Císař na přání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
17.4.14 12:39
@boball píše:
@Bábrdl Já bych se bála osobně víc císaře, než porodu normální cestou. Nechat si dobrovolně dělat díru do břicha mne děsí daleko víc :think:

Však proto to taky v těch zemích, kde je pro (majetné) ženské volba, není sto procent pro císaře, ale jen osmdesát. Stále zbývá těch dvacet žen ze stovky, které se víc bojí díry do břicha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
17.4.14 12:41

@Bábrdl Právě,je mi divné, že tolik žen by raději podstoupilo tu díru. No, říká se sto lidí, sto chutí, tak asi něco na tom bude. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.4.14 12:43
@MV313 píše:
Ja omdlevan i na ocnim a brala jsem homeopatika proti strachu a pomohlo mi to!
Drzim palce!
…takže při porodu v pohodě? myslím nervy a celkově jste to zvládli bez omdlévání a hysterčení:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
17.4.14 12:44
@Elen8 píše:
@Wendy_D já si myslím, že to zvládneš v pohodě ;-) já se porodu taky balá a když to přišlo tak se to nějak samo nastartovalo a já byla naprosto v klidu a jedinej kdo byl nervní byl přítel :-D já se smála a říkala, že domů už se vrátím s miminkem atd je to asi nějaká ženská samoobrana aby se to zvládlo a věř mi, že jsem si prožila jak porod tak CS ( porod byl CS zakončený) tak můžu srovnávat a císař je mnohem bolestivější, komplikovanější dva měsíce po CS nemůžu pořád pořádně cvičit, jizva opravdu valně nevypadá je přes celej podbřišek. Byla jsem ochuzená o okamžik kdy se malá narodila, poprvé jsem jí viděla někdy po 5 až 6 hodinách :? špatně se nastartovala laktace a do dneška s tím bojuju… nemám důvod bojovat za klasické porody, ale věř, že je to mnohem, mnohem lepší než CS jen intezivní bolest trvala den a půl, úplně přešla až po 14ti dnech to už bylo, že jsem o ničem nevěděla a to mi doktoři řikali jak neuvěřitelně rychle se hojím…

Souhlasim do posledniho slova!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.4.14 12:45
@boball píše:
@Bábrdl Právě,je mi divné, že tolik žen by raději podstoupilo tu díru. No, říká se sto lidí, sto chutí, tak asi něco na tom bude. ;)

Podle mě každého na tom vaginálním děsí něco jiného. Někdo se bojí bolesti, někdo se bojí o miminko, někdo že bude mít rozervanou frndu, někoho děsí, že to je nekontrolovatelný proces… A ty všechny jsou na cs. No a do vaginálního jdou podle mě jen ty, co se bojí chirurgického zákroku. A potom ty, co to chtějí mít přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
17.4.14 12:46
@Wendy_D píše: …takže při porodu v pohodě? myslím nervy a celkově jste to zvládli bez omdlévání a hysterčení:)

Ano, vsichni koukali a neverili.. :) a ja fakt po porodu rikala, ze to nebylo vubec hrozny!!
Vsechno je to v hlave!!!
Homeo se jmenuji: Gelsemium (nebo nejak tak podobne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.4.14 12:48
@Bábrdl píše:
Však proto to taky v těch zemích, kde je pro (majetné) ženské volba, není sto procent pro císaře, ale jen osmdesát. Stále zbývá těch dvacet žen ze stovky, které se víc bojí díry do břicha :mrgreen:

škoda, že tady může být člověk i majetný (nebo ani en, ale mít na ten císař, což není žádná hrůza) ale jediná možnost je uplácet a dělat to neofiko a to já třeba neumím, ale asi zkusím, pořád se rozhoduju, kterou cestou se rychle vydat…
shánět papír od psychiatra anebo oběhat zbylé porodnice a s obálkou v kabelce :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
17.4.14 12:52

@Bábrdl No,nevím, chirurgického zákroku se fakt bojím víc. Při první dceři já rodila přirozeně, paní vedle mne měla císař, pořád chodila nahrbená, plakala, nemohla do sprchy, vláčela si nějakou lahvičku co jí koukala z břicha sebou. Já tam šmejdila už jak motorová myš i když jsem měla taky šití. Tak možná díky tomu zážitku mi to nejde do hlavy, proč do toho jít dobrovolně no. :think: Myslím, že nakonec si prožila víc bolesti než já. Kamarádka měla císař, bůh ví jak dlouho po porodu měla v té jizvě hnis. Nicméně pokud má někdo opravdu nějaký blok z přirozeného porodu, udělat by mu to měli o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.4.14 12:56
@Bábrdl píše:
Podle mě každého na tom vaginálním děsí něco jiného. Někdo se bojí bolesti, někdo se bojí o miminko, někdo že bude mít rozervanou frndu, někoho děsí, že to je nekontrolovatelný proces… A ty všechny jsou na cs. No a do vaginálního jdou podle mě jen ty, co se bojí chirurgického zákroku. A potom ty, co to chtějí mít přirozeně.

juju, naprostý souhlas, jsem bohužel ten typ, co více věří lékařům a moderní medicíně, než přírodě:(
Nejvíce se bojím o miminko a pak následků rozervané frndy:), jak píšeš, pak až je nějaká bolest, takže jsem pro ten CS, ten eliminuje alespoň ty dva první

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
17.4.14 13:01

@Wendy_D Dneska už rozervanou frndu mít nemusíš vůbec, už se nedělá to, že by řezali i když nemusí jako před dvaceti lety. Když jsem rodila naposledy, doktor se tomu plně věnoval, nestřihal mne, měla jsem jen asi tři malé stehy a to ještě řekl, nebyly by ani třeba, ale uděláme jen takové kosmetické. Ono taky z toho ženský dělají horor a chudáci prvorodičky se děsí. Já poprvé byla taky postrašená jaká je to hrůza a furt si říkám, no nic moc tedy, ale říkali, že je to opravdu hrozné, tak to ještě příde. No a jak si tak přemýšlím, doktor mi povídá, maminko máte holčičku. Opravdu je to jen v hlavě, jak už tu někdo psal.

Příspěvek upraven 17.04.14 v 13:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
17.4.14 13:06

@Wendy_D no nevím s tím miminkem - malá měla na hlavičce šrám od skalpelu, naštěstí jen trošičku, měla tam uťafnuté vlásky a strup.

Kamarádky sestra má do dneška jizvu na nose ( nic malého ) :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.4.14 13:08
@boball píše:
@Wendy_D Dneska už rozervanou frndu mít nemusíš vůbec, už se nedělá to, že by řezali i když nemusí jako před dvaceti lety. Když jsem rodila naposledy, doktor se tomu plně věnoval, nestřihal mne, měla jsem jen asi tři malé stehy a to ještě řekl, nebyly by ani třeba, ale uděláme jen takové kosmetické. Ono taky s toho ženský dělají horor a chudáci prvorodičky se děsí. Já poprvé byla taky postrašená jaká je to hrůza a furt si říkám, no nic moc tedy, ale říkali, že je to opravdu hrozné, tak to ještě příde. No a jak si tak přemýšlím, doktor mi povídá, maminko máte holčičku. Opravdu je to jen v hlavě, jak už tu někdo psal.

:) díky, hezky jste to napsala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.4.14 13:12
@Elen8 píše:
@Wendy_D no nevím s tím miminkem - malá měla na hlavičce šrám od skalpelu, naštěstí jen trošičku, měla tam uťafnuté vlásky a strup.Kamarádky sestra má do dneška jizvu na nose ( nic malého ) :cert:

jojo, i to e může stát, já zase na druhé straně vidím pořád kleště, to je nástroj, ze kterého mi běhá mráz po zádech, a to pak taky můžou být následky:(, ale jasně, to už jsou „extrémy“, i když mám v okolí více zkušeností s kleštěma než s císařem, proto mě to možná tak děsí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
17.4.14 13:18

No taky se rozhoduju do čeho jít, protože jestli by to měla být zase indukce, tak je budu raději prosit o císař, ale to se na mě asi vykašlou, že? Počítám, že budu i potřetí přenášet, a ty první dva vyvolávané porody vcelku síla, i když žádné komplikace nebyly, dost jsem to nezvladala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
17.4.14 13:24
@Alice.007 píše:
No taky se rozhoduju do čeho jít, protože jestli by to měla být zase indukce, tak je budu raději prosit o císař, ale to se na mě asi vykašlou, že? Počítám, že budu i potřetí přenášet, a ty první dva vyvolávané porody vcelku síla, i když žádné komplikace nebyly, dost jsem to nezvladala

Asi ještě máte, na rozdíl ode mě:(, čas, že? Ale já se spíše bojím, že to začne dříve, už tak jsem dva poslední měsíce ležela, teď už nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí