Císař na přání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1416
16.3.14 22:51
@Andy27 píše:
Celou tu hodinu si nemohla dychat a zvracela si? 8o

Jakmile vyndali maleho, tak jsem se uz jenom soustredila na jeho plac a koukala, kam ho nesou, jedtli je v poradku.. Najednou jsem uplne zapomnela, ze mi je spatne. Do ty doby hruza. Vzdycky mi na chvilku dali kyslikovou masku, pak jak jsem zacala zvracet tak mi ji zas museli sundat.. Pak na sebe kriceli, ze zvracim, at mi daji jeste 10ml neceho, pak jsem slysela, ze se zabarvuje moc.. No celkove jsem to hlavne psychicky moc nedavala.. Ale kazdy to snasi jinak. Nechci tu nikoho strasit, prezila jsem. Oba jsme zdravy a to je hlavni :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.14 23:01

@my_nickname
Ja nevim, ono asi zalezi na tom, zda je epidural nebo celkova. Mne tedy po celkove nebylo vubec nic. Citila jsme se docela dobra, jen mnou trepala jako zimnice. V celkove jsem byla cca 30minut.
Ale slysela jsem, ze pri pripadnem 2. cisari trva narkoza nebo pobyt na sale dele - tak nevim.
Chtela jsem u 2. ditete - kdyby byl cisar - epidural, ale predstava, ze jim tam budu lezet hodinu pri vedomi mne desi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
16.3.14 23:29
@Markétakytka píše:
@my_nickname
Ja nevim, ono asi zalezi na tom, zda je epidural nebo celkova. Mne tedy po celkove nebylo vubec nic. Citila jsme se docela dobra, jen mnou trepala jako zimnice. V celkove jsem byla cca 30minut.
Ale slysela jsem, ze pri pripadnem 2. cisari trva narkoza nebo pobyt na sale dele - tak nevim.
Chtela jsem u 2. ditete - kdyby byl cisar - epidural, ale predstava, ze jim tam budu lezet hodinu pri vedomi mne desi.

Ja mela spinal. Chtela jsem hned videt maleho a vedt, jestli je v poradku.. Ale slyset je behem ty operace nebylo nic prijemnyho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.3.14 23:48

Napsala jsem nejprve roman, ale pak jsem to smazala, Protoze do toho asi vazne nikomu nic neni a ne každý by me pochopil. Vsem maminkam, ktere chteji cs vzkazuji, ze nejdulezitejsi je najit dobreho doktora, kteremu nejste lhostejna a umi naslouchat. Nejhorsi jsou stare struktury se syndromem vyhoreni… najdete si ho, vyplati se to. Takovy doktor vam dokaze pomoci a nebudete se muset citit, jako debil, ktery zebra a nedustojne skemra… ja mela prvni porod rychly, ale sileny, alespon pro me byl. Dite 4, 15kg, pridusene. Zasivali me dlouho a diky velkemu poraneni a hemoroidum jsem kojila ve stoje, protoze sednout si fakt neslo. Vsechno se hojilo sice dobre, ale i po navratu domu nic moc… sex ani nezminuji. Psychika v řiti a predstava, ze tohle bych zazila znovu…ani nahodou. Zaplat buh a má neoblomnost, dotahla jsem to k planovanemu cisari a budu tedy rodit sveho druheho potomka jinak. Nerikam, ze se nebojim, nerikam, ze to bude parada, ale po mnoha probdelych nocich strachu, konecne spim dobre a svet je hned nejak hezci. Treba to bude taky masakr, ale to necham na panu bohu. Ma pravdu ta, ktera rekne, ze je blbost cs, kdyz je zena jinak zdrava. Ja se bohuzel necitim zdrava dusevne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
26.3.14 12:54

@itaaaa Ahojky, myslím, že se nemáš čeho bát. Přeju hodně štěstí, ať to dobře zvládnete. Pokud máš dobrého doktora, je to výhra.
Já si císaře taky vydupala a nelituji ani na moment. Byl to pro mne krásný zážitek bez bolesti, nervů. Měla jsem epidurál, celkovou anestezii jsem nechtěla, abych mimčo mohla hned vidět. Všichni se mnou celou dobu hezky mluvili, byli strašně hodní, úžasní.
Nádhera, manžel si to taky užil. Přirozený porod už nikdy více, chtěla jsem umřít, malýho jsem přidusila. Už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.3.14 17:12

Dekuji za podporu ;), nějak tak jsem to měla i ja s tím porodem. Říkala jsem si, ze snad už uvidím tunel a na konci světlo. Ano, strach mám, ale jiný, proste jsem celkové klidnější. Dokonce mi doktor řekl, ze me prvně vidí se usmívat a ze jsem ‚rozkvetla‘. Mám hodneho a schopného doktora, který mi opravdu nezištně pomohl k cs. Je zlatý!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.14 18:40

@itaaaa
Já tě určitě odsuzovat nebudu. :-)
Jen se chci zeptat, jako co ti Dr, napise, aby ti udelali cisar? Mam dojem, ze se porodnice dost zdrahaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
26.3.14 22:29

Pred prvnim porodem mi zemrela maminka, takze jsem se dost sesypala a i kdyz jsem mela brat leky, nechtela jsem a snazila se to zvládnout. Kombinace psychiky, velkeho mimi a stresu udelala sve. Takze ja jeste pred druhym tehu rovnou upozornovala doktoram ze to fakt nechci znovu zazit. Bohuzel jsem jeste v te dobe netusila, ze se mi spolecne s rostoucim brichem vic a vic vraci stejne prozitky spojene s maminkou a panika… sla jsem za doktorem a on me poslal k psycholozce, ktera mi sice nedala zadny papír, ani jsem nic takoveho nečekala. Ja chtela pomoct a ne jen papír. Dle jejiho nazoru mam stavy úzkosti a to jsem pak rekla doktorovi. Ten napsal zpravu, ze mam strach z porodu, velký plod, umrti v rodine v prvnim tehu a ze chodim k psycholozce a mam brat leky, ktere fakt nechci, coz tam nenapsal. Nebudu prece brat lexaurin, ktery je za 1. Navykovy, za 2. Neni to prave pro me, coz mi potvrdila i ta psycholozka. Ta mi rekla, ze jsem mela prijit uz davno a ze spis bych mela brat leky na deprese, coz do porodu uz stejne nema valneho vysledku. No muzu vam vsem rici, ze termin na cs byl a je pro me tak osvobozujici, ze od te doby spim mnohem lepe a hlavne se citim dusevne klidnejsi. Podotykam, ze nikdo za to nic nechtel. Vse je hlavne o lidech!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
27.3.14 20:52

Co bych za to dala, kdybych mohla rodit normálně… Bohužel mám hodně úzkou pánev a normální porod asi nikdy nezažiju… Mám za sebou SC a přes měsíc a půl trvalo, než jsem vlastně normálně fungovala… Fakt jako nechápu, že si dávají SC ženy na přání, když normální porod nezažily… U těch co to zažily bych to pochopila… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
28.3.14 12:42

@Katka92
Já měla velké štěstí, že po vytouženém císaři jsem se zotavila do týdne a to fakt nekecám :D
Jizvu jsem skoro necítila, vysávala, uklízela, žehlila bez omezení.
Ten první týden byl teda bolestivý, ale pak zázrak. Možná i tím, jak jsme byli celkově v pohodě, to šlo samo.
Každý to snáší jinak, přála bych všem takový hladký průběh.
A právě, že jsem zažila hrozný porod přirozený, nemohu si to vynachválit. Už do porodnice jsem šla právě v klidu a těšila jsem se :D. Kdybych šla rodit opět normálně, asi bych se zhroutila.
Ať jste hodně zdraví :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
28.3.14 18:46

@lentilka79 - Tak to opravdu závidim. Já chodila shrbená jak babička s hrbem asi 14 dní… mám 3 měsíce po porodu a jizva mě při změně počasí bolí… Když máš za sebou normální porod, tak to pak chápu. Jen nechápu ty, co to nikdy nezažily a hned podplácí doktory a žádají o císaře. :andel:
Děkuji, také ať jste s dětma zdraví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.14 22:40

@Katka92
Já myslím, že přeci SC na přání u nás nejde. Je fakt, že asi kdo hledá, tak najde doktora i špitál, kde někoho ukecá. Ale jinak snad pokud žena nemá nějaké zdrav. důvody (KP, příčná poloha plodu, zdrav.stav matky apod.), tak ji nikdo jen tak SC neudělá. Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.14 10:04

Je jasné, ze vysloveně přání moc neuspěje. Důležité je najít cestu, něčeho se chytit a jít za tím. Se slovy ja bych si prala neuspejete nikde. Ženy, jsme přece silné a odhodlane, takže když si opravdu ze srdce něco přejeme, dokážeme nemožné, natož cs ;)

• Citovat
  • Upravit
15
7.4.14 18:14

@Markétakytka Někde jsem četla, že to jde… Snad, když má žena velký strach a má to schválené od doktora…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
16.4.14 16:35

Halóoo, prosím o pomoc, snad je tato diskuze ještě živá:)
Prosím, poraďte, kde udělají CS na přání, ať to stojí co to stojí, už nemám moc času. Je mi jasné, že to nikdo neřekne, tak prosím do zprávy, budu úplně nejvíc vděčná!!!
Nebo ještě možnost, kde uznají indikaci napsanou od psychologa.

Příspěvek upraven 23.04.14 v 14:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky