Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ne, v životě jsem nemyla nové hračky. Myla jsem pouze ty, které jsem koupila z druhé ruky - plast ve vaně s jarem, plyšáky vyprat v pračce
ale nové hračky fakt ne, kdo by je jako stihl ušpinit
Jak tchýně došla na to, že se musí nové hračky dezinfikovat??
A hlavně k čemu by to bylo dobré? ![]()
U prvního dítěte jsem hračky desinfikovala, u druhého jen umyla mýdlem. Nové i použité, před prvním použití. Člověk neví, kde se to třeba ve skladu válelo, kdo na to v obchodě sahal apod. Hlavně v dnešní době bych neměla dobrý pocit je neumýt. Ale já jsem na to ujetá.
Ja je teda omyvala jenom uplne malinkemu miminku. Jak zacal lezt, tak uz to nemelo cenu, stejne narval do pusy kde co.
Ano, pravidelne na ne leju savo, cim vic, tim lepe. Zejmena plysaky a puzzle, ty nejvic
- samozřejmě ironie
Miminkům jsem desinfikovala vše, jakmile lezli, tak to nanejvýš otírám hadrem. Desinfikuji jen ty z druhé ruky. Nové jsem nemyla nikdy. Tchýni to odkývej a vykašli se na to, je že staré školy, tohle je kdysi prostě naučily. Moje máma málem omdlela, když jsem jí řekla, že nežehlím mimivěci ![]()
Hracky, co jsou zabaleny v krabici neumyvam, plysaky vyperu, kdo vi kdo na to sahal a zvlast v teto dobe
Holky prosím o radu. Celá rodina mně bombarduje ohledně dárků pro malého. A tchýně mně poučila, že hračky musím pak malému vydezinfikovat a nebo důkladně umýt. Dostaname snad milion hraček a především bazének se 400 kuličkami. To jako všechny opravdu čistíte nové hračky? Přece když se chodí do hracího koutku, tak tam jsou kdo ví, jak dlouho neumyté hračky. Díky