. Alternativní medicína je možná fajn, ale tak na rýmu a kašel.

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
19.11.12 22:47
@hellenka1 píše:
Před padesáti lety u nás umíraly děti „na pouhou horečku“. Ano, nebylo očkování které je teď, tudíž žádné reakce… ale horečka spojená s nemocí, to bohužel bylo.
Jak píšete, je to názor několika lékařů. Můj to však ale nezmění. Pokud bude mít moje dítě horečku, budu ji lékem snižovat. Alternativní medicína je možná fajn, ale tak na rýmu a kašel.

Podala jsem citlivě informace. Minulost se častokrát všelijak překrucuje, aby se na ni vydělalo. Na strachu maminek. Pokud dítě zemře na horečku, tak je pravděpodobně podvyživené. Kdysi umíraly děti také kvůli nedostatečné hygiene, špatným sociálním podmínkám.
Jsem moc ráda za knihu Radost ze zdravých dětí. Vše z ni se nám osvědcilo a osvědčuje při léčbě všech členů rodiny.

• Citovat
  • Upravit
17221
20.11.12 13:14
@hellenka1 píše:
Jak píšete, je to názor několika lékařů. Můj to však ale nezmění. Pokud bude mít moje dítě horečku, budu ji lékem snižovat. Alternativní medicína je možná fajn, ale tak na rýmu a kašel.

Ještě před několika desítkami let odborníci (= lékaři) doporučovali nedávat pacientům s horečkou tekutiny, dokud neklesne horečka. Není divu, že s takovou péčí přežili horečnaté choroby jen silní jedinci.
(Kdybychom dnešním dětem, které mají vysoké horečky omezili tekutiny, tak jich taky polovina umře.)

Příspěvek upraven 20.11.12 v 13:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek