Císařský řez při vědomí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13903
2.11.11 11:35

Já si to nemůžu vynachválit, rodila bych takhle klidně každej týden :palec:
Jestli chceš, pošli mi sz. Popisovala jsem to tehdy detailně holkám ještě z porodnice (aby věděly, co je čeká), tak ti to přepošlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
2.11.11 11:36

Nic nebolí, jenom cítíš tlak. CS je lepší než normální porod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10004
2.11.11 11:47

Já jsem rodila prvního syna taky akutně v narkóze a druhého při vědomí. Porod jako takový fajn, bolesti žádné, jen to tahání, jak tady někdo psal. Já mám ale nepříjemnou zkušenost po aplikaci injekce. Udělalo se mi tak strašně zle až ke ztrátě vědomí. Trvalo to asi 10 minut, pak to odeznělo, ale bylo to fakt šílený. Pokud srovnám poporodní stav, tak u druhého mimča bylo hojení i zavinování dělohy bolestivější, ale to určitě není způsobem porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
2.11.11 12:26

Ahoj nečetla jsem všechno,ale první císař byl taky v celkový pač byl akutní.
Druhý byl se spinálem a super zažitek.
Vůbec nic jsem necítila jen takový škubaní když malýho tahali,ale bolest to určitě nebyla.
Není se čeho bát určitě bych do toho šla znova

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
2.11.11 12:51

měla jsem oba porody dělaný v částečné anestezii - podobně jako BlackOrchids jsem „rodila“ navečer a ráno už mě hnali po vlastní ose do sprchy :nevim: první vstání a rozchození neblyo nic příjemného ale vše se brzy srovnalo

jinak u prvního mi neřekli, že budu cítit nějaké cloumání a pod a myslela jsem si, že to asi patří k té anestezii, že to nebude tím taháním mimina ven :lol: teď podruhé mě na to anestezioložka upozornila a tentokrát jsem cítila i jak řežou - opět to nebolelo!, jen ten pocit, že něco jede po kůži :-D trochu nepříjemná představa, ale ikdyž jsem chtěla rodit přirozeně, tak byly oba císařské řezy hodně šetrné řešení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
2.11.11 12:53
Paoloska píše:
Pokud srovnám poporodní stav, tak u druhého mimča bylo hojení i zavinování dělohy bolestivější, ale to určitě není způsobem porodu.

Paološko, to je tím druhým porodem - u druhého (a prý každého dalšího porodu) je zavinování bolestivější

mě u obou SC předcházely porodní blesti, poprvé vyvolávané, podruhé nastoupily samy a můžu to zavinování po druhém porodu přirovnat k porodním bolestem :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzga
2.11.11 13:05

Ahoj,
Mala som 3 sekcie:
1. Akutna v spinale(kratko predtym som jedla, tak ma nemohli uspat) . Vsetko v pohode, rychla rekonvalescencia, manzel bol pri mne na sale, prvy videl syna.
2. Planovana- celkova anesteza ( nepodarilo sa na 3 x napichnut spinal). Mala som vacsie bolesti, ked som sa prebrala, pri spinaly anesteza odoznieva postupne.
3. Planovana - spinal, uplna pohoda, sucasne mi robili aj sterilizaciu.

Pri poslednych dvoch sekciach som vedela, ze cim skor sa postavim a zacnem sa hybat, tym lepsie pre mna. A tak som sa po povinnych 24 hodinach v posteli rychlo hrabala vstavat.
Vsetky deti som bez problemov kojila, mliecko som mala hned (a vsetci boli zruti).

Zuzana+3

• Citovat
  • Upravit
2639
2.11.11 13:07

ahoj, já bych se nebála při vědomí, akorát cítíš, jak s tebou třepou a je výhoda, že ti hned malé ukážou. Příště budu chtít být zase při vědomí. Taky si myslím, že CS je lepší než klasický porod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
2.11.11 13:10
igracek píše:
ahoj, já bych se nebála při vědomí, akorát cítíš, jak s tebou třepou a je výhoda, že ti hned malé ukážou. Příště budu chtít být zase při vědomí. Taky si myslím, že CS je lepší než klasický porod :)

naprostý souhlas klasický porod bych už nikdy nechtěla zažít :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
2.11.11 14:01
Zuzga píše:
Ahoj,
Mala som 3 sekcie:
1. Akutna v spinale(kratko predtym som jedla, tak ma nemohli uspat) . Vsetko v pohode, rychla rekonvalescencia, manzel bol pri mne na sale, prvy videl syna.
2. Planovana- celkova anesteza ( nepodarilo sa na 3 x napichnut spinal). Mala som vacsie bolesti, ked som sa prebrala, pri spinaly anesteza odoznieva postupne.
3. Planovana - spinal, uplna pohoda, sucasne mi robili aj sterilizaciu.

Pri poslednych dvoch sekciach som vedela, ze cim skor sa postavim a zacnem sa hybat, tym lepsie pre mna. A tak som sa po povinnych 24 hodinach v posteli rychlo hrabala vstavat.
Vsetky deti som bez problemov kojila, mliecko som mala hned (a vsetci boli zruti).

Zuzana+3

Mě teda z postele tahali už 14h po porodu, sestra mi řekla, at se posadím a počkám na ní a prý jsem jí tam omdlela. Tak mě nechala ležet další 4 hodinky a pak jsem s obtížema vstala a došla do sprchy, motala se mi docela hlava. Když mi dala ručník, abych se utřela, tak se mi zamotala hlava a omdlela jsem znova :cert: Ranní sprcha už byla v pohodě a šla jsem rovnou na pokoj šestinedělí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22623
2.11.11 17:47
dvojmatka píše:
rodila jsem takhle naše dvojčátka a je to fajn! nemusíte se ničeho bát…dostala jsem cévku, pak mě odvezli na sál, tam mě posadili a hlavu jsem dala na rameno zřízenci, kterej mě držel a anestezilioložka mi napíchla spinál do páteře…nic nebolí, není to nepříjemný…cítila jsem teplo rozlejvající se do nohou a pak to bylo děsně rychlý…položili mě, něco jsem měla napíchnutýho v rukách, anesteziložka mě hladila po vlasech a říkala, co se tam dole děje…řez jsem necítila, ale pak jsem cítila strašný lomcování se sebou a tlak na hrudi…jako by mi tam sedl 100kilovej chlap, ale to byla jediná nepříjemná věc…viděla jsem svý holčičky hned a za to to stálo…vzhůru do toho :palec:

Souhlasím s napsaným - jen mě teda přišlo nejnepříjemnější zavedení té cévky, všechno ostatní mi přišlo v pohodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
2.11.11 18:29
salomme píše:
dvojmatka píše:
rodila jsem takhle naše dvojčátka a je to fajn! nemusíte se ničeho bát…dostala jsem cévku, pak mě odvezli na sál, tam mě posadili a hlavu jsem dala na rameno zřízenci, kterej mě držel a anestezilioložka mi napíchla spinál do páteře…nic nebolí, není to nepříjemný…cítila jsem teplo rozlejvající se do nohou a pak to bylo děsně rychlý…položili mě, něco jsem měla napíchnutýho v rukách, anesteziložka mě hladila po vlasech a říkala, co se tam dole děje…řez jsem necítila, ale pak jsem cítila strašný lomcování se sebou a tlak na hrudi…jako by mi tam sedl 100kilovej chlap, ale to byla jediná nepříjemná věc…viděla jsem svý holčičky hned a za to to stálo…vzhůru do toho :palec:
Souhlasím s napsaným - jen mě teda přišlo nejnepříjemnější zavedení té cévky, všechno ostatní mi přišlo v pohodě :-)

Jo, ta cévka je hnus :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
2.11.11 22:46

Mám za sebou dva císaře, První akutní, druhý plánovaný, oba v epidurálu. Při prvním mě „vytahování“ dítěte vůbec nebolelo, jen jsem cítila, že se tam kdesi cosi děje. Při druhém císaři mě vytahování dcerky bolelo, skutečně bolelo. Soudím, že mě asi poddávkovali. Nebylo to sice nic otřesnýho, ale bolelo to solidně (pouze vytahování dítěte, jinak nic, jen tlaky). Ale asi to byla opravdu jen chyba analgezie. Jinak mi oba císařáky přišly fajn, hojení u druhého mnohem lepší (brala jsem na hojení Wobenzym, jen prvních pár dní, zahojená rychle, jizva oproti 1.sekci luxusní. Ale kdoví jestli se o to zasloužil jen Wobenzym. :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
2.11.11 23:42

Ahoj všem :mavam: ,můžu se přidat s dotazem?Kvůli placentě praevia mi taky hrozí císařský řez,takže se o to momentálně dost zajímám,přečetla jsem celou diskuzi.Zajímalo by mě,jak dlouho jste byly po CS v nemocnici a co hojení a vůbec rekonvalescence,jak jste zvládaly péči o miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
3.11.11 00:17

Bud v pohode, ja treba CS nechtela, ale musela jsem nakonec, takze jsem byla vyprdla spis z toho, ze bude, nez z nejake bolesti :wink:
nejvic jsem se bala injekce do patere, necitila jsem nakonec vubec nic, CS necitis taky vubec, hnusny bylo,kdyz ho vytahovali, to bylo jak 50kg pytel hozenej na bricho :wink:
No a pak zase necitis nic, az druhy den.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky