Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@legifér píše:
Beru Sertralin 50… Ne ne už se to jako trochu zlepšilo..ne 100% ale není to úplně co bylo při nasazení
Tak už to snad bude jen lepší a lepší, moc bych ti to přála a vůbec nám všem ![]()
@Lollitka píše:
Tak už to snad bude jen lepší a lepší, moc bych ti to přála a vůbec nám všem
Děkuji. Tak to já také - všem.. táhneme za jeden provaz.. úplně zvláštní je, že mě nějak přešla chuť kouřit.. manžel se mě ptá jdeš na jedno a já mu x krát za den řeknu : ani ne.. ani káva mi nechybí. Což dříve jsem kouřila kávu pila a při nasazení,, jsem hulila jednu za druhou 🤔
@legifér píše:
Děkuji. Tak to já také - všem.. táhneme za jeden provaz.. úplně zvláštní je, že mě nějak přešla chuť kouřit.. manžel se mě ptá jdeš na jedno a já mu x krát za den řeknu : ani ne.. ani káva mi nechybí. Což dříve jsem kouřila kávu pila a při nasazení,, jsem hulila jednu za druhou 🤔
No takhle přišli na to, že by se na odvykání kouření mohlo dávat AD s účinnou látkou burpopion, protože po něm dost lidí ztratilo chuť na cigaretu. Bylo k tomu pak i registrováno pod názvem Zyban a předepisovali ho i v centrech pro léčbu závislosti na tabáku. Já ho brala na deprese v minulosti, ale kouřila jsem po něm úplně stejně, jako předtím. Teď taky kouřím míň, ale je to hlavně tím, že se bojím, protože mám trochu astma a často záněty průdušek, takže si dám třeba ke kafi 2 denně jen. Ale tak pokud nebudeš mít potřebu kouřit, tak jedině dobře, já bych chtěla přestat úplně, už jsem kvůli tomu brala i Champix na odvykání, ale vydržela jsem to rok, nekouřit.
@Lollitka píše:
No takhle přišli na to, že by se na odvykání kouření mohlo dávat AD s účinnou látkou burpopion, protože po něm dost lidí ztratilo chuť na cigaretu. Bylo k tomu pak i registrováno pod názvem Zyban a předepisovali ho i v centrech pro léčbu závislosti na tabáku. Já ho brala na deprese v minulosti, ale kouřila jsem po něm úplně stejně, jako předtím. Teď taky kouřím míň, ale je to hlavně tím, že se bojím, protože mám trochu astma a často záněty průdušek, takže si dám třeba ke kafi 2 denně jen. Ale tak pokud nebudeš mít potřebu kouřit, tak jedině dobře, já bych chtěla přestat úplně, už jsem kvůli tomu brala i Champix na odvykání, ale vydržela jsem to rok, nekouřit.
Já od operace přešla na iqos.. protože jsem byla operována přední stranou krku a vadily mi cigarety..skrz operovanou ránu atd. kamarádka mi půjčila iqos a to mě nadchlo ![]()
@legifér píše:
Já od operace přešla na iqos.. protože jsem byla operována přední stranou krku a vadily mi cigarety..skrz operovanou ránu atd. kamarádka mi půjčila iqos a to mě nadchlo
Já o IQOS taky přemýšlím, ale pořád se nějak nemůžu úplně rozhoupat, nejraději bych přestala kouřit úplně, ale každý pokud přestat kouřit vydržím jen nějakou chvíli, nejdéle tedy rok, jak jsem psala. A ty IQOS, to pak vyjde krabička na 100 Kč, když si nekupuješ karton, že?
@Lollitka píše:
Já o IQOS taky přemýšlím, ale pořád se nějak nemůžu úplně rozhoupat, nejraději bych přestala kouřit úplně, ale každý pokud přestat kouřit vydržím jen nějakou chvíli, nejdéle tedy rok, jak jsem psala. A ty IQOS, to pak vyjde krabička na 100 Kč, když si nekupuješ karton, že?
U nás mají witnamci za 93.. mě to hlavně vyhovuje že nesmrdim a mezi maminky ve školce atd. Přeci jen kuřák je kuřák a je cítit. Teď je malá první rok ve školce tak asi i to má své výhody. Manžel na ni taky přešel a jemu to vyhovuje že může kouřit v práci i ve služebním autě.
@Lollitka píše:
Můžeš si objednat dylera on ti ji na týden zapůjčí s 5 ti krabičkami za 200,–.. krabičky ti zůstanou a pak se rozhodneš zda ti to vyhovuje. Já kouřím mentolové modré
@legifér píše:
Můžeš si objednat dylera on ti ji na týden zapůjčí s 5 ti krabičkami za 200,–.. krabičky ti zůstanou a pak se rozhodneš zda ti to vyhovuje. Já kouřím mentolové modré
Díky moc, mně právě ten smrad z cigaret taky dost vadí. Mentolové by mi asi taky chutnaly, já kouřím slimky mentolové.
@Lollitka píše:
No to já taky vyloženě žrala, v léčebně jsem třeba jedla 2 večeře, pak jsem spořádala 2 tabulky čokolády… jak jsem byla pořád v županu a pyžamu, tak jsem ani necítila tolik, jak nabírám a když jsem pak měla jít domů, tak jsem natáhla džíny jen ke kolenům. Teď mám novoroční předsevzetí zhubnout trochu, tak už od včerejška se snažím to dodržovat, jíst zdravě, menší porce, ne sladké… ale chutě mám někdy veliké.
Ale pokud jsi třeba předtím zhubla, tak tělo to potřebuje zas nabrat.
Jojo zhubla 13kg dole, ted mam 72kg, uz by to chtelo stopku ![]()
@Anonymní píše:
Ja třeba spím taky blbě…za noc se několikrát vzbudim a ráno třeba od pul šesté nespim vůbec…
Beru Eliceu 3 týdny (první týden z toho jen 5 mg a teď dva týdny 10 mg), navíc užívám 3 x denně 0,25 neurol…budila jsem se u před tím, ale po nasazení AD se to podstatně zhorsilo…
To se Ti ale zhorsilo ne po nasazeni AD, ale po BZD. Vi se, ze narusuji strukturu spanku. Ono je neco za neco…
@vodolejka píše:
To se Ti ale zhorsilo ne po nasazeni AD, ale po BZD. Vi se, ze narusuji strukturu spanku. Ono je neco za neco…
Jenže ja brala BZD už před AD a jen díky nim jsem aspoň trochu v noci spala…
Vím ze tady brojíš proti BZD ale někdy to holt nejde jinak…byla jsem na pokraji psychických sil…a to dost…
BZD me zachránily i když vím co je to za zlo a nehodlám je brát porad aspoň teda doufam
@Anonymní píše:
Jenže ja brala BZD už před AD a jen díky nim jsem aspoň trochu v noci spala…
Vím ze tady brojíš proti BZD ale někdy to holt nejde jinak…byla jsem na pokraji psychických sil…a to dost…BZD me zachránily i když vím co je to za zlo a nehodlám je brát porad aspoň teda doufam
Neni pravda, nebrojim, ale spanek ti nenarusilo nasazeni AD, to je blbost
Ze brojim proti benzakum je uplna blbost, doktor, neurolog i obvodni mi proste rekli, ze se denne uzivaji prvnich 4-6 tydnu pri nasazovani AD
Pak maji slouzit uz jen jako „prasek do kabelky“ a ne jako prasek na spani. To je brojeni?
Taky mam Neurol doma a kdyby se mi udelalo zle, ale opravdu zle, tak si ho vezmu.
@Anonymní píše:
Ja třeba spím taky blbě…za noc se několikrát vzbudim a ráno třeba od pul šesté nespim vůbec…
Beru Eliceu 3 týdny (první týden z toho jen 5 mg a teď dva týdny 10 mg), navíc užívám 3 x denně 0,25 neurol…budila jsem se u před tím, ale po nasazení AD se to podstatně zhorsilo…
Ahojky taky se ráno budim a třes v půl šeste a musim si vzit fr, bez něj bych to nedala