Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Alice.007 píše:
nevím právě, musím se na to ještě zeptat, snad jo…doufám
Ja myslim, ze indukci muzes odmitnout, ale urcite se to nekam pise(doktori s epotrebuji sichrovat, coz se na jendu stranu ani nedivim).
Ale neverim tomu, ze kdyz se porod nerozbehne sam, ze pak udelaji SC. To urcite ne. Ale ssamozrejme, jak kde, opravdu je mezi porodnicemi velky rozdil.
@Anonymní píše:
Wendy tak to ti moc gratuluji, ze jsi to nevzdala a dotahla to az k terminu! Ja uz pomalu nedoufala. Moc ti drzim palce a pozor, uz moc nikam nejezdi, protoze v jine porodnici by ti ho nemuseli udelat. Dnes mi to rekl ten muj mudr, ze at radeji se drzim kolem komina, protoze jinde by treba moji indikaci nebrali. Kazdopadne mam uz predoperacni vysetreni a v prukazce zatucnene fixem cs. Stale se usmivam, neni divu, ten stres pred tim me fakt dostaval. A kdo chce at si rodi normalne, i kdyz v dnesni dobe normalne je vlastne jak? Vyvolávacky, stres, vyvolavacky, hopsani po brise, nastrih az k zadku a nakonec siti i delohy… ja podruhe ani nahodou! A obr to tedy byl a bude zase.
Taky dobre napsano.
je fakt, ze se v dnesni dobe hodne vyvolava, coz teda podle mne je jedna z horsich variant, protoze telo na to e´vetsinou neni vubec nachystany. A nektere takove porody prave konci cisarem, protoze se to proste od zacatkunekde pokazi. A thle urcite neni prirozeny porod.
@Anonymní píše:
Wendy tak to ti moc gratuluji, ze jsi to nevzdala a dotahla to az k terminu! Ja uz pomalu nedoufala. Moc ti drzim palce a pozor, uz moc nikam nejezdi, protoze v jine porodnici by ti ho nemuseli udelat. Dnes mi to rekl ten muj mudr, ze at radeji se drzim kolem komina, protoze jinde by treba moji indikaci nebrali. Kazdopadne mam uz predoperacni vysetreni a v prukazce zatucnene fixem cs. Stale se usmivam, neni divu, ten stres pred tim me fakt dostaval. A kdo chce at si rodi normalne, i kdyz v dnesni dobe normalne je vlastne jak? Vyvolávacky, stres, vyvolavacky, hopsani po brise, nastrih az k zadku a nakonec siti i delohy… ja podruhe ani nahodou! A obr to tedy byl a bude zase.
Děkuji, taky by mě ani ve snu ráno nenapadlo, že to nakonec vyřeším tak rychle, v pohodičce a v podstatě i s úsměvem personálu:) Kolem komína se držím už dlouho, je mi to jasné:) A taky už se zase usmívám!!!
I když se za ten svůj strach stydím, tak jsem ráda, že jsem v klidu a splnilo se mi to, o co jsem usilovala!
Tak to je moc dobre a vubec se nestid. Mas termin na cs zacatek kvetna, jsi psala, tak ne ze pak se na nas vyprdnes a nepodelis se! Ja mam cs pak kousek po tobe ![]()
@Anonymní píše:
Tak to je moc dobre a vubec se nestid. Mas termin na cs zacatek kvetna, jsi psala, tak ne ze pak se na nas vyprdnes a nepodelis se! Ja mam cs pak kousek po tobe
No aby to jeste nakonec nebyl stejny nebo podobny termin:), zacatek ano, ale ne uplnyproste do prvni tretiny kvetna:). neboj, napisu a ty taky! No ale jen me napada, mi rikali predoperacni az 14 dni predem, drive ne, takze ficim az koncem oristiho tydne, teda uzbtohoto tydne:), takze vys teoreticky nemela jit pozdeji, ale zase tomuze byt vsude jinak, asi:)
No na gynde uz mam veskere odbery- delali mi to ted v patek (krev a moc),
5.5. Rano jdu sepsat porodopis a ten stejny den odpoledne jdu k internistovi
a 9.6. Jdu ohledne anestezie. Termin nastupu mam 15.5. V 5h odpoledne
a cs 16.5. Rano
, takze jsem ted 36tt a kousek. Takze hodne pětek no ne?
…to aby jsi me pak poznala, kdyz si ted hraji na inkognito ![]()
Jeva, no tak to bychom už měli být doma:), tak se budu těšit na zprávy
Jinak já jdu zatím jen na předoperační (krev, moč, nějaké papíry), ale kdoví co všechno se tam bude dít, ty to máš tak nějak složitěji:)
Ahoj miminko ještě nečekám ale snažíme se a už teď myslím na to jak zvládnu porod… Řekla bych že z toho mám větší strach než má normálně byt…ale zároveň bych si ty chvíle v porodnici chtěla vyzkoušet… Něčím jestli je to strach co respekt… Ale mám takový blby pocit… Co když to nezvládnu… Co když budu v bolestech a pak mě stejně pošlou na císaře… No prostě nevím co to semnou v tomhle směru ke…:-(
Ja mela prirozeny porod i cisare a prirozeny o dost lepsa.Po cisari jsem mela bolesti dyl.
@markiza81 řešíš hlouposti. Sathuješ kalhoty a brod ještě není. ![]()
Snažila jsme se jen popsat pocit ve mě jestli stim máte problém tak prosím bez komentáře
Nechápu proč se každá porodem tak stresuje a bojí se ho. Než jsem měla děti, i píchnutí jehly byl pro mě mega úraz:))a Ted čekám čtvrté dítko a na porod se moc těším:))Nemyslete na to že to bude bolet, myslete na to, že na konci čeká něco krásného:)Stejně porodit musíte a u císaře není o co stát. Já se naopak bojím, aby z nějakého důvodu na mě nečíhal císař. Nechci ho. Poslední porod trval jen 5 hodin a i když měl malej víc jak 4 kg, byla to brnkačka:)Mohla jsem pak hned sedět, pohybovat se bez problémů apod.
@markiza81 píše:
Snažila jsme se jen popsat pocit ve mě jestli stim máte problém tak prosím bez komentáře
Já problém nemám, mám 3 děti a všechny přirozeně. Ty ho máš a stavíš světu na odiv ![]()
No tak na takový řeči jsem čekala..pro hlupáka každý hloupý… Takhle nějak bych to ukončila…