Císařský řez aneb otec miminko vidí první

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7221
11.8.22 17:31
"Anonymní píše:
Tak jo, všechny jste mi to vysvětlili. Z této diskuse si odnáším jen to, že jsem sobecká. Po operaci před rokem jsem se ihned probudila, asi za 30 minut. Nepředpokládala jsem, že by mimčo nechali v nemocnici někde třeba hodinu samotné to mě opravdu nenapadlo, tak nevím, jak to chodí. To poslední, co bych chtěla je, aby bylo nějaké ochuzené. Vycházela jsem z toho, že někdo ani otce u sebe nemá. Takže všem děkuji za odpovědi.

A proč se čertiš. Naše názory ti můžou být úplně někde. Jestli opravdu nechceš tak se domluv má příjmu. Tam na to je ještě čas. Jestli máš pocit, že to tak potřebuješ tak to tak Udělej! Jen si to pořádně rozmyslí abys potom nebyla negativně překvapená z celého průběhu. Spousta věcí je jinak než si žena představuje. Některé nemocnice chtějí porodní plán. Napiš to! Zduraznete to personálu a jet si podle sebe!

• načítám...
3741
11.8.22 18:45

Normálně počká před sálem a až ho ošetří a oblecou přinesou mu ho. Pak se o něj starají sestřičky než vstanes.

• načítám...
19984
11.8.22 18:55

Já akutní císař a manžel dceru viděl. Donesly mu ji ukázat. Já byla v plné anestezii a bylo mi to jedno

• načítám...
Uslava
11.8.22 18:58
"Anonymní píše:
Ahoj všem, mám takový možná zvláštní dotaz, který se nemusí setkat s pochopením, přesto o něj prosím. Je pro mě nesmírně důležité vidět partnerovu reakci, jakmile poprvé spatří naše miminko. Zatím mé těhotenství probíhá bez problémů, jsem 23tt. Rodit budu v Podolí a partner bude mým doprovodem od začátku do konce. Velmi mě ale sužují obavy, že dojde k CS v plné narkóze a partner by měl vidět miminko první bez mé přítomnosti. Nedokázala bych se přenést přes to, že jsem je spolu poprvé neviděla. Dost často to čtu, jak něčí manžel kvůli CS viděl mimčo první. Jak je to vůbec možné, když přeci u zákroku muž není? Personál neodešle muže domů v případě akutní sekce? Partner mé rozhodnutí chápe a dokonce to má stejně, jsme tedy vlastně domluvený, že by přijel až ve chvíli, kdy budu při vědomí, ale není náhodou nějaká nutnost, aby po císaři přijel apod? Jak vypadaly vaše zákroky a kde byli Vaši muži? Moc mi na tom záleží vidět naší holčičku až společně. Děkuji :)

Když se přes to nepreneseš uděláš co?

• Upravit
3050
11.8.22 19:02

Mně hrozí císař a právě to vědomí, že mimčo bude hned v náručí u tatínka místo na sesterně, mně hřeje u srdce a dělá celou situaci o hodně lehčí.
Vy to holt máte jinak, otce tam nikdo násilím tahat nebude. Že se spoustě ženských zdá tvůj postoj sobecký jsi mohla čekat, podle úvodního příspěvku s tím i počítáš, takže žádné překvapení :nevim:

• načítám...
3561
12.8.22 09:28

Holka až porod začne, tak na takové kravinky fakt nebudeš mít myšlenky.

Já měla akutní císař, umrtvili mě od pasu dolů, takže jsem normálně vnímala. Manžela se doktor ptal, jestli chce být u porodu. Nechtěl, čekal v místnůstce, kam miminko pak přinesli. Říkal, že kdyby byl se mnou, viděl by mnohem méně (takto měl přímý výhled na celý CS). Miminko doktor vytáhl, ukázal mi ho a předal sestře, která ho šla měřit/vážit a tam už na něj čekal manžel. Kdyby chtěl zůstat se mnou, tak by mi seděl u hlavy a miminko by nám ukázali najednou.

• načítám...
24231
12.8.22 09:42

@Zuzu2412 je to už necelých 10 let, kdy jsem šla na akutního císaře - plna narkoza. Upřímně, mě bylo sumak, zda manžel uvidí dítě první či ne. V tom okamziku mě bylo vše jedno, jen aby dite bylo v pořádku.

A jak to chceš pak udělat? To když budes probraná a manžel tam nebude, to budes odmítat dite přiložit k prsu do té doby, nez manžel přijde?

• načítám...
3561
12.8.22 10:50

A když se zamyslím nad prvním pohledem na miminko, tak žádní jednorožci, konfety a srdíčka ve vzduchu nelítali. Byla jsem ráda, že je konečně venku, bylo červené, pokrčené, od mazu a řvalo. Takže bych žádné zbožné pohledy od chlapa fakt neočekávala.

• načítám...
2349
12.8.22 14:00

Já tě, zakladatelko, I chápu. Taky jsem se těšila, jak po porodu přivítáme s mužem miminko společné a… no dopadlo to akutním císařem, a věř nebo nevěř, ten se nedělá pro srandu kralikum, takže když k němu dojde, tak je mamka tak vyřízena, že je ráda, že žije, a kdo uvidí miminko poprvé je jí upřímně jedno. Já byla tak ráda, že tam manžel byl, protože i když jsem měla jen epidurál a byla jsem při vědomí, byla jsem tak hotová, že jsem toho červíka nedokázala ani pochován a pohladit, prostě jsem totálně odpadla. A naštěstí tam mimouš nebyl sám s nepoužitelnou matkou. Zkus na to kouknout z téhle stránky

• načítám...
1641
12.8.22 14:42

Měla jsem 2 plánované sekce, obě děti jsem hned viděla a tatínek si je po umytí a kontrole hned převzal v místnosti za sálem. Aspoň mohl děti nafilmovat a potulit. Reakci manžela jsem vidět nemusela, bylo jasný, že z toho bude úplně mimo.

• načítám...
12885
12.8.22 15:07

Mně porodní asistentka miminko s tatínkem natočila na mobil, tak se poptej, jestli by pro vás udělali to samé. Mě by mrzelo, že by miminko nemohlo mít bonding aspoň s tatínkem.

• načítám...
Anonymní
12.8.22 15:24

Já jsem teď taky těhotná, jako jo, chápu, že nej je vidět mimčo, vidět první pohled tatínka na něho. To mám určitě stejně. Ale kdyby se to opravdu podělalo a byl nutný ten císař, jasně, bude mě mrzet, že já ho hned neuvidím, ale to už se prostě u císaře nedá nic dělat pokud bude nutná celková narkóza (což nemusí být), a chlap dostane výslovný příkaz se od něj nehnout než se proberu, samo v postýlce s tatínkem čekajícím za dveřmi nebo na kafi a maminkou ještě neprobranou prostě nebude ani minutu z prvních chvil svého života, to teda ne. Je to přece jeho táta, nebudu ho držet stranou že dítě nesmí vidět, dokud nemůžu já.

• Upravit
3236
12.8.22 15:50
@Zuzu2412 píše:
Tak jo, všechny jste mi to vysvětlili. Z této diskuse si odnáším jen to, že jsem sobecká. Po operaci před rokem jsem se ihned probudila, asi za 30 minut. Nepředpokládala jsem, že by mimčo nechali v nemocnici někde třeba hodinu samotné to mě opravdu nenapadlo, tak nevím, jak to chodí. To poslední, co bych chtěla je, aby bylo nějaké ochuzené. Vycházela jsem z toho, že někdo ani otce u sebe nemá. Takže všem děkuji za odpovědi.

Po porodu ale na tobě lékaři dál „pracují“. Většinu času na sále jsem strávila už po porodu. Takže se vážně nečeká jen na to, až se probereš. No a pak tě pravděpodobně přivezou na JIP bez návštěv. Dítě ti nejspíš přinesou až za nějakou dobu a budou ti ho nosit jen na kojení (pokud budeš mít štěstí). Takže to bys asi musela čekat až do druhého dne, abys byla u miminka i s otcem. Teda nerodila jsem v Podolí, třeba tam mají nějaký jiný postup… Já osobně byla ráda, že byl syn hned s manželem a že mu tam s ním dovolili být až do večera. A druhý den brzy ráno ho k němu zase pustili. Takže syn byl pořád buď se mnou nebo manželem. Jen přes noc byl bez nás. U dcery to kvůli covidu takhle nešlo. A pro mne to teda bylo mnohem horší vědět, že tam mám někde dítě jen se sestrami, které mi ho donesly během pobytu na JIP jen dvakrát na chviličku.

• načítám...
Janli
12.8.22 16:39

@Hlaholice mně manžel přinesl mimino na jip, když mě probouzeli. To bylo moc hezký, probrat se z narkózy a jako první vidět chlapa s miminkem v náručí.

• Upravit
20887
12.8.22 16:50

Dobrý den,

na přání zakladatelky diskuzi uzamykám.

Děkuji za pochopení a hezký den

Natálie :kytka:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení