Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mala si taky nechtela nechat vycistit zoubky, ale zubarka rekla ze se proste cistit musi i kdyby nasilim, tak proste sme zacaly cistit i kdyz se ji to nelibilo, tak nekolik dni vyvadela a ted uz si celkem na to zvykla.
My čistíme úplně bez problémů a pečlivě, ale také od mala a malej to má rád. Používali jsme takové ty tři postupné kartáčky, které se sám učil používat již jako malé miminko při koupání a postupně pak po koupání a po večerním mlíku. Zkus je koupit, mají je v DM a dát mu je na hraní, třeba na to přijde a nebude mu to tak cizí. Já tedy zastáncem násilí nejsem, ale zase nepodcenila jsem to a malej s čistěním díky tomu problémy nemá. Přesto má ve třech letech kazíky na stoličkách. Má prostě zuby po mě a po mé rodině, kde máme vysokou kazivost všichni, byť si zuby čistíme o sto šest. Holt samospasitelné to čištění také není ![]()
@mejdylko souhlasim s nasim zubarem - cisteni zubu = jedine povolene domaci nasili. ![]()
Cistim takhle od prvniho zubu obema a maji krasne zuby, doufam ze to dovedu ke zdarnemu konci. Ja jsem byla to dite na kterem rodice nechteli pachat nasili, a tudiz mam v puse nescetne dukazu o tom kam to vede ![]()
@Mafina5 jak se prokaze vysoka kazivost? Myslim ze mame v rodine taky zvysenou. Nicmene zubar ma mantru, ze je to pouze o hygiene a o nicem jinem a je teda pravda ze od te doby co tam chodim i na dentalni hygienu tak vrtani me ceka poprve ale rekla bych vlastni vinou kdy jsem to po porodu flakala ![]()
Noo tak se hold budeme prát. Přítel má zuby úplně v háji (má můstky a korunky) a já mám asi 4 kazy, ale nevadí mi to. Mám hold plomby no… Jinak mám zuby dobrý. Tak dneska začneme. To bude bitva roku ![]()
@mejdylko neboj nebude. Zkus u toho delat srandu ono to bude jak na houpacce nekdy lepsi nekdy horsi, ale nakonec si zvykne a bude lip ![]()
Ahoj ![]()
Chci se zeptat. Jakou pastu pro své malé prcky používáte? Díky za odpovědi ![]()
@Irinka0210 A je to s nějakou ovocnou příchutí? Moje malá zatím žádnou pastu neokusila a zatím jen žvejká kartáček ![]()
Taky Elmex.. Měla i Perličku, ale kupodivu jí vůbec nechutná. A ani se zas tak moc nedoporučuje.
Máme zubní gel od Weledy. Je přímo dělaný na to, že se může spolknout, obsahuje i přírodní oleje na trávení.
Dokud se nenaučil plivat, tak měl pastu bez fluoru - takže weledu (občas dostal trochu dětský Elmex). Teď dostal vzoreček týhle http://www.profimed.cz/…-jahoda-50ml a asi už zůstaneme u ní. Ale koukám, že je až od 2 let.
Ahoj. Malej má Oralflux. jsou tam nějaký vitamínky, protože nikdo nepočítá s tím, že to dítko to vyplivne, tak když už to spolkne, tak at je to alespoň zdraví ![]()
@Křížek1 elmex od prvních zoubků do 6 let, je tam minimum fluoru