Císařský řez a hysterektomie

Anonymní
5.11.16 21:24

Císařský řez a hysterektomie

Je tady někdo, kdo absolvoval obě operace? Která operace je náročnější, vyžaduje delší rekonvalescenci apod. Císaře mám za sebou a hysterektomie mě čeká, tak bych chtěla vědět, co čekat. Kdy po operaci se dá chodit, jak dlouhá byla hospitalizace a jak rychlý byl návrat k normálnímu fungování. Případně kdyby měl někdo zkušenost z FNO v Ostravě Porubě, tak prosím i o konkrétní názory a rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
5.11.16 21:30

Nemám za sebou ani jedno (ťukám), ale tipla bych, že hysterektomie bude náročnější. Přece jen, je to odnětí dělohy, náročnější výkon než sekce. Na druhou stranu odpadá péče o miminko, takže máš lepší podmínky pro odpočinek a nabrání sil. Myslím, že je důležité se co nejdřív mobilizovat kvůli tromboze a celkovému návratu do kondice. Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
5.11.16 22:23

Ahoj, myslím, že také záleží na tom, jakou cestou bude hysterektomie provedena a podle toho se bude odvíjet i rekonvalescence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.11.16 17:58

Ahoj, mám obojí, v rozmezí 6 let, v Praze, takže konkrétní nemocnici ti neporadím. Nevím, jak jsi ty snášela císaře, u mě to bylo ok, hojení rychlé, málo bolesti, dítě jsem zvládala hned, za ěm císař super. U té hysterektomie považuju za důležité vlastní psychiku: prostě se srovnat s tím, že to musí být, že je to pro tebe dobré, že ti to zachrání život, atd. Dost dlouho před operací jsem si to takhle sugerovala, aby mozek věděl, že se bude dít něco dobrého. Taky jsem do sebe cpala dobré živiny, vitamíny, zelený ječmen a kolostrum, a snažila se, aby tělo bylo co nejvíc v cajku. Mě k tomu brali i zbývající vaječník, takže jsme pak musela nasazovat hormony, abych nebyla hned v předčasném přechodu. Od operace mám rok, musím říct, že takhle rychle jsem se snad nehojila ani po tom císaři. Pokud jde o operaci, nesouhlasila bych, že je to složitější než císař, u SC jde o 2 životy a musí opatrně vyndat miminko a zašít dělohu tak, aby mohla být ještě funkční, u hysterektomie je to celkem jednoduchý šmik a zavřít, ale to je jen můj názor. Podle mě opravdu největší roli hraje tvoje psychika, můžeš se naprogramovvat, že to bude dobré a že se rychle zhojíš, jde to. Držím palce§

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
6.11.16 18:59

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.16 19:02

@Tansele Díky za info. Jak dlouho jsi byla v nemocnici a pak na neschopence?

• Citovat
  • Upravit
186
6.11.16 21:01

Byla jsem tam 5 dní, v pondělí mě řízli, v sobotu jsem šla domů. Neschopenku jsem neměla, jsem OSVČ, takže jsem si dala ještě týden doma oraz s minimem práce a pak už jsem seděla u počítače zcela normálně ;). Stehy šly ven 10. den půlka, pak 13. den zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.16 13:45

@Tansele Ještě doplňující dotaz prosím - měla jsi rozřezané břicho nebo ti to dělali laparo? Já už mám termín operace za 2 měsíce a budou mě řezat, protože mám na vaječníku cystu tak velkou, že by jinak nešla vyndat. Takže ta rána asi bude dost velká a všechno pak bude složitější a delší. Sakra.

• Citovat
  • Upravit
186
23.11.16 21:15

Ahoj, řezali mi to, dokonce kvůli poloze cysty a rozšíření problému ne horizontálně ale vertikálně od pupíku dolů. Takže do bikin už to není (nikdy stejně moc nebylo ;)), ale co už, v tu chvíli je to to nejmenší.
Hojení bylo ok, drž se. Já jsem víc jak měsíc předtím nasadila vitamíny, pila zelený ječmen a jedla chlorelu, prý to všechno pomáhá na imunitu a rychlejší hojení, na radu fyzioterapeutky jsem do sebe ládovala „celou abecedu“. Tak se případně s někým poraď, co by sedlo tobě. Ten ječměn je prý obecně prospěšný, s těma vitamínama se to nemá přehnat a určitě vysadit týden před operací. A nejdůležitější je psychika, jít tam prostě s tím, že je to dobře, že ti pomůžou. Já na to koukala jako na lázně, budu týden ležet v posteli, vařit a uklízet může někdo jinej, budu se moct starat jen o sebe a svoje tělo a duši ;). Přeju hodně štěstí a síly, určitě budeš v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.11.16 09:50

@Tansele Taky budu mít vertikální řez, takže nic moc. Ale na bikinách nesejde. Jen já to mám horší, že jsem sama s dcerou a nikdo jiný, kdo by se postaral, není. Tak je to hodně náročné logisticky a vlastně pořád nevím, jak to organizačně zajistím. Jsem taky OSVČ, takže nemocenskou nebudu mít, ale ráda bych byla doma co nejdřív to bude možné. Vitamíny a bylinky apod. už do sebe taky láduju a cítím se fyzicky
dobře, jako zdravá.:-) Nervózní jsem, ale dodáváš mi optimismus. Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
186
24.11.16 10:34

Moc držím palce a doufám, že to s dcerou nějak vymyslíš, fakt není nikdo z rodiny, kdo by ji mohl mít? Abys mohla být v klidu. Přeju hodně klidu a dobré hojení, určitě to bude ok!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí