Císař na přání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
415
27.4.14 19:33
@Kopretinkaobecna píše:
@markiza81 Jsi asi trochu mimo, ne? Nejdřív napíšeš srdce rvoucí zprávu, jak se bojíš přirozeného porodu a teď nás všechny dokola napadáš, protože Ti řekneme svůj názor?Já mám za sebou dva císaře, třetí mě čeká. Nemohla jsem si vybrat a celý život toho budu litovat. A co chceš slyšet? Že to nebolí? Že to za Tebe vyřeší doktoři, tím, že Ti vytáhnou prcka z břicha. Omysl, císař sakra bolí. Nemůžeš se 14 dní pořádně narovnat a más pod břichem hnusnou jizvu, nemůžeš fungovat u svého prcka, jak bys chtěla hned. Ještě něco, stojí Ti to za to :roll:?

To co píšeš rozhodně není pravidlo :roll: Já měla císaře v epiduralu, večer na JIPce už jsme s maminkou vedle procvičovaly nohy, protože jsme věděly, že druhý den budeme muset vstát. Den po operaci jsem malýho dostala a plnohodnotně fungovala. Po 14 dnech jsem skoro ani nevěděla, že nějakou jizvu mám.
Záleží na každém jak se s tím tělo vyrovná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.14 19:41

@Ambrotta Samozřejmě, neříkám, že to tak je vždycky. Já mohu srovnávat dva císaře. První akutní a byl přesně tak, 14 dní mimo, nešlo fungovat atd.
Při druhém jsem fungovala již normálně druhý den, starala se o malého atd.
Na kojení si nemohu stěžovat ani jednou. Mléko jsem měla skoro hned. A to jsem poprvé syna viděla až po 12 hodinách.

Já akorát prostě spíš nechápu příspěvky typu, že se bojí normálního porodu a chtějí holky hned císař. Přemýšlely nad tím někdy?
Vždyť je přece více přirozené, že se miminko narodí normálně, přirozenou cestou. Císař je prostě pro mě něco, co je proto, že to normálně nešlo za cenu, že se to třeba zkusilo. Ale jsou samozřejmě i vyjímky KP atd…

A věřte, že nejsem ten, kdo to nezažil, co to je. Já rodila 17 hodin v ukrutných bolestech, fakt jsem byla vyřízená, nakonec kontrakce po 1 minutě snad 100 let a byla jsem otevřená na přirozený porod, ale malý do pánve nesestoupil, proto akutní císař ze kterého si nepamatuju skoro nic, byť to bylo v epidurálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
27.4.14 20:04
@Kopretinkaobecna píše:
@Ambrotta Samozřejmě, neříkám, že to tak je vždycky. Já mohu srovnávat dva císaře. První akutní a byl přesně tak, 14 dní mimo, nešlo fungovat atd.
Při druhém jsem fungovala již normálně druhý den, starala se o malého atd.
Na kojení si nemohu stěžovat ani jednou. Mléko jsem měla skoro hned. A to jsem poprvé syna viděla až po 12 hodinách.

Já akorát prostě spíš nechápu příspěvky typu, že se bojí normálního porodu a chtějí holky hned císař. Přemýšlely nad tím někdy?
Vždyť je přece více přirozené, že se miminko narodí normálně, přirozenou cestou. Císař je prostě pro mě něco, co je proto, že to normálně nešlo za cenu, že se to třeba zkusilo. Ale jsou samozřejmě i vyjímky KP atd…

A věřte, že nejsem ten, kdo to nezažil, co to je. Já rodila 17 hodin v ukrutných bolestech, fakt jsem byla vyřízená, nakonec kontrakce po 1 minutě snad 100 let a byla jsem otevřená na přirozený porod, ale malý do pánve nesestoupil, proto akutní císař ze kterého si nepamatuju skoro nic, byť to bylo v epidurálu.

Tak já budu asi vyjímka ale já bych chtěla rodit přirozeně i KP. I když myslím že by mě asi nenechali:(Poslední dítko přes 4kg:(Císař je pro mě strašák, nechci ho zažít:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
27.4.14 20:39

@Burj Chalifa
:palec: lip bych to nenapsala. Po sc za 3 dny v pohode, behala jsem jak lanka, sednout jsem si mohla hned a ne po nekolika dnech jako nektere po prirozenem porodu. Za me, fakt brnkacka. A hlavne si myslim, ze by to, jak zena bude rodit melo byt o volbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.14 23:00

@Ambrotta
Souhlas, jde jedině o to, jak se s tím každá maminka popere - já taky druhý den po SC naprosto normálně fungovala a starala se o miminko. Pravda chodila jsem v předklonu, ale to rychle přešlo a jizva se zahojila moc krásně.
Každý porod má něco - jeden X hodin bolestí před tím a druhý X hodin bolestí potom. Každý porod má rizika.

Pokud má dotyčná strach z normálního porodu, vše se dá nějakým způsobem řešit. Diskutovalo tu více takových maminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.14 23:05

A k tomu čištění po porodu - někdy se neporodí celá placenta, někdy jdou špatně očistky a cosi zůstalo v děloze a musí se i třeba už několik hodin po porodu přistoupit k revizi dutiny děložní (vyčištění) pod celkovou narkozou. I to se někdy děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.14 23:12

Podle moji psycholožky je psychologická indikace k cs stejne závažná jako jakákoliv jiná zdravotní. Tělo se musí brát jako celek a to včetně dusevna. Hlava umí hodně zařídit ale take hodně pokazit. Ja jsem šťastná ze jsem byla vyslyšena a ze vůbec někdo naslouchat chtěl a dokazal pomoci. Pokud porodim někde cestou do porodnice nebo se nestihne cs, budu to tak proste brát-tělo i hlava to tak chtělo. Ale Ten klid a konečně moci usnout, žádné bušení srdce a tlak na hrudi, žádné schovavani břicha aby se někdo zbytečně nevyptaval, atd atd. Kdo to zná, pochopí, pro ostatní je tato cesta nepřijatelná. Mám přirozený porod za sebou, i když co je dnes přirozený porod…

• Citovat
  • Upravit
1.5.14 23:14
@Anonymní píše:
Podle moji psycholožky je psychologická indikace k cs stejne závažná jako jakákoliv jiná zdravotní. Tělo se musí brát jako celek a to včetně dusevna. Hlava umí hodně zařídit ale take hodně pokazit. Ja jsem šťastná ze jsem byla vyslyšena a ze vůbec někdo naslouchat chtěl a dokazal pomoci. Pokud porodim někde cestou do porodnice nebo se nestihne cs, budu to tak proste brát-tělo i hlava to tak chtělo. Ale Ten klid a konečně moci usnout, žádné bušení srdce a tlak na hrudi, žádné schovavani břicha aby se někdo zbytečně nevyptaval, atd atd. Kdo to zná, pochopí, pro ostatní je tato cesta nepřijatelná. Mám přirozený porod za sebou, i když co je dnes přirozený porod…

Taky trefně napsáno. :-) Pravda, použít v dnešní době slovo „přirozené“ jde opravdu jen jak kde. :-)
A tak když jsi rodila přirozeně, tak vše dobré, ne? Nebo uvažuješ u druhého porodu o SC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.14 09:06

Ano, nejen ze uvažuji, ale už mám termín. Asi jsem se špatně vyjádřila, ale prave ten klid teď už mám a jsem konečně jako normální těhotná ;), tedy těším se na miminko a už aby to bylo! :)

• Citovat
  • Upravit
2.5.14 10:36

To je dobre, ja to mela taky trochu hekticke ke konci tehu - nevedla jsem, jak budu rodit a nakonec i kde. Ale to by bylo na dlouho. :-) Takze moc vim, o jakem klidu pak mluvis. :-)
At vse dobre dopadne a jsi spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
9.5.14 21:34
@Anonymní píše:
Tak to je moc dobre a vubec se nestid. Mas termin na cs zacatek kvetna, jsi psala, tak ne ze pak se na nas vyprdnes a nepodelis se! Ja mam cs pak kousek po tobe ;)

Ahoj anonymni, tak se hlasim, ze to mam za sebou a vedle me uz lezi to nejuzasnejsi stvoreni na svete :)
Bricho boli, ale to uz je nic a s kazdym dnem a vstanutim je to lepsi a lepsi a dnes, treti den uz funguju normalne kolem prcka. Prvni a druhy den byl se mnou v podstate taky porad, ale ne nastalo a na noc byl pryc. Bolest po operaci sice predcila me ocekavani, ale nic co by se nedalo zvladnout, nejhorsi, jak tu uz bylo stokrat receno, je to prvni vstavani :). Co jsem ale slysela z okolnich porodnich boxu, tak jsem byla za pooperacni bolesti rada. Kazdopadne drzim pesti, at uz mas taky drobka u sebe, kdyby ses chtela neco zeptat, pisni, mam vse v zive pameti :)
Mej se a taky pak pisni.
Jinak, kazdopadne to bylo dobre rozhodnuti, ted uz jsem si 100 procentne jista! Predtim porad ve me neco hlodalo, ani nevim proc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.14 00:28

Ahoj Wendy, jeeee, to jsem moc rada, ze to uz mas za sebou a moooc mooc gratuluji k miminku! :potlesk: :srdce: :* No ja dnes byla v nemocnici ohledne dohodnuti anestezie a ted uz jen cekam do ctvrka, kdy nastupuji v pet odpoledne. Napisi ti soukromou zpravu at vis kdo jsem :)))) a jiste ze bych moc rada neco vedela, ale to uz bude jen mezi nama ;)

• Citovat
  • Upravit
15.5.14 16:02

Ahoj ve spolek! Měla bych na Vás zkušenější dotaz.
Máte některá zkušenost s porodem císařským řezem (na přání) v porodnici v Českých Budějovicích?
Dalo by se to tam nějak domluvit? Popřípadě uznali by jako důvod k CS papír od psychologa? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
15.5.14 19:22

@Karl-von-Bahnhof záleží asi na koho na trefíš, ale zkus se zeptat @tamata na její fajn zážitek, po kterým jela radši rodit do Krumlova :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
15.5.14 19:51

@Blešík Já už to psala vedle. Ale už jí tam doporučili jiné porodnice, v ČB to fakt na domluvu nevidím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí