Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@maminkas @randr
Holky, můžu se zeptat, co bylo za potíže či okolnosti, že vám dali na výběr způsob porodu?
@Markétakytka
já neměla žádný potíže, akorát zkrácenej čípek po konizaci, ale to neni indikace k císaři. prostě mi dal vybray jak to chci ![]()
Cisare pod epidurlem..delaji vsude? budu rodit v kladensky tak nevim jak to tam chodi
@randr
A proc jsi nakonec zvolila cisar, kdyz tedy jako v podstate nebyl potreba? Jestli to chapu dobre. kdyztak se omlouvam, ze se tak blbe ptam.:-)
@Markétakytka
Protoze jsem nechtela rodit v bolestech
nakonec jsem ale rodila prirozene, okolnosti se tak sebehly. A bylo to neco tak prisernyho, ze bych radsi umrela, nez to opakovat ![]()
@Andy27 Ahoj, já měla nedávno plánovaného císaře. Malý bylo koncem pánevním a navíc mu rychle ubývala plodovka. Já si vybrala epidurál, takhle jsem svůj zážitek popsala jedné mamině…
Nevím jestli se bojíš té operace, tak tě chci uklidnit. Bylo to úplně v pohodě. Ta injekce- cítila jsem 2 vpichy nebyla teda příjemná, ale dalo se to
Za chvilku mě začalo být teplo do nohou a vzápětí mě položili na stůl. Následovalo cévkování. Připoutali mi ruce a před hlavu spustili plachtu, abych neviděla
Následovala otázka jestli jsem teď něco cítila. Necítila jsem nic tak začali. Jinak v tu chvíli jsem ještě trochu hýbala prsty na nohách
Nevím jak to popsat, ale ten řez jsem cítila, ale ne žadnou bolest, jen prostě ten tah. Pak se mnou začali lomcovat, aby břicho co nejvíce roztáhli, no docela to se mnou házelo
Pak jsem slyšela-vidíme prdelku a hned je to KLUK a děsnej řev
Na to jsem se rozbrečela štestím
Řekli mi ať koukám vpravo, že ho tudy ponesou. Viděla jsem ho asi 3 sekundy ![]()
Injekce a vyndání malého, to vše bylo max do 15 minut, takže fofr. Celkem jsem byla na sále asi 50 minut a pak jsem valila na pooperační, kde jsem byla asi 4 hodiny. Poté mě odvezli za klukama a tam jsem byla ještě napojená na nějaké přístroje. Měli jsme nadstandart, tak jsme byli všichni pohromadě a přítel byl s námi i v noci. Jestli máš tu možnost, tak ti to doporučuji. Malý může zůstat s vámi. Poprvé z postele mě vyhlala sestra v 18h (operace 8.30) a hned mě nahnala do sprchy, ale samozřejmě celou dobu byla se mnou a pomáhala mi. Ono to břicho pak přijde k sobě a to už teda není nic moc ![]()
To si napsala krasne, mam trochu strach ale musim rict ze tvuj prispevek me uklidnil ![]()
@Andy27 Tak to jsem ráda, jestli ti to trochu pomhlo. Já sama jsem byla ráda, že jsem zvolila epidurál a ne celkovou. Prostě jsem byla u narození malého
Já obulela že jsem nemohla kůli poloze mimča rodit přirozeně, tak jsem u toho chtěla být aspoň takhle ![]()
Tak přeju ať máš mimčo brzy u sebe a fakt se neboj ![]()
@Andy27
Pokud budeš mít plánovaného císaře, tak je to opravdu vše v pohodě, Já byla teda bohužel v celkové, ale vše bylo za půl hodiny hotovo a já na pokoji n aJIP, kam přišel manžel a ukázal mi první fotky.. ten viděl malého hned, jak ho vytáhli a šel fotit. Pak mi sestra vozila malého na JIP na kojení a od druhého dne jsem už malého měla u sebe na normálním pokoji. Takže plánovaného císaře s eopravdu neboj. Něco jiného je dle mne pak císař akutní, když už jsou asi nějaká rizika.
@Sisi 79 píše:
@Andy27 Ahoj, já měla nedávno plánovaného císaře. Malý bylo koncem pánevním a navíc mu rychle ubývala plodovka. Já si vybrala epidurál, takhle jsem svůj zážitek popsala jedné mamině…
Nevím jestli se bojíš té operace, tak tě chci uklidnit. Bylo to úplně v pohodě. Ta injekce- cítila jsem 2 vpichy nebyla teda příjemná, ale dalo se toZa chvilku mě začalo být teplo do nohou a vzápětí mě položili na stůl. Následovalo cévkování. Připoutali mi ruce a před hlavu spustili plachtu, abych neviděla
Následovala otázka jestli jsem teď něco cítila. Necítila jsem nic tak začali. Jinak v tu chvíli jsem ještě trochu hýbala prsty na nohách
Nevím jak to popsat, ale ten řez jsem cítila, ale ne žadnou bolest, jen prostě ten tah. Pak se mnou začali lomcovat, aby břicho co nejvíce roztáhli, no docela to se mnou házelo
Pak jsem slyšela-vidíme prdelku a hned je to KLUK a děsnej řev
Na to jsem se rozbrečela štestím
Řekli mi ať koukám vpravo, že ho tudy ponesou. Viděla jsem ho asi 3 sekundy
Injekce a vyndání malého, to vše bylo max do 15 minut, takže fofr. Celkem jsem byla na sále asi 50 minut a pak jsem valila na pooperační, kde jsem byla asi 4 hodiny. Poté mě odvezli za klukama a tam jsem byla ještě napojená na nějaké přístroje. Měli jsme nadstandart, tak jsme byli všichni pohromadě a přítel byl s námi i v noci. Jestli máš tu možnost, tak ti to doporučuji. Malý může zůstat s vámi. Poprvé z postele mě vyhlala sestra v 18h (operace 8.30) a hned mě nahnala do sprchy, ale samozřejmě celou dobu byla se mnou a pomáhala mi. Ono to břicho pak přijde k sobě a to už teda není nic moc
jak širokou jsi měla jizvu?
Ja teda tak krasny porod nemela.. Taky planovany cisar. Celou dobu na sale jsem se davila, bylo mi na zvraceni, nemohla dychat. Po porodu asi mesic hrozna bolest jizvy, jizva se mi spatne hojila, hnisala, takze jsem chodila jeste do porodnice na cisteni jizvy (au
). Jizva i po peclivym mazani a masirovani oskliva a obcas je jeste citit..
Jinak vim o jednom doktorovi, ktery je ochotny se domluvit za priplatek. Kamaradka mu zaplatila 10tis. za to, ze na nej mela telefon a mohla zavolat kdykoliv. Kdyz rodila, tak prijel ve 4h rano i kdyz nemel sluzbu. Chodila k nemu i do poradny, takze pripadny cisar by asi napsal ![]()
@Burj Chalifa Širokou ji mám pár milimetrů a dlohou 18 cm.
@my_nickname Tak to je mi líto, prostě to asi občes někomu nesedne
Mě jizva bolela tak 3 týdny, pří smíchu, kašli a vstávaní z postele. Pak už v pohodě…Kámoška rodila císařem 10 dní přede mnou a bylo ji taky na rvracení, ale asi půl hodiny, ne celou dobu
@Sisi 79 píše:
@Burj Chalifa Širokou ji mám pár milimetrů a dlohou 18 cm.@my_nickname Tak to je mi líto, prostě to asi občes někomu nesedneMě jizva bolela tak 3 týdny, pří smíchu, kašli a vstávaní z postele. Pak už v pohodě…Kámoška rodila císařem 10 dní přede mnou a bylo ji taky na rvracení, ale asi půl hodiny, ne celou dobu
To by šlo.
@Burj Chalifa píše:
To by šlo.
Taky si chces domluvit cisare? ![]()