Císařský řez s vcestnou placentou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3416
14.5.16 18:04

@fenny hele, mne taky celou dobu nikdo neresil, az kdyz ksme se rozhodli s manzelem, ze budem rodit v Plzni, tak jsem sem volala a tady se zdesili a hned jsem musela nastoupit :-/ tak ja nevim, jestli to tady moc hroti nebo jinde podcenili :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
15.5.16 16:07

Já mám za sebou, ve třetím těhotenství. Od 34tt jsem preventivně ležela na odd. rizikového těhotenství u Apolináře, aby bylo možné v případě krvácení hned udělat CS. Vydržela jsem až do termínu plánovaného CS, po ukončeném 36tt, dýl už se báli čekat. Na operaci měli připravenou zásobu krve mé krevní skupiny + zkušené lékaře, báli se i možnosti, že je placenta přirostlá k děložní stěně, a že by tím pádem mohlo hrozit velké krvácení. Všechno proběhlo v pořádku, řez mám normálně dole, žádné velké krvácení se naštěstí nekonalo.
Držím moc palce, ve velké porodnici jsou určitě dobře připravení :srdce:.

Teď jsem těhotná počtvrté a pevně doufám, že tentokrát bude placenta tam, kde má být…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
15.5.16 16:36

@irenn dekuju moc za informace :) doufam, ze vse probehne hladce jako u tebe :) a narkoza byla castecna nebo celkova???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
15.5.16 19:06

@Setkub, narkóza byla částečná, epidurál. Byli jsme s anestezioložkou domluvení, že v případě nějakých problémů, které by se objevili během CS by mě přispali úplně. Jsem ráda, že to byla částečná, aspoň jsem dceru hned viděla a mohla se s ní pomazlit. Na kdy ti plánují CS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
15.5.16 19:12

@irenn prave, taky bych chtela castecnou :) ale dr mi rikala, ze nekdy u ty placenty davaji rovnou celkovou :-/ jinak planuji na 38+0… Docela pozde, co???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
15.5.16 19:51

@Setkub asi je to různé, před porodem jsem hledala všude možně informace a u někoho opravdu čekali až po ukončeném 38tt. I u toho Apolináře to bylo tak, že co dr., to názor. Ještě, když jsem chodila do poradny tak jeden dr. říkal 39tt, další 38+0, jiný ukončený 36. Nakonec jsem byla i ráda, že se nečekalo dýl, už jsem z toho byla sama nervózní, navíc doma byly 2 starší děti, bylo jim moc smutno (i když chodily často na návštěvy) a mě taky.
Akorát pro tebe to znamená, že si tam docela dlouho poležíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
15.5.16 20:04

@irenn no jasne, ja jsem sama zvedava, kdy to budou resit jakoze naostro :) ted tu lezim a nic se nedeje… Dikybohu samozrejme :) nejhorsi je tohle cekani, uz aby to bylo hotovy :) a „strasil“ te nekdo??? Je to nejak mega nebezpecna operace???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3416
15.5.16 20:04
@JayLee píše:
taky jsem ji mela a vytahla se kolem 34tt ale mesic jsem si poležela v nemocnicia i malej byl KP takze celou dobu planovanej cisar ale cca 3 dny před TP a planovanym cisarem se otocil takze diky bohu za to ze jsem rodila pririzene a vse dobře dopadlo ;)

Ty jo a mne vsichni tvrdi, ze uz se 100% nevytahne :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6942
18.5.16 09:15

@Setkub Spíš to jinde podcenili - mám zbytek příběhu :-) Včera (38.tt) jí konečně stanovili termín na císaře, na pátek. V noci ji odvezla rychlá a malý už je na světě. Podrobnosti nevím, ale snad jsou oba v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
20.5.16 11:34
@Setkub píše:
Ty jo a mne vsichni tvrdi, ze uz se 100% nevytahne :-/

Mě pak od určitého týdne těhotenství taky. Jde taky o to, jaký typ vcestné placenty to je, pokud je vcestná jenom částečně, většinou se vytáhne (ale taky ne vždycky), zatímco previa centralis, kterou máš ty, a kterou jsem měla já, je jiný případ. Jo, strašili mě, ale ani ne tak kvůli té vcestné placentě, jako spíš kvůli riziku, že by mohla být přirostlá k jizvě po předchozím CS, což u tebe nehrozí ;). Předtím mě spíš pořád dokola říkali, že při krvácení okamžitě do nemocnice, ale ty už v nemocnici jsi, takže tohle je v klidu :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2093
20.5.16 11:36

@fenny gratulace kamarádce, jsem ráda, že to dobře dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.1.23 15:22

@Setkub ahoj tak jak si nakonec dopadla řeším teď vlastně úplně to samý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.4.24 21:52

@Nikouš123 ahoj já taky, mam to samé. Jaký jsi týden? Teda pokud jsi jeste 2v1 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
15.4.24 22:49

@Kacak16 jej to bych musela být slon 🐘 🤣 syn má za 13 dní rok 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.4.24 23:26
@Nikouš123 píše: Více

Jezis pardon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ja jsem mimo :lol: a jak jsi nakonec dopadla s porodem a po porodu? Kdy jsi rodila?
Tak to rada čtu, ze krasne roste a dela radost :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky