Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Taky o tom premyslim, ze proste podepisu tady reverz a pojedu do Brna treba do Bohunic nebo na Obilnak. Ale nevim, jak by to tady probihalo-mam zavedenou kanylu a dali me atb, kazde tri hodiny me davaji na monitor. Bolesti ani kontrakce nemam, teplotu taky ne. Jsem tady od vcerejska, papirek na vlozce porad zelenej a mokrej a posledni vysetreni me delali v noci a to bylo vse ok-neotviram se a plodovky dostatek. Od te doby zadne vysetreni. Sestry me tvrdi, ze dopor. psychologa nestaci, ze to musi rozhodnout primar. Jenze ten se tady ukazal jen rano, ze tu budu den na pozorovani a od te doby se tu nestavil. Takze nevim, na cem jsem a zda tu zustat a cekat nebo podepsat reverz a odjet.
Taky o tom premyslim, ze proste podepisu tady reverz a pojedu do Brna treba do Bohunic nebo na Obilnak. Ale nevim, jak by to tady probihalo-mam zavedenou kanylu a dali me atb, kazde tri hodiny me davaji na monitor. Bolesti ani kontrakce nemam, teplotu taky ne. Jsem tady od vcerejska, papirek na vlozce porad zelenej a mokrej a posledni vysetreni me delali v noci a to bylo vse ok-neotviram se a plodovky dostatek. Od te doby zadne vysetreni. Sestry me tvrdi, ze dopor. psychologa nestaci, ze to musi rozhodnout primar. Jenze ten se tady ukazal jen rano, ze tu budu den na pozorovani a od te doby se tu nestavil. Takze nevim, na cem jsem a zda tu zustat a cekat nebo podepsat reverz a odjet.
Ja bych udelala par hysterickych omdlivacich scen a ono je to rychle prejde.
@maminkas Teda to je fakt nehorázný, ať jdou do háje s tímhle přístupem. Jak radily holky, dělej scény.
Držím palce, buď bych rychle sehnala primáře nebo by už muž obvolával porodnice.
Příspěvek upraven 01.02.14 v 07:14
Teď jsem dočetla diskusi - to je opravdu síla. O co jim jde? Vždyť i sami sobě přidělávají práci a nervy.
Sekci mají za 30 minut hotovou a všichni by byli spokojení. Vyvolávaný porod může trvat pěkně dlouho. Např. v Německu je císař na přání běžná věc - prý o něj stojí asi 5% rodiček.
Zkus zavolat do jiny porodnice, vysvetlit situaci. Nebo tam poslat chlapa at nekoho uplati-pokud je to mozny.
Tohle je nechutny, ale nesmeji brat doporuceni odbornika na lehkou vahu. To preci nejde. ![]()
Ježiš to je hrůza, já teda nevím, ale s předporodního kurzu si pamatuju, že jak začne být plodovka zelená tak je zle
to by sned měli ten císař udělat urgentně a ne že ho nechtějí vůbec
![]()
@maminkas přemýšlím,co bych udělala v tvé situaci. Vím jedno, z vlastních zkušeností, že doktoři nemohou jít proti tvé vůli. Měla jsem taky konflikt, jasně jsem při vizitě řekla, že si nepřeji jejich postup a pokud na něm budou trvat, tak podepisuji revers a odcházím. Najednou se věci měnily, bylo mi vyhověno a vše dopadlo, jak jsem si přála. Nešlo o porod, ale o poporodní léčbu.
Dokázala by jsi být razantnější a vyslovila by jsi svůj úmysl?
Možná se to všechno zlomí ![]()
Nechápu proč s tím v dnešní době mají takový problém… možná na ně tlačí pojišťovny, aby omezili císaře, přece jen je to mnohem finančně náročnější… ale toto je děs, držím palce
Urcite nechci uz rodit prirozene-jedno pridusene dite me staci. Takze jsem ochotna rict, ze pujdu rodit klidne jinam. Jenze to by za mnou musel doktor nebo primo ten primar dojit a rict, co a jak. Zatim tu jen lezim, kanylu v ruce, jednou dany atb a sestra chodi natacet monitor, merit teplotu a poslouchat srdicko.
Urcite nechci uz rodit prirozene-jedno pridusene dite me staci. Takze jsem ochotna rict, ze pujdu rodit klidne jinam. Jenze to by za mnou musel doktor nebo primo ten primar dojit a rict, co a jak. Zatim tu jen lezim, kanylu v ruce, jednou dany atb a sestra chodi natacet monitor, merit teplotu a poslouchat srdicko.
@belik píše:
Ježiš to je hrůza, já teda nevím, ale s předporodního kurzu si pamatuju, že jak začne být plodovka zelená tak je zleto by sned měli ten císař udělat urgentně a ne že ho nechtějí vůbec
![]()
myslim, ze @maminkas nema plodovku zelenou. To jen ten papirek na vlozce indikuje, ze se jedna o plodovku a zezelena v dusledku reakce, nebo se pletu? ![]()
@Sorbetka píše:
myslim, ze @maminkas nema plodovku zelenou. To jen ten papirek na vlozce indikuje, ze se jedna o plodovku a zezelena v dusledku reakce, nebo se pletu?
Jo ježiš aha, to se moc omlouvám já to tak přeletěla, viděla plodovka pak zelená
no ještě zbytečně děsím navíc že
,ale i tak proč ji chudinu tak stresují ![]()