Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Poradíte mi vaše zkušenosti jak vyčistit účinně troubu? Koupila jsem si v drogerii čistič speciálně na trouby, ale naprosto nic nečisti, neodmašťoval. Jako bych tam stříkala vodu. Co funguje i na starší usazeniny? Pro upřesnění mám horkovzdušnou. Děkuji za rady
@pufik20 Nejlehčí čištění trouby je říct partnerovi a motivovat ho nějakou odměnou ![]()
Ale vážně - pokud se jedná o starší s povrchem, kterému nevadí písek, tak vydrhnout tekutým pískem. Pokud o novější, která má lakovaný povrch, nebo povrch se stříkanou vrstvou, tak nic lepšího než ty chemické čističe není. Dobrou zkušenost mám s tím z lidlu, pomáhá aplikace na trochu zahřátou troubu, pokud není výsledek dostatečný, tak prostě opakovat.
Používám melaminovou houbičku, ta toho vezme hodně sama a pak takovou pastu, která by neměla škrábat povrch https://www.drogeriezde.cz/…a-500gr.html nejsem tak trpělivá abych to vyčistila do lesku, ale zatím to je nejvíce účinná kombinace
Některé trouby mají samočistící program, jinak jsou osvědčené pěny z lidlu nebo rosmanna- nastříkat, nechat působit a pak setřít. Nesmí se ale péct tuším 6 hodin
Rozhodně pěna z LIDLu. Naprostá jednička i na hodně zašlou troubu.
Já používám Real na kamna a trouby. Troubu trochu zahřeju a nastrikam, nechám chvilku působit a setřít.
Drátěnka na sklo se saponátem / za 10 min. vyčištěná celá trouba a používám jí i na sklo-keramickou desku..Stoji asi 30kč a je tam 6ks ![]()
@pufik20 jedla soda se smíchá s troškou vody, tim napatles troubu a druhy den jen setres octovou vodou. Nejjednodušší, nejlevnější, nejspolehlivější ![]()
Mám pěnu na čištění trouby, nastříkám, nechám několik hodin působit, setřu a umyju vodou. A trouba je krásně čistá ![]()
@Marie432875 píše:
@pufik20 jedla soda se smíchá s troškou vody, tim napatles troubu a druhy den jen setres octovou vodou. Nejjednodušší, nejlevnější, nejspolehlivější
To mi nikdy nezabralo ![]()
Tak jsem ještě včera běžela do Lidlu pro pěnu. Trouba po huse byla příšerná. Pěna vyčistila „novou“ mastnotu dobře, ale to staré připečené tam zůstalo ![]()