Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Terdul ja myslela, ze bude primar stat za nazorem svyho doktora, tak sem o tom ani neuvazovala.. ![]()
@aakaficko A nechces rodit uplne jinde? V Hradci Kralove berou bez objednani a maji nazor take, ze kdyz je jednou sc, tak zkusi prirozene, pokud pacientka chce, ale jinak sc. Mne rovnou rikali, kdyby jizva bolela, tak se nesmi rodit, sle sc. Navic pokud mas panicky strach u normalniho porodu, je to take indikace k sc. Ja to nechapu, treba v HK, pokud je vse v poradku, tak zena rodi sc v den terminu. Mne dokonce nechali prenaset. A pak me objednali hned na druhy den. Ta Praha a okoli je teda dost divny se mi zda. At poridis a hlavne se nestresuj. To je sileny, strasit tehulku pred porodem. Ale neboj, dobre vse dopadne, hlavne napis, jak jsi poridila, myslim na tebe. ![]()
Nechápu někdy to riziko, jaké ti lékaři podstupují a vystavují rodičky, já jsem rodila naposledy (páté dítě) císařem. Ve 38. týdnu byla malá pořád koncem pánevním nebo v příčné…k tomu masivní hemeroidy, vysokej věk, problémy s krví. A v naší porodnici trval primář na přirozeném porodu koncem pánevním. Doktorka ho volala ke konzultaci, aby mi to řekl, on přišel už dost podrážděnej (asi ho to obtěžovalo) se na mě obořil, co chci, že porod koncem pánevním je přirozenej, že nechápe, co chci…tak jsem celá vyděšená řekla, že jsem vyjádřila obavy z přirozeného porodu koncem pánevním, z velkého nástřihu, z rizika pro dítě. A on se na mě normálně podíval a s takovým zlomyslným pohledem mi řekl, že jsem si něměla pořizovat pátý dítě, když se bojím rodit! Jestli je nebo není dobrej doktor nebudu spekulovat, u mě spadl tak hluboko, že jsem z tý ordinace vyběhla a jela rovnou do 20km vzdálené porodnice (na tichou radu lékařky, která ho k tý konzultaci zavolala), kde mi ihned naplánovali císaře. Ovšem nic není jednoduchý, takže komplikace byly - jezdila jsem měsíc na čištění jizvy s otevřeným břichem. Každopádně malá byla nakonec v příčné poloze, tak by se císař dělal i tak, ale do tý porodnice už by mě nedostal. Chování „řeznickýho psa“ se mě opravdu dotklo. Chybí mu lidskost a empatie, bohužel to vrhá špatný stín na celou porodnici.
Anonym proto, že bych nerada, aby měla problémy lékařka, která mi poradila jít rodit jinam a evidentně s primářem nesouhlasila.
@Smajlina_2012 @Terdul diky holky, zkusim jeste myho gynekologa, jestli by nezavolal do Krce a nedomluvil by mne to tam.. a pokud nic tak ve ctvrtek zkusim ten Hradec.. je mne z toho tak smutno, snazim se nenervovat, ale ted to fakt nejde
![]()
Ještě bych zkusila Mělník, kámoška byla na tom úplně stejně jako ty a bez problémů jí rovnou vzali na cs… A celkově za nás obě i další holky porodnice na Mělníku super;-)
@Anonymní píše:
Nechápu někdy to riziko, jaké ti lékaři podstupují a vystavují rodičky, já jsem rodila naposledy (páté dítě) císařem. Ve 38. týdnu byla malá pořád koncem pánevním nebo v příčné…k tomu masivní hemeroidy, vysokej věk, problémy s krví. A v naší porodnici trval primář na přirozeném porodu koncem pánevním. Doktorka ho volala ke konzultaci, aby mi to řekl, on přišel už dost podrážděnej (asi ho to obtěžovalo) se na mě obořil, co chci, že porod koncem pánevním je přirozenej, že nechápe, co chci…tak jsem celá vyděšená řekla, že jsem vyjádřila obavy z přirozeného porodu koncem pánevním, z velkého nástřihu, z rizika pro dítě. A on se na mě normálně podíval a s takovým zlomyslným pohledem mi řekl, že jsem si něměla pořizovat pátý dítě, když se bojím rodit! Jestli je nebo není dobrej doktor nebudu spekulovat, u mě spadl tak hluboko, že jsem z tý ordinace vyběhla a jela rovnou do 20km vzdálené porodnice (na tichou radu lékařky, která ho k tý konzultaci zavolala), kde mi ihned naplánovali císaře. Ovšem nic není jednoduchý, takže komplikace byly - jezdila jsem měsíc na čištění jizvy s otevřeným břichem. Každopádně malá byla nakonec v příčné poloze, tak by se císař dělal i tak, ale do tý porodnice už by mě nedostal. Chování „řeznickýho psa“ se mě opravdu dotklo. Chybí mu lidskost a empatie, bohužel to vrhá špatný stín na celou porodnici.
Anonym proto, že bych nerada, aby měla problémy lékařka, která mi poradila jít rodit jinam a evidentně s primářem nesouhlasila.
Mohla byste mi prosim napsat do zpravy, jaka to byla porodnice? Nebo jen jestli to byla jina, nez Horovice, to mi staci. Minule mi tam CS udelali na radu meho gynekologa a s papirem od psychologa, ale i tak mam strach u druheho, nevim, na koho tam narazim ![]()
@aakaficko Necetla sem uplne celou diskuzi ale:
b) zkus zavolat do Pribrami - sem z Prahy, ale rodila sem tam(CS) a nemuzu si vynachvalit pristup(sem tokofobicka)
@koala123 píše:
Mohla byste mi prosim napsat do zpravy, jaka to byla porodnice? Nebo jen jestli to byla jina, nez Horovice, to mi staci. Minule mi tam CS udelali na radu meho gynekologa a s papirem od psychologa, ale i tak mam strach u druheho, nevim, na koho tam narazim
Po prvnim CS se automaticky nabizi druhy, ne?
Ja tez rodila v HK a cisate me udělali bez problemu s dokonce mi doktor rekl, že pokud znovu otehotnim tak pujdu na cisare automaticky znovu. Zkus zavolat tam.
Ze zkušenosti posledních týdnů vím, že v Krči nechávají přenášet, porod vyvolávají a nehledí na velikost mimi po předchozím cs. Bolest jizvy pro ně není důvod k provedení cs. Ve čt tam jedna slečna porodila přirozeně 4 kg mimi, i když je prosila do poslední chvíle o cs kvůli bolesti jizvy. Oni šijí dvojitým stehem a proto chtějí rodit i přes první cs přirozeně. Problém je v tom, že já rodila poprvé v Podolí a mám to jen jednou vrstvou.. ani ve snu mně nenapadlo, že týden před porodem nebudu vědět kde rodit, když registraci mám už od 14 tt
![]()
Rozhoduje tam o tom mudr. Sever, který rozhoduje po tel aniž mi rodičku viděl a mluvil s ní ![]()
@aakaficko píše:
Ze zkušenosti posledních týdnů vím, že v Krči nechávají přenášet, porod vyvolávají a nehledí na velikost mimi po předchozím cs. Bolest jizvy pro ně není důvod k provedení cs. Ve čt tam jedna slečna porodila přirozeně 4 kg mimi, i když je prosila do poslední chvíle o cs kvůli bolesti jizvy. Oni šijí dvojitým stehem a proto chtějí rodit i přes první cs přirozeně. Problém je v tom, že já rodila poprvé v Podolí a mám to jen jednou vrstvou.. ani ve snu mně nenapadlo, že týden před porodem nebudu vědět kde rodit, když registraci mám už od 14 tt![]()
Rozhoduje tam o tom mudr. Sever, který rozhoduje po tel aniž mi rodičku viděl a mluvil s ní
To je hrůza. S obálkou by to určitě šlo
![]()
Ahoj,
no jsem rozhodnuta, ze zitra zkusim zavolat svymu gynekologovi at mne poradi co mam delat, jsem rozhodnuta, ze zustat v Krci a nechat si vyvolavat - ANI NAHODOU!!
Kdyz neporadi, tak zkusim obvolat vsechny porodnice v Cechach a snad me nekdo vezme.. ![]()
@aakaficko vezme a určitě se nesnižuj k tomu, abys někomu nabízela úplatek. Indikaci máš, to, že si jeden doktor v jedné nemocnici honí triko a potřebuje komusi cosi dokázat, není důvod, abys sama sebe ponižovala. Jak i jen z rozhovoru s tím dr. z benešovské (nebo která to byla) nemocnice vidíš, že „normální“ by bylo řez provést, tak to bude opravdu jen o kapacitě, ale spousta těch malých nemocnic dělá pár řezů a vede pár porodů do týdne (mám tetu v malé porodnici v JČ a když se jí ptám, mívají tam tak dvě pocísařové maminky a čtyři po spontánním porodu třeba, ale liší se to, někdy mají fakt skoro prázdno) a tam snad nebude problém.
@elanaa dekuju, verim, ze to musi dobre dopadnout.. sem rada, ze ste mne tady radily a neodsoudily me, ze jsem histerka, kdyz nechci rodit po cisari a s bolestma prirozene..
urcite dam vedet jak zitra dopadnu
vypsala sem si porodnice: Horovice, Melnik, Pribram, Hradec Kralove a Neratovice - vsechny tak 1 hod od Prahy, coz by slo.. tak uvidim kde me pripadne budou chtit ![]()