Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
@pe-terka @MosieDěkuji za podporu. Našla jsem kousek od nás fyziterapeutku, je soukromá tak ji zkusím zítra zavolat jestli by mě do pondělí nestihla někam vmacknout a podívat se čím by ta bolest mohla být. Měla jsem to řešit dřív, ale díky doktorů, kteří mi řekli že až po porodu mě tahle varianta vůbec nenapadla, ackoliv jsme se o rehabilitacich bavili. Už mi to nemyslí, nic jinyho než tohle už snad nevnímám. Sebevědomí většinou mám dobrý, ale teď už jsem zničená, bolavá, psychicky jsem na tom taky už špatně, protože se nemůžu věnovat ani starší dceři ani ničemu jinýmu. Celý dny jen ležím nebo stojím oprena o linku a děsím se toho kdy musím sednout do auta a jet at už do školky nebo k doktorovi. Já se prostě bojím. Vtipný že to anonymně přiznám tady, ale doma nejsem vůbec schopna tohle vyslovit. Mám strach, že to poznamená i druhé dítě, že bude mít špatný start do života.
toho se předem neboj. Já jsem v jednom těhotenství prožívala pěkné psycho (důvody složité a komplikované) a dítě je úžasný a poměrně vyrovnaný. A naopak, v jiném těhu jsem byla happy těhule a dcera je od narození pěkný nervák.
Přeju hodně štěstí u fyzioterapeutky a at se rozhodneš správně
A at se ti uleví!
Sbal si věci a v pondělí ráno se nech zavézt do porodnice. Zítra tam zavolej, jestli by to nešlo už o víkendu. Takhle nemůžeš ovlivnit nic a jen jseš psychicky i fyzicky čím dál víc na huntě. Myslím, že i kapačka by ti udělala dobře. Co partner, pomáhá ti?
Fyzioterapeutka je fajn, myslím, že ti může pomoct.
@Mosie
Můžu to zkusit ale nevím jestli mi takhle narychlo vyjdou vstříc a budou mít místo. Pomáhá, je skvelej bez něj bysme umřeli hlady (nakupuje) a taky bysme se tu brodili po kotníky ve špíně, protoze vysávání ani vytirání nezvládám. V tomhle je milionové, ale poradit mi taky neumí, řekne mi jen ať si to udělám podle sebe že sama vím co zvládnu a co ne.
Tak pokud to máš takhle špatný a není jiná moznost, jak to ovlivnit, tak na toho císaře jdi. Přece se nebudeš kroutit bolestí ještě dva týdny. Jinak Podolí císaře hodně rádo-zkusila jsi zatlačit, jestli nejsou i jiné možnosti? Kapačky atd?
Tak sama víš nejlíp, jak moc to bolí a jestli je to pro tebe akceptovatelné, když vis, co porod obnáší. Nedala bych na žádné rady tady, rid se srdcem, intuici, pocity, ty budeš rodit. Ja mam dva cisare, prvního akutního jako konec spontánníjo rozjezdu, druhej plánovanej. Bolí to docela dost, ale hodně rychle se to zlepšuje, teď podruhy mě v úterý řízli a v pátek jsem šla domů. Dá se to. Good luck. ![]()
Císařskej porod mi tedy přijde mnohem lepší, než vaginální a spousta žen chce jen císaře. Já bych se toho nebála. ![]()
Rodila jsem císařem na konci listopadu dvojčátka kvůli koncem pánevním. (38+1) Žádná hrůza to nebyla za 3 dny jsem ani nevěděla že jsem měla císaře. První den byl nejhorší vstávat k nim z postele. Ale člověk musel. Takže není se vůbec čeho bát. 😊 🙂
A mám otázku. Jak ta sekce ovlivní to, že teď tě to tak bolí, že nemůžeš skoro chodit? To jako když na ni pristoupis, tak bolestí zmizí? No nevím, moc se mi to nezdá. Nebylo by lepší zkusit tu bolest řešit hned?