Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Billi ale budu asi potrebovat vsechnu dokumentaci ne? a tu maji v Krci..
@aakaficko jakou dokumentaci? Mně viděli v porodnici poprvé 3 týdny před termínem a po týdnu jsem šla na sekci, tam jsme udělali přijímací pohovor. Rodila jsem v Čáslavi.
@aakaficko to neporadim, jestli to rict na ferovku. Asi jo, ale spis osobne nez do telefonu. Zavolala bych, jestli me vezmou, objednala se na registraci a tam uvidis.
Ja tam sekci rodila a potom jsem tam byla jako doprovod u ksmaradcina porodu a tam sestra prohodila, ze kdyz jsem jednou rodila cisarem, tak dalsi bude asi cisar taky…tak mi prislo, ze to tam fakt asi spis tak berou.
Coz me osobne naopak stve
Ja chci jit jednou druhe dite rodit urcite zase tam, ale automaticky cisare nechci ![]()
Tak ze bych ja naopak zkusila tu Krc? ![]()
@Billi no vsechny papiry, odbery krve, streptokok a vsechno mozny co mam od doktoru za tehotenstvi.. u sebe mam ted jen tehu prukazku
@Pherenike jj jestli nechces cisare, tak Krc je spravna volba
zkusim ten Benesov a uvidim co mne reknou..
@aakaficko staci ti tehotenska prukazka…UTZ, monitor si udelaji sami a i toho streptokoka…hlavne fofr, tlaci te cas
A dej mi vedet, jak jsi dopadla ![]()
@aakaficko tak jsem to měla u obou porodů. Všechno měl u sebe gynekolog a do porodnice jsem šla jen s průkazkou a nikdo s tím neměl problém. ![]()
Detaily bych řešila osobně s nimi.
Ahoj, tak já jsem taky po dvou císařich, i když jsem chtěla druhé dítě rodit normálně. Můj gynekolog mi řekl, že když byl jednou císař bude i druhý, protože je velké riziko rupnutí. Napsal mi jenom doporučení do porodnice a s tím jsem tam šla a samozřejmě průkazka. Nic víc po mně nechtěli. Všechno potřebné je napsané v průkazce, žádná dokumentace není třeba když je těhu průkazka, tam je vše. Taky bych zkusila zavolat do jiné porodnice a říct, že máš po jednom císaři, bolí tě jizva a v porodnici, kde jsi chtěla rodit malují, tak jestli by tě nevzali. A pokud by řekli, proč tak pozdě, (císař se dělá od 38 týdne) tak bych jim to asi řekla, že tě posílají na přirozený porod a ty se toho bojíš, když tě jizva dost bolí a i tvůj gynekolog ti císaře doporučuje.
@aakaficko nevolila bych nějaký direktivní tón (jako císař a basta), spíš slušně vysvětlit situaci, ten, kdo hovor přijme (nejspíš nějaká sestra nebo max. vrchní) budou mít cca povědomost, co u nich „řežou“ a buď tě pozvou do nějaké indikační poradny nebo rovnou odpálkujou.
papírama si hlavu nedělej, to je jen pražská specialita ty registrace, všude jinde prostě přijdeš do porodnice s bolestma (nebo tě tam pošle gynekolog abyses domluvila, zda je to na sekci-třeba když máš plod KP atd.) a žádný papíry tam nemají. Průkazku snad máš a předoperační si vyřídí sami.
Tak do Benesova jsem volala a bohuzel mne vzit nemuzou, na cisare objednavaji uz v 36. tt a maji plno
hrozne mne to mrzi, mluvila sem primo s nejakym doktorem a byl moc milej.. rikal, at vynecham doktora Severa a obratim se primo na primare Kolka v Krci..
je to strasne pozde uz a nikde mne nevezmou ![]()
@aakaficko zkus jiný v okolí…fakt je, že ten vysoký tt asi bude komplikace, ale věřím že někde místo mají.
V Horovicich te vezmou a me tam sekci udelali.Po dalnici jsi tam z Prahy za pul hodiny.
@aakaficko jeee tak skoda, zes to neresila uz driv, vid? Byvali by te tam jinak fakt asi bez problemu vzali, co?
@elanaa ze ja blbka se registrovala do Podoli, vubec sem nevedela, ze tam proste cisare nedelaji.. ![]()
@aakaficko řekla bych, že jsem po sekci a bolí mě jizva. Víc bych nepitvala.