Císař na přání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1854
8.1.14 12:04

@Billi

V Krnově maji k cisařům pozitivní vztah?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.14 12:06
@lentilka248 píše:
@inthense jo, máš asi pravdu..tady ale nikdo nerozporuje to, že je císař operace se všemi riziky..ale pro dítě je prostě rizikový méně..sice z psychologicko-emocionálního hlediska jsou různá tvrzení i mezi odbornou veřejností(občas jezdím na neonatologické kongrey přednášet), ale pokud bych věděla, že je tam nějaké riziko pro dítě(mám pánev o 5cm menší než je norma) apod..tak bych volila jednoznačně císaře..A když někdo psal, že je jedno, jestli je císař plánovaný nebo akutní..tak se hluboce, ale opravdu hluboce plete..
U akutního císaře je za A vše narychlo, za B se k němu často přistupuje už po delší době, rodička je vyčerpaná, dítě přidušené apod..žena často mívá pocit, že selhala, že se prostě vzdala uprostřed porodu, že je neschopná, i tu rekonvalescenci prožívá hůř-už je to tam vše „roztažené a nachystané“ na normální porod apod.
Zatímco u plánované sekce je žena se situací většinou srovnaná, není vyčerpaná dlouhým tlačením, na všechno je dost času apod..
Takže rozdíl tam je opravdu značný..

Naprosto s Tebou souhlasím!! Prožila jsem si oboje a rozhodně je velikánský rozdíl mezi akutním a plánovaným. Akutní byl děs běs, vše si pamatuju z dálky, kdo by taky ne, po 12 hodinách kontrakcí. Plánovaný byl super ( tedy až na pocit, že se mi hrabou v břiše a já to cítím 8) )
U prvního jsem syna viděla až po dlouhých 7 hodinách. Rozkojili jsme se skvěle, problém nebyl, ale byla to bezmoc to všechno zvládnout.
U druhého císaře jsem syna viděla okamžitě, mezitím, co mě šili a dávali dohromady syna dali manželovi. Při přívozu na pokoj mi ho okamžitě přiložili, bylo to cca 30 minut a nechali nám ho, jak dlouho jsme chtěli :-).

Prostě ten pocit, že vím, jak to bude a bude to napohodu a ne ve stresu byl k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
8.1.14 12:10

@Kopretinkaobecna díky za zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.1.14 12:11
@Lolllo píše:
@BilliV Krnově maji k cisařům pozitivní vztah?

To nevím, ale někde tady na stránkách vkládala PA právě z Krnova fotky a popis plánovaného císaře. Vypadalo to naprosto skvěle. Mě to naprosto nadchlo.

• Citovat
  • Upravit
Kla
2535
8.1.14 15:27

První dítě se narodilo akutní sekcí. Fyzicky jsem se z toho oklepala docela rychle, ale psychicky jsem mela pocit ukradeného porodu. Kdo nezazije nepochopi. Mimcu slably ozvy a byl priduseny. Vsichni meli na vsechno hrozne casu, dite musim vychovavat ja. Do tri let krome castych zanetu str. ucha naprosto zdrave dite, pozdeji se rozvinula alergie a zacina se rozbihat astma. Mame alergickou zatez v rodine.

Druhe dite se narodilo prirozene, pridusene a s urcitou deformaci obliceje, ktera se zda se srovnala, od 4 mesicu neustale dychaci infekce, antibiotika, laryngitidy i urcity psychicky opozdeny vyvoj. Ja rok problemy s mocenim atd. Mesic jsem nevydrzela dele stat, jake jsem mela dole bolesti.

Treti dite po zkusenostech a moji intuici jsem nakonec na posledni chvili zvolila CS, nebyl na prani, vedela jsem, ze by porod skoncil akutni sekci. Navic jsem chtela zdrave dite!!! Zadny lekar se nemusi o narozene dite starat, pouze o to vlastni. Rekonvalescence je asi nejdelsi je to i tim, ze mam tri deti a uz to je dost narocne navic komplikace s jizvou. Kojeni se rozbehlo drive nez rodicce po vaginalnim porodu :-), dite prospiva.

Pokud chce nekdo CS fakt na prani, tak si myslim, ze to je ale chyba porodnic, lekaru a ne dotycnych zen. Sama mam ted zkusenost, ze staci narazit na jednoho vola a totalne vas to psychicky semele. Dokud se nebudou umet porodnici chovat k tehotnym a rodickam, dokud se k nim nebudou chovat jako rovny k rovnemu a budou brat v potaz, ze dite nosi celych 9 mesicu v brise dotycne tehotne a ne porodnici, ze za tech devet mesicu tak nejak sve dite poznaji a dokazi nekdy vycitit vic, nez si porodnik mysli, tak se mozna ty pocty CS rezu na prani snizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
8.1.14 16:39

@Kla :palec:
Taky úplně nesouhlasím s císařem na přání „jen tak“..zahladatelka ale je jiný případ, nevím, jestli jsi četla celou diskusi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
8.1.14 17:02

Lentilko,

já tak trochu nechápu ten postoj „nesouhlasím s císařem na přání“, to je pro mě úplně stejné, jako bys nesouhlasila s antikoncepcí nebo s nošením make-upu. Je to tělo té ženy a ona má právo o něm rozhodovat. Člověk si dneska může pomalu necha přišít nos na záda, ale jak porodí svoje dítě rozhodovat nesmí? Když navíc většinu těch rizik nese matka a ne to dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
8.1.14 17:06
@Raluca píše:
Lentilko,já tak trochu nechápu ten postoj „nesouhlasím s císařem na přání“, to je pro mě úplně stejné, jako bys nesouhlasila s antikoncepcí nebo s nošením make-upu. Je to tělo té ženy a ona má právo o něm rozhodovat. Člověk si dneska může pomalu necha přišít nos na záda, ale jak porodí svoje dítě rozhodovat nesmí? Když navíc většinu těch rizik nese matka a ne to dítě?

tak to je naprosto výstižné. Co má kdo právo souhlasit nebo nesouhlasit se způsobem porodu jiné ženy? Odpovědnost nenese, platit ze svého to nebude… je mi zle z toho, jak má někdo potřebu druhému vnucovat, jak by měl chtít porodit a co si přát :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
8.1.14 17:08
@mischelinka píše:
tak to je naprosto výstižné. Co má kdo právo souhlasit nebo nesouhlasit se způsobem porodu jiné ženy? Odpovědnost nenese, platit ze svého to nebude… je mi zle z toho, jak má někdo potřebu druhému vnucovat, jak by měl chtít porodit a co si přát :x

Michelinko,

a o postižené dítě se taky ten porodník, co třeba kvůli kafíčku způsobí přidušení dítěte, taky starat nebude :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.1.14 17:13

Tak já si myslím, že u prvorodiček je nějaké minimální procento těch, které chtějí vyloženě na císaře z vlastní vůle. Já myslím, že většina matek (i podle toho, co jsem vyčetla tady na Emiminu) chce ten svůj přirozený porod. A další většina ho chce i po prvním císaři. Ale strach hraje neskutečně velkou roli a zrovna při porodu, si myslím, pro něj není moc prostor.
Já sama třeba taky nevím, jak bych chtěla rodit podruhé, jestli budeme mít to štěstí druhého těhotenství. Malý se narodil císařem po 2,5 dnech bolestí, kdy jsem se vůbec neotevírala, porod se mi začal zastavovat. Pak jsme se rozhodli, že mi napíchnou páteř na epidurál a začnou mi dávat Oxytocin. Ale ejhle epidurál se nezdařil, protože přes syna v zádech jsem se bolestí nedokázala prohnout tolik, aby se mohla doktorka správně napíchnout a nakonec se propíchla daleko v páteři k míše a nastal problém s tím, že jsem dostala nakázáno zůstat leže vodorovně s hlavou položenou, aby nenastaly problémy s tou míchou. Vzhledem k tomu, že jsem se neotevírala a kontrakce jsem si nemohla ani rozchodit, tak mi milosrdně ukončili trápení a NAVRHLI (to zdůrazňuji) mi císaře. No neváhala jsem.
Takže já budu do dalšího porodu vstupovat s tím, že jestli nebudu moct rodit přirozeně, tak na císaře jedině v narkóze, protože z vpichů do zad už mám opravdu strach a do přirozeného porodu půjdu s tím, že epidurál taky už nechci.

A opravdu mi věřte, že i mě to po tý operaci bolelo, špatně se mi vstávalo, špatně se mi začínalo kojit, hlava se mi motala jak na kolotoči na operačním stole jsem se jim při probouzení v křečím třásla, ale věřím tomu, že po normálním porodu to nebude o moc lepší.
Ale stojím si za tím, že to klidně podstoupím znovu, než abych ohrozila svoje dítě.

• Citovat
  • Upravit
Kla
2535
8.1.14 17:23

Zakladatelka je jiny pripad ten naprosto chapu. Ale ja osobne jsem spis dost nastvana na to, ze vetsina nasich medialnich hvezd ma cisare na prani a jine zeny treba jenom diky tomu, ze maji dr. na vse hrozne casu museji potom vychovavat postizene deti nedejboze oplakavat smrt ditete.

Ja uz bych nikdy nesla do spinalu. Pro me desnej zazitek. Pri prvnim porodu jsem mela epidural a defakto jsem nemela vubec zadne bolesti tech jsem si uzila pri porodu dost.

Taky mi prijde, ze v porodnicich pristupuji k rodickam podle sveho jak se jim zrovna chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
8.1.14 19:42

Maminky, děkuji za jakýkoliv názor. Opravdu mě nejde o to, že bych nechtěla rodit vaginálně kvůli bolestem, to je mi jasné, že bolesti budou i při císaři a hlavně po něm, to bych si klidně vytrpěla kvůli oboum variantám. Já jen nechci zažít přidušení dítěte kleštěma, následný strach, odvoz na druhý konec republiky, být bez dítěte a pak se celý život strachovat, uda to na něm nechalo následky nebo ne. Jasně, že i při císaři mohou bát komplikace, ale dobrovolně nechci jít do něřeho, co jsem už zařila a ráda bych, pokud je jiná možnost, aby se mé dítě narodilo zdravé a bylo v pořádku. I když mě to ani při císaři nikdo nezaručí. Ale aspon budu vědět, že jsem se snažila pro to něco udělat atd. Snad mě někdo chápe, jak to chci říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
8.1.14 20:11

@Kla OT: já hlavně moc nechápu, proč se za VIP považují dámy, které se proslavily akorát tím, že někde obnažily mezinoží..co ty holky vlastně umí? nevím, proč bych si z někoho takového měla brát příklad nebo považovat za vzor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
8.1.14 20:28
@lentilka248 píše:
@Kla OT: já hlavně moc nechápu, proč se za VIP považují dámy, které se proslavily akorát tím, že někde obnažily mezinoží..co ty holky vlastně umí? nevím, proč bych si z někoho takového měla brát příklad nebo považovat za vzor..

Lentilko,

ale o tom Kla nepsala. Psala o tom, že když je někdo známý, tak si vybrat může, kdežto obyčejné „ženy z lidu“ si to musí pěkně vyžrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
8.1.14 20:34

@Raluca přečti si moje předchozí příspěvky, nechci se opakovat..ta věta, co cituješ je vytržená z kontextu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí