Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte,
Jsem v 20tt. Je to moje druhé těhotenství. A ted už začínám uvažovat a také se obavat porodu. U prvního dítka jsem začínala na váze 70kg a přibrala jsem hrozných 25kg. V 36tt jsem otekla a vzali si mě do nemocnice. Otoky do druhého dne zmizeli. A já bylo v pohodě, akorát mě lítal tlak. Jednou dobrý Jednou vysoký. Žádné léky mě nenasadili. v 38tt mě dr oznámil, že mě porod vyvolávat nebudou, že nejsem na porod ještě připravená a taky že jsem moc tlustá na normální porod. V tomto těhotenství jsem začala na váze 80kg. Nedokázala jsem se dokopat k radikálnějšímu hubnutí. Zátím jsem přibrala 3kg. Jediný problém co zatím byl je vysoký tlak ale pouze u dr. na kontrole. Mám doma tlakoměr a tlak spíše nízký. Tím pádem mám oficialně syndrom bílého pláště. Myslíte že taková váha je opravdový důvod nerodit normálně?
Můžu ti říct, že moje výchozí byla trochu větší než tvá výchozí u druhýho a teď mám už taky něco nahoře a o SC nepadlo ani slovo, to si myslím, že určitě není indikací k řezání. ![]()
První dítě jsem rodila přirozeně, bez problémů se 120 kg (začínala jsem na 103)
samotná nadváha a obezita není riziková. Je důležitý celkový stav ![]()
A to máš 120 cm výšku?
moc tlustá na normální porod, to je teda hnusně řečeno. Já měla daleko více a už teď co čekám druhé mám daleko více a nikdo mi o váze nj ikdy nic neřekl. Pravda, mám tlusté jen od pásu dolů a nikdy jsem neměla vyšší tlak, než 120.
@MarieOVMUC píše:
A to máš 120 cm výšku?moc tlustá na normální porod, to je teda hnusně řečeno. Já měla daleko více a už teď co čekám druhé mám daleko více a nikdo mi o váze nj ikdy nic neřekl. Pravda, mám tlusté jen od pásu dolů a nikdy jsem neměla vyšší tlak, než 120.
Taky mám z toho depku už ted. Myslím že ani do té porodnice jít nemůžu. Ten syndrom mám určo z toho jak jsem tam ztravila 3týdny. Chtěla jsem o tom mluvit s mou dr. ale nějak nemám sílu se jí na to zeptat. Třeba i strach že to potvrdí. Ale jsem ráda že tu od vás čtu že to důvod určo není.
ja jsem zacinala na 97 kg, rodila jsem se 118 kg (na 180cm) a nikdo si nedovolil rict, ze jsem na normalni porod moc tlusta. Kdyz jsem si na gynde posteskla, ze jsem jak almara, chlacholil me doktor, ze to po porodu pujde dolu ![]()
Prvni porod - 168cm a 97kg, nikdo nic nerikal. Momentalne jsem v 30tt, mam 90kg a taky nikdo nic nerika ![]()
já obě těhu končila na 100kg, a rychlý, bezproblémový spontánní porody
naopak si myslím, že císař se dělá při obezitě hůř, že se jim tam hůř dostává ![]()
No, mě dr asi zítra brutálně změří pohledem, přestala jsem kojit a za měsíc přibrala 7 kilo:D už i manža si mě dobira:D ale nikdy mi nikdo nic neřekl, že bych nemohla porodit kvůli spekum. To by každá druhá američanka neporodila.
@Anonymní píše:
![]()
![]()
já obě těhu končila na 100kg, a rychlý, bezproblémový spontánní porody
naopak si myslím, že císař se dělá při obezitě hůř, že se jim tam hůř dostává
Tak u mě to bylo rychlí. Nepřišlo mě že by měli nějaký problém. Já před těhu neměla nějaký velký špek na břichu. to až po těh. Ale spíš prostě bříško celkově větší. ne jeden velký špek dole. A když mě šili. tak jen pronesli. "Myslel jsem že tam bude větší tuková vrstva! "
holky já mám z toho normálně depku. Mám strašný strach z toho císaře.
U mně taky nikdo neřešil váhu, těhu jsem začínala s 95kg, končila s 87, ale nikdo nic neřekl, porod mi vyvolávali a porodila jsem normálně a nemyslím si, že by mi to dělalo nějaký problém a to jsem se v těhotenství fakt jenom válela, byla jsem líná na všecko, takže fyzička taky na dvě věci. Akorát se mi všecky ty kila po porodu zas s úrokama vrátily no
Jo a tlak jsem běžně měla kolem 135/85-95
Příspěvek upraven 21.04.13 v 21:44
Promluv ještě s jiným dr. To, ze jsem tlustá bych nepovažovala za relevantní důvod.
@MarieOVMUC píše:
Promluv ještě s jiným dr. To, ze jsem tlustá bych nepovažovala za relevantní důvod.
ted už se bránit určo budu. Tenkrát to byl pro mě velký šok. Nečekala jsem takový přístup. a abych pravdu řekla tak mě to ani nijak nedošlo že jsem fakt tlusta. bylo to rychlý. Jen jsem to obrečela. Zkusím to probrat se svou dr. co ona na to.
Já šla rodit s 100kilová..a chtěli mě normálně nechat rodit přirozeně..jenže byly komplikace takže císař.. ![]()