Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Můžu se zeptat jak dlouho bereš Sertralin a kdy jsi cítila už to zlepšení že jsi nemusela doplnit třeba Neurol,, spíš dobře? Já měla začátky strašné. Teď budu mít 29 měsíc za sebou, ale stejně ještě sáhnu po Neurol 0.25. Děkuji za tvůj příběh
ja si myslim, ze u kazdeho je ro jine, me nez nasli spravne leky tak jsem treba mesic dva byla ok a pak zase jsem musela vzit obcas bzd atd..ted cca 14 dni nemusim brat nic navic od dubna a tezko rict zda to tak zustane ![]()
@Mia 13 píše:
Já beru setralin, dagmarka bere zoloft. Ted to bude měsíc co mám zvýšenou dávku na necelých 50 mg. Začaly mi paniky a pak úzkosti už v dubnu, MUDr mi dala cipralex, ale po 4 měsících nic moc zlepšení. Paniky vymizely ale dobre mi nebylo. Ted beru setralin, nejdříve 25 mg a asi měsíc a ted zvýšení. Ale úplně dobre mi teda není. Spím dobre. Ted jsem teda nastydla.
Já začínala na 25 po 8 mi dnech hned celý.. tak to pořád není O. K. Začala jsem 29.11 ale tu plnou 3 týdny.. spím špatně, pořád se budím a ráno ještě vezmu Neurol. Tak jsem zvědavá kdy to bude jo dobrý…
@Anonymní píše:
Já začínala na 25 po 8 mi dnech hned celý.. tak to pořád není O. K. Začala jsem 29.11 ale tu plnou 3 týdny.. spím špatně, pořád se budím a ráno ještě vezmu Neurol. Tak jsem zvědavá kdy to bude jo dobrý…
Já brala Sertralin ale jednou mi doktorka z důvodu výpadku Sertralinu napsala Zoloft, prý je to to samé, od té doby mám už Zoloft. Začínala jsem na 100 mg, po deseti dnech 150 mg a úplně dobře mi bylo asi po třech týdnech, na noc jsem měla ještě Prothiaden. Teď mám udržovací dávku 100 mg Zoloftu.
Příspěvek upraven 28.12.19 v 12:51
@JancaaF2 píše:
ja si myslim, ze u kazdeho je ro jine, me nez nasli spravne leky tak jsem treba mesic dva byla ok a pak zase jsem musela vzit obcas bzd atd..ted cca 14 dni nemusim brat nic navic od dubna a tezko rict zda to tak zustane
Když já neměla žádné ty tělesné stavby. Mě se to odrazilo na syndrom tavicího tračníku.. rvalo se to ve mě vnitřně… až užívání AD mě začali způsobovat ty stavy. Mudr říká že to je běžné bez AD najedou. Jinak jsem tyto stavy neměla,,, spala, žádné deprese, občas úzkost že strachu po operaci..
@Mia 13 Já jsem taky před lety brala cipralex, sice zabral po delší době, ale zabral. a ted mi psychiatrička nasadila znovu Cpralex a řekla když pomohl před tim že pomůže opět, zvýšila mi ho na 20mg a budeto měsic a půl co ho mám zvýšený, změny trochu citim i se budim ne ve čtyři, ale na půl šestou ale ten hnusný třes tam neustále je. Když jsem ji volala tak mi řekla VYDRŽET ale kdo to má vydržetttttttttttttt
@dagmarkaa píše:
Já brala Sertralin ale jednou mi doktorka z důvodu výpadku Sertralinu napsala Zoloft, prý je to to samé, od té doby mám už Zoloft. Začínala jsem na 100 mg, po deseti dnech 150 mg a úplně dobře mi bylo asi po třech týdnech, na noc jsem měla ještě Prothiaden. Teď mám udržovací dávku 100 mg Zoloftu.Příspěvek upraven 28.12.19 v 12:51
A teď už můžeš říct že jsi v pořádku,, spíš a nemáš extra výpady stavu?.. myslíš že už se tedy v rámci možností blížím k očekávanému výsledků?..
@Anonymní píše:
A teď už můžeš říct že jsi v pořádku,, spíš a nemáš extra výpady stavu?.. myslíš že už se tedy v rámci možností blížím k očekávanému výsledků?..
Určitě bude všechno v pořádku
jo jsem stabilizovaná, případné výkyvy u mě způsobují věci týkající se mého dítěte (nechci to tu rozepisovat, případně do soukromé zprávy).
@dagmarkaa píše:
Určitě bude všechno v pořádkujo jsem stabilizovaná, případné výkyvy u mě způsobují věci týkající se mého dítěte (nechci to tu rozepisovat, případně do soukromé zprávy).
Děkuji… Chápu také jsem maminka 3 děti!!! Klidně napiš! Budu ráda za zkušenosti i pokec
@pivečko píše:
@Mia 13 Já jsem taky před lety brala cipralex, sice zabral po delší době, ale zabral. a ted mi psychiatrička nasadila znovu Cpralex a řekla když pomohl před tim že pomůže opět, zvýšila mi ho na 20mg a budeto měsic a půl co ho mám zvýšený, změny trochu citim i se budim ne ve čtyři, ale na půl šestou ale ten hnusný třes tam neustále je. Když jsem ji volala tak mi řekla VYDRŽET ale kdo to má vydržetttttttttttttt
Taky mam Cipra.
@JancaaF2 Jak jste užili hory? A večer zábava? Držím moc palce a jinak jak ses ptala na ty léky, tak já si ty večerní vždy beru, až chvíli, než jdu spát, takže bych si je vzala až přijdeš domů. Hezky si to užijte. ![]()
@pivečko Ty máš dnes noční jsem tu někde četla? Držím palce, ať to zvládneš.
Holky jak dlouho jste potřebovali, užívali povzbuzovaky,, Neurol a jiné tipy než vám naskočili AD..?
@Lollitka děkuji,ale musim to zvládnout, spíše se bojim rána že až přijdu domů tak mě třes nenechá spát a tim pádem budu KO
@pivečko Já věřím, že usneš, budeš unavená… máš kdyžtak nějaký BZD, když máš ten třes? A další noc máš zas noční? Nechtěla bys raději pracovat v ambulanci? Tohle musí být šílené a ještě, když máš psychické problémy. Já bych na noční usnula klidně i na zemi na chodbě, fakt obdivuju lidi, kteří noční dělají. Držím moc palce. ![]()
@legifér píše:
Holky jak dlouho jste potřebovali, užívali povzbuzovaky,, Neurol a jiné tipy než vám naskočili AD..?
já asi prvních 14 dní s tím, že jsem je pak měla k dispozici kdyby něco. Ale já měla depresi a totální útlum, takže jsem to vlastně nepotřebovala a na spaní mi nic neúčinkovalo, začala jsem spát když mi zabraly AD. Celkově jsem ten rok co jsem brala AD snědla takových 20 tablet. A teď, po deseti letech, mám k dospozici neurol pořád v kabelce jako záchranu, když jdu třeba k zubaři nebo jedeme k tchyni. ![]()