Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@markiza81 asi jsi čekala politování a zážitky, jak je porod hrozný ale upřímně,19 ti letá slečno - jestli nejsi schopna vstřebat pocity, které jsou neopodstatněné a malicherné, tak se nepouštěj do těhotnění. I tam to chce trochu dozrát. ![]()
19 nebo 35 let v čem je dnes rozdíl? já si i sobě myslím ze jsem na svůj věk vyzrálá dost… Konec konců když v devatenácti mohu vychovávat 9leteho syna svého přítele s dobrými výsledky… Tak mohu chtít i miminko…s prominutím mě váš názor nezajímá… A porodu se bojí z jiného důvodu… Ale snažím se to neprirovnavat k tomu… Proto se snažím držet své pocity na uzdě…
@markiza81 píše:
19 nebo 35 let v čem je dnes rozdíl? já si i sobě myslím ze jsem na svůj věk vyzrálá dost… Konec konců když v devatenácti mohu vychovávat 9leteho syna svého přítele s dobrými výsledky… Tak mohu chtít i miminko…s prominutím mě váš názor nezajímá… A porodu se bojí z jiného důvodu… Ale snažím se to neprirovnavat k tomu… Proto se snažím držet své pocity na uzdě…
tvé kopání kolem sebe ukazuje jak vyspěla jsi
![]()
Teď bych prosila o jeden příklad, kde kopu kolem sebe… To že je mi 19? Nebo tím ze mam vlastní názor? Nebo snad ze si chci v 19ti založit rodinu…??
@markiza81 píše:
Teď bych prosila o jeden příklad, kde kopu kolem sebe… To že je mi 19? Nebo tím ze mam vlastní názor? Nebo snad ze si chci v 19ti založit rodinu…??
Přečti si po sobě co píšeš
Hlavně to jaký stylem je to psané…
Jakým stylem…řekla bych že to píšu úplně normálně… Každý má jiný styl psaní… Ale to už tu rozebírat nemusíme… Téma je určené na. něco jiného… ![]()
@markiza81 Jsi asi trochu mimo, ne? Nejdřív napíšeš srdce rvoucí zprávu, jak se bojíš přirozeného porodu a teď nás všechny dokola napadáš, protože Ti řekneme svůj názor?
Já mám za sebou dva císaře, třetí mě čeká. Nemohla jsem si vybrat a celý život toho budu litovat. A co chceš slyšet? Že to nebolí? Že to za Tebe vyřeší doktoři, tím, že Ti vytáhnou prcka z břicha. Omysl, císař sakra bolí. Nemůžeš se 14 dní pořádně narovnat a más pod břichem hnusnou jizvu, nemůžeš fungovat u svého prcka, jak bys chtěla hned. Ještě něco, stojí Ti to za to
?
Ok chcete slyšet proč nechci k normálnímu porodu… Zemřela mi u něj teta protože jí špatně vyčistili… Ještě něco…???
@markiza81 to je mi líto, že se něco takového stalo… ale při přirozeném porodu se nečistí, nebo ano? Kdyžtak mě někdo opravte. Čeká se na to, až se porodní v pořádku placenta, či ne? Naopak při císaři se čistí „ručně“.
A myslíš, že při císaři umřít nemůžeš? Vždyť je to operace.
Vím ze je to operace… Ale prostě porod mám takto spojený s touto situací… :-/
@markiza81 píše:
Ok chcete slyšet proč nechci k normálnímu porodu… Zemřela mi u něj teta protože jí špatně vyčistili… Ještě něco…???
To je sice smutné ale nestává se to u každého porodu a každý lékař ti řekne že je cisař operace, takže tam bude určitě větší riziko než u normálního porodu
Mně stačila operace slepáku, ta bolest po probuzení a několik dni se sotva hýbat a to jsem měla dvou leté dítko. Být po sekci a starat se o novorozeně…fakt bych tohle nechtěla a nezávidím těm maminkám, které jinou možnost nemají, musí to být mnohem víc náročné.
@Kopretinkaobecna píše:
@markiza81 Jsi asi trochu mimo, ne? Nejdřív napíšeš srdce rvoucí zprávu, jak se bojíš přirozeného porodu a teď nás všechny dokola napadáš, protože Ti řekneme svůj názor?Já mám za sebou dva císaře, třetí mě čeká. Nemohla jsem si vybrat a celý život toho budu litovat. A co chceš slyšet? Že to nebolí? Že to za Tebe vyřeší doktoři, tím, že Ti vytáhnou prcka z břicha. Omysl, císař sakra bolí. Nemůžeš se 14 dní pořádně narovnat a más pod břichem hnusnou jizvu, nemůžeš fungovat u svého prcka, jak bys chtěla hned. Ještě něco, stojí Ti to za to?
Po úžasném přirozeném vaginálním porodu je řada ženských prasklá až ke konečníku, šitá uvnitř i venku po užití vexu, kleští, trpí inkontinencí, měsíc si nemůže kvůli stehům pořádně sednout, chodit, ba ani tlačit na záchodě, má vyhřezlou dělohu a musí podstoupit zdravotní perineoplastiku. O skvělém sexuálním životě po sešitém spodku ani nemluvím. Skvělé že. Ještě něco?
JInak teda jak jako vyčistili? Mně po porodu nikdy nečistili.,..placenta vyšla a pak byl konec.
@Burj Chalifa píše:
Po úžasném přirozeném vaginálním porodu je řada ženských prasklá až ke konečníku, šitá uvnitř i venku po užití vexu, kleští, trpí inkontinencí, měsíc si nemůže kvůli stehům pořádně sednout, chodit, ba ani tlačit na záchodě, má vyhřezlou dělohu a musí podstoupit zdravotní perineoplastiku. O skvělém sexuálním životě po sešitém spodku ani nemluvím. Skvělé že. Ještě něco?
Juj tvá zkušenost? Tak to nezávidím:(Já měla všechny tři porody v pohodě, až u třetího mě syn rukou nad hlavou trochu potrhal ale nic extra.
@Burj Chalifa ano, následky jsou i po přírozeném porodu, ale jde o to, že u normálního průběhu je jich míň a ženská se hojí rychlej- můj 1. (přir.) porod byl docela zabíračka a přesto jsem na tom byla mnohem mnohem líp než mé dvě spolubydlící po císaři, který měly o den dřív. A obě měly za sebou i normalní porod a říkaly, že by radši rodily znova normálně než císařem…