Císař na přání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4399
5.7.14 15:47
@JaniceB píše
Druha vec - ve vetsine porodnic delaji sekci jen v castecne anestezii…takze jsi vzhuru a pichnou ti spinal. To jsem teda zase fakt nechtela ja za zadnou cenu. Ale i k tomu musis mit papiry od lekare, ze to nejde, protoze mas treba neco s pateri atd. Nemuzes si vybrat, jak bys chtela.

Mě naopak automaticky chtěli dát celkovou narkozu a musela jsem si o částečnou říct. Doktroka mě pochválila, že je to šetrnější(proto se to dává starým lidem)ale prý to nenutí, protože to většina lidí nechce být při operaci vzhůrů…Já se taky bála jako čert, ale nakonec to bylo v pohodě, nic jsem neviděla, cítila jenom tlaky a těšila se na mimčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
5.7.14 15:50
@MilijonDolarBejby píše:
pisu svy zkusenosti a to jsem jich videla aspon 15. Mimochodem po spinale se takhle brzo zvedat clovek nema, muze to zpusobit obrovsky bolesti hlavy. To jsme tam taky meli. A po klasickym porodu se staras ihned, ne az vecer, nebo druhy den
Proste je to zbytecny risk dle me. Zensky po klasickym davno vysedavaly s mimcama po chodbach a po cisarich musely lezet. A ano 45 minut siti, ale hned jsem mohla chodit a hlavne jist jidlo, coz po operaci taky nelze. Fakt jsem rada, ze jsem mohla rodit normalne.

Já zase znám holky, co litují, že do císaře nešly :nevim: (roztrhané až na záda, klešťové porody atd.) To nejde říct tak jednoznačně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4399
5.7.14 15:58
@Bábrdl píše:
Já zase znám holky, co litují, že do císaře nešly :nevim: (roztrhané až na záda, klešťové porody atd.) To nejde říct tak jednoznačně.
:palec: někdy je císař lepší 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.14 17:26

@Bábrdl nerikam to jednoznacne, jen ze je to slozitejsi. Bylo tam pres 70 porodu a z toho jen 2 komplikovany. Po sekci tech komplikaci bylo vic. Ale jako rodit za kazdou cenu normalne je blbost

@elanaa
S tim kojenim jsem nemyslela, ze nemuze po sekci vubec, ale ze po klasickym porodu muzes hned, po sekci, kdyz musis lezet na zadech to moc nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.14 17:27
@ulice píše: :palec: někdy je císař lepší 8)

To jiste, kdyz to ohrozuje matku nebo dite, tak o tom neni pochyb

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
5.7.14 18:11

@Bábrdl Tak ja 2013 a to uz na vyber tedy nedavali…nebo ne v teto porodnici, ve ktere jsem rodila. Jenze ja mela kontraindikaci ke spinalu, takze jsem sla nakonec pod tu celkovou. (co vim, rodila jsem v narkoze jedina, ale my tam po sekci byly za tyden jen 3) a celkem rodicek asi 30. Takze to bude fakt asi jak ktera porodnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.14 18:17

@JaniceB Částečná anestezie, tedy spinální by mi nevadila. Nechci do celkové narkózy. A zdravotní problémy - hematom a masivní krvácení, několik dní hospitalizace, pak léky a klidový režim. Pak se mi v děloze objevilo něco, co neuměl nikdo pojmenovat - nějaká přepážka, nebo něco odtrženého, ale to zmizelo. Aktuálně bych měla mít stále klidový režim a mám nízko placentu, ale nezasahuje do porodních cest. Dítě bude asi větší /soudím dle předchozích/ a já mám prostě hrůzu z toho, že se během tlačení s tou placentou něco stane. Ten hematom byl částečně právě pod placentou a byl dost veliký :?

Hořovice mám trochu z ruky, ale pokud by to byla jediná možnost, jasně že tam dojedeme. Zkusím zatím menší porodnice tady kolem, mám tu dvě. Pak kdyžtak Podolí, nebo Apolináře.

• Citovat
  • Upravit
31386
6.7.14 21:12
@MilijonDolarBejby píše:@elanaa
S tim kojenim jsem nemyslela, ze nemuze po sekci vubec, ale ze po klasickym porodu muzes hned, po sekci, kdyz musis lezet na zadech to moc nejde

jo tak to jo. Ale ono po tý sekci Ti přinesou sestry miminko na přiložení, stejně je obvykle potřeba to ukázat (mimču i matce), tak ho tam tak všelijak rvou…pravda je, že v ČB v porodnici je poloha volby ta vleže, což samozřejmě po tom císaři mi přijde fakt úlet, člověk se přemlouvá ke každýmu pohybu a tady se má točit na posteli z boku na bok a ještě si přitom nějak štelovat k prsům dítě, přehazovat ho jak bramboru…to je fakt o strach. Já to prostě nedala-když jsem viděla, že je malá šikovná a snaží se, tak jsem řekla sestrám, že chci naučit polohu v sedě a bylo. Vyhovuje doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 11:47

Ja teda v poho. Cela sekce asi 40minut a manzel hned po um mne. Take jsem se hned starala o dite -24 hod po sekci urcite.
Rikavam - normalni porod boli cca 12hod pred, sekce cca 12 hod po.
Vzdy ti personal muze nabidnout neco na bolest.
A kojeni? Kojila jsme cca 30hodin po sekci - mlika bylo habadej. Nektere holky po normalnim porodu mely mleko pozdeji nez ja. Takze sekce a pozdni tvorba mleka - u mne teda nesouhlas (ale jak kdo asi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 11:49
@Anonymní píše:
Holky, máte někdo zkušenost s císařem na přání v Podolí? Podle tady toho článku to vypadá, že ho ta, udělají:
http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…

A ty chces cisare na prani? Nebo mas opravdu nejake zdrav. duvody, ktere te k tomu vedou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 11:53

@MilijonDolarBejby
Ano, po norm. porodu se staras hned, ale pokud je toho matka (ale i dite) schopna. Vetsinou slysim neco takoveho „ja byla tak dorvana a vycerpana, ze jsem ditko radej nechala nejakou hodinu u sestricek a samy mi rekly, at si jeste odpocnu“. Znam malo zen, ktere by po norm. porodu behaly jak frcky a hned se staraly. Nekolik hodin urcite kazda odpociva nebo je ji to nabidnuto. Aspon v mem okoli mam takove zname.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.14 12:03

@Markétakytka Zdravotní důvody právě nemám, jenom psychické.

• Citovat
  • Upravit
48
11.7.14 12:14
@Anonymní píše:
@Markétakytka Zdravotní důvody právě nemám, jenom psychické.

Já měla císaře z psychických důvodů, měla jsem potvrzení „jen“ od psychologa a všude v nemocniční dokumentaci je uveden důvod psychický. Zajímavé je, že mi to v jedné porodnici neuznali jako důvod a v druhé bez problémů.
Jsem strašně ráda, že se mi to povedlo dotáhnout do konce, normální porod jsem sice nezažila, tak nemůžu srovnávat, ale na ten můj budu každopádně hezky vzpomínat:).
Co se týče toho, že po CS se nemůžeš starat a apod., tak teda má zkušenost z porodnice je taková, že se tam všechny ploužily, jen po CS asi v předklonu a ani to nebylo pravidlo. Ale samozřejmě, pokud je normální porod bez komplikací a ok, tak je člověk dříve ready, ale každopádně druhý dne po CS už jsem fungovala, prostě musíš:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.14 12:41

Tak u mě CS taky nedopadne, byla jsem dnes v porodnici a nevidí důvod pro císaře. Doporučení od nikoho nemám, jen jsem se na to ptala.

Obnovovatelka

• Citovat
  • Upravit
11.7.14 13:08
@Markétakytka píše:
@MilijonDolarBejby
Ano, po norm. porodu se staras hned, ale pokud je toho matka (ale i dite) schopna. Vetsinou slysim neco takoveho „ja byla tak dorvana a vycerpana, ze jsem ditko radej nechala nejakou hodinu u sestricek a samy mi rekly, at si jeste odpocnu“. Znam malo zen, ktere by po norm. porodu behaly jak frcky a hned se staraly. Nekolik hodin urcite kazda odpociva nebo je ji to nabidnuto. Aspon v mem okoli mam takove zname.

Ano, par hodin si zdrimnes, pokud chces. Dite si ale pochovas a pomazlis hned, po cisari proste nemuzes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí